Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Scădeau artificial impozitul pe profit și își deduceau TVA-ul. Percheziții DIICOT la firme din Sibiu

Scădeau artificial impozitul pe profit și își deduceau TVA-ul. Percheziții DIICOT la firme din Sibiu

Mai mulți patroni și administratori din Sibiu și alte trei județe au fost percheziționați astăzi de procurorii DIICOT.

Afaceriștii sunt suspectați că au făcut evaziune fiscală de 2 milioane de lei, printr-o metodă relativ simplă. “Suspecţii, prin acţiuni circumscrise fiscale, au dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate a mai multor facturi fiscale emise pe baza unor operaţiuni comerciale fictive(reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi component auto, etc) în valoare totală de aproximativ 1.000.000 euro, pentru care au dedus ilegal TVA şi au diminuat artificial impozitul pe profit”, se arată într-un comunicat din partea DIICOT.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au făcut astăzi 12 percheziţii domiciliare  în acest dosar, pe raza  judeţelor Gorj,  Sibiu, Mehedinţi şi în municipiul Deva. Potrivit procurorilor, activitățile ilegale s-ar fi desfășurat în perioada 2010-2013, iar organele judiciare susțin că au probe împotriva a 11 suspecţi, toți având calitatea de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai unui număr de 8 societăţi comerciale. Aceștia ar fi folosit ulterior banii obținuți ilegal în interes propriu sau pentru finanţarea activităţii societăţilor pe care le administrau.

Prin aceste operaţiuni fictive, ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu suma de 2.000.000 lei. “Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate au fost supuse operaţiunilor de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de,, rularea,, acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care a fost disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei  banilor cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscal”, mai arată procurorii DIICOT.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi  vor fi aduse, în vederea audierii,  12 persoane, din toate cele patru județe.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Maria

Acum 8 ani

Noa, si care sunt acele firme din Sibiu? Care????
Raspunde

nu votez

Acum 8 ani

hotilorrrrr hotii
Raspunde

Alzara

Acum 8 ani

Daca nu dati numele firmelor degeaba ati mai scris articolul,jurnalism amator!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus