Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

Restaurant de Hipodrom: la a treia incercare a ramas Hugo

Restaurant de Hipodrom: la a treia incercare a ramas Hugo

Mai întâi a fost ungurescul Judith Bistro, apoi ”internaționalul” Petit chef, iar acum e Hugo. O scurtă istorie a restaurantelor care s-au tot închis, deschis sau au fost preluate undeva în capătul dinspre centru al străzii Hipodrom. Hugo e numele restaurantului și al pensiunii de la etaj de vreo lună. Am gândit că au avut timp să se ”familiarizeze” cu domeniul în care au intrat și i-am vizitat zilele trecute, când pârdalnica de caniculă lăsa goale străzile orașului. Dar nu și Hugo-ul, unde era o petrecere pentru copii, vreo 40 de persoane. Am riscat, prin urmare, și am decis să ne ascundem sub o umbreluță de pe terasa mică din față și să ne rugăm să facă față bucătăria la atâtea porții, mai ales că nu eram singurii care s-au așezat pe terasă.
De apreciat ospătarul, mai întâi. Încins în pantalonii negri și cămașa strâmtă, băiatul avea chef de glume, ușoare, de vară, numai bune să te mențină într-o dispoziție de unde căldura și berea care se încălzea repede te-ar fi scos rapid.

IMG 9852

Meniul e pe două pagini. Adică cinstit. Poate ar fi fost nevoie de o selecție un pic mai atentă, așa că nu ar fi rău ca din când în când să mai schimbe meniul. Chiar și așa, are din toate: două-trei supe creme, ”clasicele” porc-pui-vită, dar și niște oaie condimentată, o urmă de fructe de mare, ceva cod, somon și șalău, salate, dar și șase deserturi care nu sunt puse ”la umplutură”, dimpotrivă. N-am apucat să mă uit peste lista de vinuri (m-am aruncat precum Dorel pe bere), dar cu coada ochiului am văzut o listă destul de interesantă. Ce mi-a mai atras atenția au fost prețurile. Adică, nenea Hugo și-a dat seama că nu e chiar în centrul orașului și a ținut în hățuri – deocamdată – încasările planificate.
Am ales o supă cremă vichyssoise (din praz, usturoi cu smântână) și o porție de aripioare picante cu sos tartar și frunze de spanac drept garnitură. În ciuda avertismentelor ospătarului (”căci, totuși, avem 40 de supe de împărțit”), berea comandată înainte nu a apucat să se încălzească prea tare până a venit supa. Bună, bună. Nu am terminat-o din simplul motiv că era prea cald afară și voiam să mă bucur (de ar fi existat motiv) și de al doilea fel. Pe care l-am apreciat, dar fără să cad pe spate. Aripioarele au fost cât se poate de normale.

IMG 9857

Inițial am cerut nota pregătit de a mă ascunde de dogoare la umbra vreunui aparat de aer condiționat, spre dezamăgirea ospătarului care tot făcea glumițe cu nu știu ce tarte. Pe care le-am zărit chiar înainte să mă ridic, cerute de la o masă alăturată. N-avea să îmi pară rău că am rămas. Așezată pe o bucată de piatră, tarta lor cu fructe m-a răcorit mai ceva decât cele două beri cu care am încercat să îmi sting setea înainte.
Experiența de la Hugo m-a costat 47 de lei: 11 lei supa, 17 lei aripioarele, șapte lei garnitura din spanac și 12 lei tarta. Plus alți 18 lei, plătiți pentru două beri.

Petit Judith

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 6182

Comentarii

10 comentarii

0biect1v

Acum 10 ani

Jurnalism second hand! Recomand sa mai cititi si altceva decat ce scrieti.
Raspunde

george

Acum 10 ani

initial a fost Smarald , apoi Judith , apoi Petit....
Raspunde

1234

Acum 10 ani

Mancarea este foarte gustoasa si personalul amabil si atent
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Pentru unii dintre \"flamanzi\" si povestirile lui Creanga sunt de un nivel superior. Dovada vie cat se poate injosi un om pentru un pumn de posmagi decontati.
Raspunde

@1 and 4

Acum 10 ani

tulai....tulai.... de as avea un ziar puneam ban pe ip, sa nu mai puteti intra. atatea idiotenii nu am mai auzit din campania electorala. nu stiu cum se face, dar in 90% din ceea ce se scrie la aceasta rubrica ma regasesc si eu. si nu primesc \"posmagi\" de la nimeni. totul ar putea sa fie si mai bine, daca ziaristii ar interactiona in comentarii. dar e greu.... pana vine moda din anglia in romania o sa mai dureze....
Raspunde

tot eu

Acum 10 ani

stiti cum este intr-o tara civilizata? se scrie un articol care are o gresala. ziaristul respectiv corecteaza, iar apoi isi faca o auto critica pe tweeter unde mentioneaza numele celui care ii spune ce a gresit. cum e pe turnul sf? se scrie articolul, un user gaseste ceva gresit, iar apoi autorul sterge comentariul si corecteaza textul. total neprofesionist. apoi sunt o gramada de intrebari la diferite articole. NICI UN RASPUNS. NIMIC....ZEROOOOO
Raspunde

@5

Acum 10 ani

Cand articolasele astea vor ajunge la calitatea si profesionalismul celor din anglia, cred ca in anglia se schimba moda ta preferata.
Raspunde

si tot eu

Acum 10 ani

inainte le luam apararea ziaristilor de aici. dar in afara de aceasta rubrica....care chiar mi se pare foarte buna....nu merita nimic. lasa tati ca o sa mai apara ziare care nu sunt atat de comuniste. la anu\' si la multi ani!!!!
Raspunde

@7

Acum 10 ani

exact.... probabil asa o sa fie....
Raspunde

...

Acum 10 ani

si oricum la ora actuala la stiri....la hora de sighiu sunt cu mult peste el sfat del thurno...continuati baieti pe acelasi trend!!!! sunt ziare de bucuresti cu zeci de mii de citiri la un articol, iar autorul interactioneaza cu cititorul. a fost facut un studiu, iar interactiunea dintre ziarist si cititor duce la mult mai putine injuraturi si mult mai multe vizite. dar ma rog..... nu mai am asteptari...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus