Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Siemens a început construirea fabricii de componente vagoane la Sibiu

Siemens a început construirea fabricii de componente vagoane la Sibiu

12,4 milioane de lei este valoarea declarată inițial de reprezentanții concernului Siemens pentru investiția de ridicare a unei noi fabrici în Zona Industrială Vest. Autorizația pentru această investiție plasată pe strada Salzburg a fost emisă de Primăria Sibiu la mijlocul lunii trecute, iar antreprenorul general al lucrării - Plana Innova SRL, din București – a demarat deja lucrările de construire a fabricii care va funcționa sub brandul Sykatec. În autorizația de construire a cărei valabilitate este de 12 luni, sunt prevăzute ridicarea unității de producție, a sediului administrativ plus anexe, precum și a aleilor pietonale și carosabile și a unei parcări cu o capacitate de 70 de locuri.

Cel mult 250 de angajați pentru cinci secții

Viitoarea fabrică va avea ca spații de producție cinci secții: de prelucrare a tablei, de sudură, de revizie și montaj, de vopsitorie cu pulberi uscate și de cablaje. ”Numărul de angajați pentru birouri este de 35 de persoane. Vestiarele au fost dimensionate pentru 200 de persoane/trei schimburi, 70 de persoane/schimb maxim. Personalul se împarte în 40% femei (80 de persoane) și 60% bărbați (120 de persoane)”, se mai arată în documentația citată. Cei 200 de angajați reprezintă numărul maxim din zona de producție, în timp ce pentru zona de birouri numărul maxim de angajați este de 52. Fabrica va funcționa în flux continuu, prin trei schimburi de câte opt ore pe zi. Turnul Sfatului a transmis mai multe întrebări legate de valoarea investiției și termenele gândite pentru implementare, dar până la redactarea acestui material, reprezentanții Siemens în România nu au răspuns solicitărilor.

santier sykartec Suprafața construită pentru noua fabrică va fi de peste 8.000 de mp, din care 6.700 de mp vor fi alocați spațiilor de producție și depozitare. La finalul acestei investiții, va rămâne un ”teren de rezervă” cu o suprafață de 6.770 de mp. ”Utilitatea publică a investiției constă în dezvoltarea proiectului pentru o fabrică de producție de componente vagoane CF, care să aibă un impact asupra mediului înconjurător în limitele admise și un grad ridicat de siguranță în exploatare și muncă. Proiectul propus va crea schimbări în zonă, aducând un aport la dezvoltarea orașului, creând noi locuri de muncă și răspunzând astfel unei cerințe ce conduce la îmbunătățirea nivelului de trai în zonă”, se arată în documentația pregătită pentru obținerea acordului de mediu.

A patra fabrică Siemens la Sibiu

Sykatec Sibiu va fi a patra fabrică pe care Siemens o deschide la Sibiu. Prima, Siemens Electrical Installation Technology SRL din Sibiu a fost înființată în iulie 2003 de către divizia A&D. Din august 2010, fabrica ce funcționează în zona Pieței Cibin a fost integrată în SIMEA Sibiu SRL. Cea de-a doua fabrică a fost construită tot sub sigla Sykatec, ca un punct de lucru, pe str. Theodor Mihaly. Cei 105 angajați lucrează în cele trei secții de producție pentru componente de vagoane. A treia fabrică a fost construită în cadrul Zonei industriale vest și funcționează din octombrie 2005. La Piața Cibin se produc echipamente electronice de joasă tensiune (siguranțe automate, diferențiale, comutatoare etc.) și subansamble realizate prin sudură în puncte, iar în Zona industrială vest – echipamente și sisteme electronice, precum și subansamble electronice pentru industria auto și electronică de putere, după cum se arată pe site-ul companiei. Numărul total de angajați din cele două fabrici este de 880.

Foto principală: fabrica Sykatec de pe strada Theodor Mihaly Sursa: cee.siemens.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

D

Acum 8 ani

Cred ca investitia se face pe strada Barcelona, langa depozitul trident (partial vizibil in foto). Nu pe Salzburg cum apare in articol...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus