Bistro Vasile este un local mărunt de cartier, a cărui pagină de facebook o urmăream de câteva luni. Eram chiar fan. Apăreau periodic tot felul de tipi gelați, cu ochelari de soare purtați înăuntru, care postau selfie-uri însoțite de texte pe limba lor: ”la un mic cu finuțu’”, ”care m-ai blocat, te sparg să moară mama!” sau ”ne respectăm la ceafă de porc”. Citez din aducere aminte pentru că pagina a fost ștearsă între timp. Au rămas doar două pagini. Una neoficială, dar cu adresa exactă și fotografie din local, unde un anume Ilie Răduț ”se simte beat cu Bogdan Dorca la Bistro Vasile”. Și altă pagină, oficială, numită ”Bistro Sibiu Vasile Aaron la cai”, unde nu apare nicio fotografie, ci doar adresa localului și meniul zilei.
Săptămâna trecută am trecut la voyeur-ism la fapte și i-am călcat pragul. Terasei, pentru că se intră din strada Vasile Aaron într-o curticică acoperită cu o copertină semitransparentă care în loc de umbră creează mai mult un efect de seră. Când oricum erau peste 30 de grade Celsius afară. ”What is love, baby don’t hurt me, don’t hurt me, nooo moooreee!”, se auzea din boxe. Mă așez la una dintre cele vreo zece mese de grădină, dotate cu o cutie de șervețele Aro, din acelea ieftine din hypermarket. Un minut trece doar și chelnerul îmi aduce meniul. Unul tipic pentru local banal din Sibiu. Adică au prăjeli cu prăjeli însoțite de prăjeli, cartofi prăjiți cu ceva carne prăjită, de porc, pui, mici… și câteva ciorbe clasice. Pentru că am văzut la intrare, sus, un fel de panou luminat cu specialitatea casei, am cerut ”Muschi de porc bistro”, și ceva rece de băut.
Până să vină mâncarea am avut timp să mă uit doar câteva minute la tablourile cu hârtii scoase la Xerox, albite de soare, care cândva ilustrau feluri de mâncare. Și am mai observat ventilatorul pentru zile caniculare, din acela care împrăștie vapori de apă, dar care era oprit. Eram doar doi clienți pe terasă, de ce să-I pornească?
În mai puțin de zece minute mâncarea a fost gata. Cartofi prăjiți, evident, cu două feliuțe de carne de porc, acoperite de un sos alb de brânză topită. Îmi imaginez că au luat cartofii tăiați și i-au scufundat în ulei timp de 3-4 minute, iar în paralel au prăjit câte un minut pe fiecare parte carnea. La sfârșit au pus sosul, care era gata făcut. Rezultatul a avut un gust după cum vă puteți imagina.
”Încercăm tot timpul să facem atmosfera cât mai plăcută pentru clienții noștrii. Muzica este îndeajuns de tare sau de încet încât să te poți înțelege cu ceilalți de la masă, să nu fi nevoit să țipi ca să te faci auzit, și îți oferim tot timpul un ambient și o atmosferă cât mai plăcută”, scrie în meniul lor. Eu n-am prea simțit asta. Pe specialitatea lor și ceva răcoritor de băut am plătit, cu tot cu bacșiș, aproape 30 de lei.
N-am niciun motiv să mai trec pe acolo. Și le-am dat și ”unfriend” că au devenit plictisitori în ultima vreme, de când clienții nu-și mai postează impresiile.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 6328
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
ANDREI NICULAE
Acum 4 ore
Friki Riki
Acum 5 ore
Un cititor
Acum 7 ore
GPT - simplu și fără școală
Acum 7 ore
Ger