Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

CRIZA GUNOAIELOR. Sibiul nu mai primește deșeuri din alte județe

CRIZA GUNOAIELOR. Sibiul nu mai primește deșeuri din alte județe

Criză majoră în regiune, după o decizie a Gărzii de Mediu care le interzice administratorilor rampei ecologice de la Cristian să mai primească deșeuri din alte județe, în afară de Sibiu.

Începând de luni, 26 octombrie, toți operatorii care administrează deșeuri vor fi refuzați la intrarea în groapa ecologică de la Cristian, dacă nu prezintă acte doveditoare că aduc gunoiul din zona Sibiului. Rampa se află aproape de capacitatea maximă, astfel încât orice cantitate în plus riscă să scoată groapa de la Cristian din normele europene sau chiar să provoace un dezastru ecologic. rampa, deschisă în anul 2004, se află deja la cea de-a două celulă de depozitare, care este aproape plină. "Acum se lucrează la cea de-a treia celulă. Acum două săptămâni am fost la Mediu, pentru autorizație, dar aceste lucruri durează", spune primarul din Cristian, Ioan Seuchea.

Groapa de gunoi, administrată de firma Tracon Brăila, a primit deșeuri din județele Alba și Cluj, după ce gropile din aceste județe au fost închise, anul acesta, pentru că erau neconforme cu normele de mediu. Potrivit autorizației inițiale de funcționare, rampa ecologică ar fi trebuit să deservească doar județul Sibiul și localitățile limitrofe din Alba. După închiderea gropilor de gunoi din cele două județe, Cristianul primea zilnic mai bine de 150 de tone de deșeuri în plus.

Potrivit Ziarului Unirea din Alba Iulia, operatorii de deșeuri din județul Alba au fost deja anunțați că, de luni, trebuie să găsească o altă soluție.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus