Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Union. Sau cum sa pleci, cu ceva noroc, satul in 30 de minute

Union. Sau cum sa pleci, cu ceva noroc, satul in 30 de minute

Se împlinesc trei ani de când încercam la rubrica asta bucătăria Union-ului, unul din primele ”ceva-uri” deschise în Piața Mică în vremurile când proprietarii din zonă nu visau la chirii în euro. Și acum trei ani, în ciuda schimbărilor de imagine (fete cu eșarfe pionierești, petreceri cu tentă semi-retro), bucătăria ni se părea a produce tot un fel de ”ceva”, numai mâncare de recomandat cu toată încrederea nu. Ei, dar lucrurile astea aveam să mi le reamintesc abia după ce, săptămâna trecută, undeva la jumătatea orei dintre două și trei m-am trezit în Piața Mică înfometat, dar numai cu o jumătate de oră la dispoziție.
”Puteți să ne dați ceva de mâncare astfel încât să putem pleca până la trei?”, a fost întrebarea direct adresată ospătarului din Union, locul pe care l-am ales pentru a-mi potoli foamea. ”Până la ora aia și plătiți, căci n-am comenzi!”, mi-a aruncat ospătarul, fără să-l cred, căci doar ”toți tre’ să își laude marfa”.
Meniul de la Union nu mai e cel în care doar pizza, pizza și pizza poți alege. Dar nici să îți râcâie stomacul nu știu ce preparat nu găsești. Adică un meniu decent, pentru un restaurant care nu urlă că e de fițe. Înăuntru e plăcut, iar cum nu mai erau decât două mese ocupate, nu pot aprecia nici cât de bună este aerisirea (locul este pentru fumători).
Am zis să nu merg întru totul pe mâna ospătarului care promite și să comand ceva care se poate găti rapid. Privirea mi s-a oprit asupra unei porții de tagliatelle fetucine (paste cu sos de vin alb, piept de pui și ceva urme de porc, ciuperci și clasicul parmesan). Am zâmbit când am văzut că sunt cartofi prăjiți speciali și am cerut și o porție din asta. Și tocmai când să termin comanda, văd pe una din pagini că au și o tigaie picantă cu carne de pui (plus legumele de rigoare, de găsit prin grădina oricărei gospodine). ”Dacă e așa, cu pui, eu v-aș recomanda puiul oriental. Dacă vreți neapărat picant, vă aduc eu un sos picant”, încearcă ospătarul. Dacă omul casei zice că orientalul bate tigaia, așa să fie, ”joulien de pui oriental” să fie, cu ceapă, ciuperci, ardei gras, ceva sos chinezesc dulceag, sos de soia și praz.
N-am apucat să bem primul pahar cu apă, căci pe masă au fost aduse toate cele trei comenzi. Cât să fi fost, șapte – opt minute de la comandă? Mâncarea nu ardea, era cât se poate de potrivită pentru a-ți potoli în ritm alert foamea. Ceea ce eu chiar am făcut. Deși puiul oriental e cu cinci lei mai ieftin decât tigaia la care mă gândeam inițial, mâncarea chiar merită. Ușoară, nu încărcată de grăsime, fain colorată în farfurie... și s-a mai și combinat într-un mod delicios cu sosul iute adus la cerere. Ce mai, un fel de mâncare chiar de recomandat, mai ales și pentru rapiditatea cu care a venit pe masă.
Acum, toată experiența asta pozitivă se poate să fi fost și un noroc. Rumeg spusa asta deoarece pastele comandate au fost așa și așa. Și deși am cerut ca puiul să fie prăjit și nu doar fiert, ceea ce era în farfurie nu lăsa de înțeles că așa s-a și petrecut în bucătărie. Iar cartofii prăjiți speciali (adică prăjiți o dată și trași iarăși prin ceva ”încingeală” cu brânzeturi) n-au prea convins de asemenea că își merită apelativul de ”speciali”.
Una peste alta, cârcoteala e de moft, eu chiar m-am săturat rapid și bine. După cum a promis ospătarul la început, cu șase minute înainte de a se consuma jumătatea de oră ce o aveam la dispoziție plătesc nota: 5,5 lei pentru un suc, tot atât pentru o apă plată, 24,9 lei pentru paste, 7,9 lei pentru cartofii speciali și 19,9 lei pentru puiul oriental. Laolaltă, 63,7 lei, plătiți cu banul jos că nu poți achita cu cardul. Nu e tocmai rău pentru centru.

Doi ioni

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 4068

Comentarii

18 comentarii

Radu

Acum 10 ani

Chiar nu puteti face ceva sa nu mai vad anunturile astea in rubrica de comentarii?
Raspunde

Sol

Acum 10 ani

Eu am venit sa vad comentariul cu cinematograful multiplex...
Raspunde

Marius

Acum 10 ani

Suntem un grup de turisti din Timisoara, si la recomandarea altor prieteni am incercat si noi restaurantul Union. Spre bucuria noastra am constatat cele auzite de la prietenilor nostri, mancare de buna calitate si serviciile prompte, ceea ce ne face sa ne reintoarcem cu placere. Recomand
Raspunde

amintiri

Acum 10 ani

Ce mai timpuri, cand prin intrarea din Piata Mica intrau doi militieni, iar la iesirea dinspre Piata Huet astepta duba cu usile deschise sa-i incarce pe cei ce fugeau de potera...
Raspunde

Bogdan

Acum 10 ani

Mananc des la Union si de fiecare data m-am simtit foarte bine si pot sa va spun ca PIZZA este cea mai buna din Sibiu.
Raspunde

@4@6

Acum 10 ani

Grupul sibienilor din Timisoara , nu mancati si voi mai rasfirati ca vad ca toti va hraniti la tzatza aceluiasi IP...
Raspunde

Grup de calugari din toatalumea

Acum 10 ani

Suntem un grup de calugari din toata lumea, iar la recomandarea unui mult prea cinstit am ajuns in restaurant hunion. Mancaria a fost cea mai buna din toata europa de nord vest. Mai departe trebuia sa mai intre si marius din ploiesti sa-si dea cu parerea plus antonia din afumati, dar din lipsa de minute de internet o sa scriem toti aici. Oricum se vedea pe haipi. Mhumhu la fraieri si celor care comenteaza aiurea. Semnat un ghrup de rromanes din constantinopol.
Raspunde

@7

Acum 10 ani

Sustin tot ce ati spus mai devreme. Noi suntem un grup de turisti din zlatna iar la recomandarea unui fost primar din zimnicea am ajuns in cel mai bun restaurant din nordul asiei. Puteti comenta cat doriti, dar doar la union se mananca bine in canada. P.s: mai invatati geografie. Ps2: ipul este la fel ca cel de mai sus pentru ca avem aceeasi parere
Raspunde

@8

Acum 10 ani

Asta este deja bataie de joc. Noi suntem adevaratul grup de turisti. Reprezentam un grup de turisti din satul fhuthuta judetul sibiu. Prima data am vrut sa mergem sa incercam bucataria fiujan din sibiu, dar la recomandarea fostului prim secretar din nairobi am ajuns in cel mai bun restaurant din vestul australiei. Traiasca unuin si mancarea lor. Ps: nu este restaurant union. Este chiar caminul union pentru ca cine intra se simte ca acasa. Multumim primariei din nairobi pentru obtinerea permiselor de port carne. Ps2. Am acelasi haipi pentru ca am scris in acelasi interval de timp
Raspunde

@10

Acum 10 ani

Asta se vrea sa fie un fel de caterinca ieftina. Noi suntem adevaratii turisti. Eu zambil lemneanu, reprezint interesele unui grup de turisti din miami. La rugamintea unui bun prieten din mehedinti, intreg grupul am ajuns in cel mai bun restaurant din caraibe. Comentati toti aiurea si nu aveti bani nici de o chifla(de aia tare de la union, dar nu e tare pt ca e veche). Oricum onsa recomand si unui grup de turisti din fart din arizona plus austriecilor mei din f**king.
Raspunde

Tot 10

Acum 10 ani

Am uitat sa explic ca haipiul este identic pentru ca am Intrat de pe un proxy din noua caledonie si era legat direct pe sibiu. Oricum toate grupurile de turisti dhoar lha hunion mhananca.
Raspunde

Si eu

Acum 10 ani

Si eu reprezint un stol de turisti din giulesti.
Raspunde

Tot eu

Acum 10 ani

Si tot pe sarma, deasupra lui union mancam
Raspunde

Un ultim lucru

Acum 10 ani

Reprezentam in tanar grup de calugari de la muntele venus. Tin sa precizez ca cel mai bine din tot sibiul m-am simtit in union. Orice alt cuvant e de prisos
Raspunde

Parintele grohalau pintea

Acum 10 ani

Reprezint un singir om care are domiciliul pe persoana fizica la muntele dunarea. Nu vrea sa zic nimic, doar ma laudam.
Raspunde

@5bogdan

Acum 10 ani

Si eu mananc des la union. Te-am vazut zilele trecute. Ai cerut o felie de pizza plus o farfurioara de cafea pt cojile semintelor. Te-am pupat
Raspunde

alejandro

Acum 10 ani

printre cinematografe si turisti cu chef de caterinca se pierde esenta.
Raspunde

loaza

Acum 10 ani

Reprezint o specie tot mai des prezenta in peisajul cotidian romanesc, prin urmare si sibian. LOAZA, frustratul de serviciu, ratatul in meserie devenit blogger profesionist, si jurnalist online in timpul liber, cel care nu poate si nu stie a face nimic doar a comenta despre ce ar trebui sa faca altii. Mi-e rusine sa spun parintilor ca mananc in crasmele sibiene pe bon fiscal decontat de un fraier, dar e si asta o modalitate sa-mi hranesc odraslele. De aceea nici nu semnez mazgaliturile, sa nu vada parintii ce ratat au crescut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus