Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

Bistro Sibiu Vasile Aaron la cai, dupa iapa, peste drum

Bistro Sibiu Vasile Aaron la cai, dupa iapa, peste drum

Bistro Vasile este un local mărunt de cartier, a cărui pagină de facebook o urmăream de câteva luni. Eram chiar fan. Apăreau periodic tot felul de tipi gelați, cu ochelari de soare purtați înăuntru, care postau selfie-uri însoțite de texte pe limba lor: ”la un mic cu finuțu’”, ”care m-ai blocat, te sparg să moară mama!” sau ”ne respectăm la ceafă de porc”. Citez din aducere aminte pentru că pagina a fost ștearsă între timp. Au rămas doar două pagini. Una neoficială, dar cu adresa exactă și fotografie din local, unde un anume Ilie Răduț ”se simte beat cu Bogdan Dorca la Bistro Vasile”. Și altă pagină, oficială, numită ”Bistro Sibiu Vasile Aaron la cai”, unde nu apare nicio fotografie, ci doar adresa localului și meniul zilei.

Săptămâna trecută am trecut la voyeur-ism la fapte și i-am călcat pragul. Terasei, pentru că se intră din strada Vasile Aaron într-o curticică acoperită cu o copertină semitransparentă care în loc de umbră creează mai mult un efect de seră. Când oricum erau peste 30 de grade Celsius afară. ”What is love, baby don’t hurt me, don’t hurt me, nooo moooreee!”, se auzea din boxe. Mă așez la una dintre cele vreo zece mese de grădină, dotate cu o cutie de șervețele Aro, din acelea ieftine din hypermarket. Un minut trece doar și chelnerul îmi aduce meniul. Unul tipic pentru local banal din Sibiu. Adică au prăjeli cu prăjeli însoțite de prăjeli, cartofi prăjiți cu ceva carne prăjită, de porc, pui, mici… și câteva ciorbe clasice. Pentru că am văzut la intrare, sus, un fel de panou luminat cu specialitatea casei, am cerut ”Muschi de porc bistro”, și ceva rece de băut.

Până să vină mâncarea am avut timp să mă uit doar câteva minute la tablourile cu hârtii scoase la Xerox, albite de soare, care cândva ilustrau feluri de mâncare. Și am mai observat ventilatorul pentru zile caniculare, din acela care împrăștie vapori de apă, dar care era oprit. Eram doar doi clienți pe terasă, de ce să-I pornească?

În mai puțin de zece minute mâncarea a fost gata. Cartofi prăjiți, evident, cu două feliuțe de carne de porc, acoperite de un sos alb de brânză topită. Îmi imaginez că au luat cartofii tăiați și i-au scufundat în ulei timp de 3-4 minute, iar în paralel au prăjit câte un minut pe fiecare parte carnea. La sfârșit au pus sosul, care era gata făcut. Rezultatul a avut un gust după cum vă puteți imagina.

”Încercăm tot timpul să facem atmosfera cât mai plăcută pentru clienții noștrii. Muzica este îndeajuns de tare sau de încet încât să te poți înțelege cu ceilalți de la masă, să nu fi nevoit să țipi ca să te faci auzit, și îți oferim tot timpul un ambient și o atmosferă cât mai plăcută”, scrie în meniul lor. Eu n-am prea simțit asta. Pe specialitatea lor și ceva răcoritor de băut am plătit, cu tot cu bacșiș, aproape 30 de lei.

N-am niciun motiv să mai trec pe acolo. Și le-am dat și ”unfriend” că au devenit plictisitori în ultima vreme, de când clienții nu-și mai postează impresiile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 6328

Comentarii

11 comentarii

Redactie

Acum 10 ani

Nu va e rusine sa dati in cel mai bun restaurant din oras, apreciat de sute si sute de oameni care i-au trecut pragul in acesti multi ani de functionare ireprosabila? Stelele Michelin acordate de forurile internationale stau drept dovada in fata marlanilor care stiu doar sa denigreze la comanda... Nu v-ar fi rusine?
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Prietene ai cel mai tare comentariu... Cred ca ai auzit niste termeni si te-ai apucat tu sa ii folosesti. Lasa prietene ciorba de burta si mamaliga si daca iti permite buzinarul, dute intr-un city break la un restaurant adevarat din vest ca sa gusti si tu o bucatarie adevarata, premiata cu stele Michelin. In Romania nu exista nici un restautant medaliat, asa ca lasa sticla de bere sau vodca deoparte si nu mai face caterinca ieftina
Raspunde

:)))

Acum 10 ani

@1 cel mai bun din oras? WAW! Care naiba e spelunca asta? Ala deschis inca din anii 90, pe stanga cum mergi spre viaduct? Sute de clienti? In ani de functionare? Cumulat poate ! Cum dracu de puteti fi atat de rupti de realitate nu stiu, in fapt, realitatea voastra se limiteaza la curte si gard ! Cat de curand o sa devina mai tare ca Tavern on the Green, Central Park West, NY :)))
Raspunde

Andrei

Acum 10 ani

Nu este restaurantul de duminica, este restaurantul unde mergi la sigur daca ai chef sa mananci ceva bun. Niciodata nu dezamageste la calitatea preparatelor.
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Asta cu stele Michelin la spelunca aia bate orice inchipuire. Romania nu are stele in ghidul rosu cel adevarat, are doar niste pseudostelute in ghidul verde editat pentru Romania. @2 cat priveste stelele ai dreptate suntem inca totusi departe de ele si nu exista in Romania nici macar un local corat cu o stea Ca sa fim totusi corecti apar ca si interesante\" doua locatii Restaurantul OSHO din Bucuresti si Coliba Haiducilor din Poiana Brasov ceea ce deja este o foarte mare realizare. Cat priveste cotarea cu stele Mchelin a locatiei din afticol , nu stii daca sa razi sa plangi sau sa recomanzi un doctor!
Raspunde

oh god

Acum 10 ani

voi chiar nu va dati seama ca era ironic cel de la numarul 1?
Raspunde

baba

Acum 10 ani

Asa fac ziaristii la mai multe restaurante au scris asa . Eu ma bucur , nu au avut dreptate niciodata ziaristii.
Raspunde

SILVIU

Acum 10 ani

@1 nici un comentator n-a realizatironia?
Raspunde

Se pare...

Acum 10 ani

... ca nu. :))
Raspunde

@fomistii TS

Acum 10 ani

O recenzie fostei \"Beleaua\" cand bagati copiii durerii?
Raspunde

acum na

Acum 10 ani

nu putem avea numai restaurante de top, mai ales pe o strada asa laturalnica. e un fel de fast food cu upgrade, mancare ok, preturi cam ok. cam kontiki cu downgrade. numa sa nu dea cu infectii ca la perla paltinisului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus