Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Termen în dosarul 'Referendumul': Liviu Dragnea a ajuns la ÎCCJ; procesul - amânat pentru ora 12:00

Termen în dosarul 'Referendumul': Liviu Dragnea a ajuns la ÎCCJ; procesul - amânat pentru ora 12:00

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni dimineața la ÎCCJ, unde se judecă un nou termen în dosarul "Referendumul", în care liderul social-democraților a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea scrutinului organizat în 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

El a stat doar cinci minute în sediul instanței, deoarece a fost anunțat că procesul s-a amânat pentru ora 12:00.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, luni, un nou termen în dosarul "Referendumul".

În septembrie, la primul termen al procesului, aflat în faza de apel, aproape jumătate dintre cei 75 de inculpați au declarat că nu și-au angajat avocați, acesta fiind și motivul pentru care procesul a fost amânat.

Pe 15 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel.

Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Sursă: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus