Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Numărul refugiaţilor sosiţi în Germania în decembrie a scăzut puternic

Numărul refugiaţilor sosiţi în Germania în decembrie a scăzut puternic

Numărul refugiaţilor sosiţi în decembrie în Germania a scăzut la mai puţin de jumătate faţă de luna trecută, relevă statistici ale poliţiei germane federale obţinute luni de agenţie, relatează Reuters în pagina electronica, potrivit Mediafax.

Această scădere este cauzată - probabil - atât de condiţiile meteorologice nefavorabile la Marea Egee, principalul punct de tranzit al migranţilor către Europa, cât şi de o înăsprire a controlului la frontierele Turciei, potrivit Reuters.

Reglementările relativ liberale în domeniul azilului şi ajutoarele sociale generoase au transformat Germania într-un adevărat magnet pentru migranţii care fug în Europa din calea războaielor şi sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. Berlinul aşteaptă aproximativ un milion de refugiaţi până la sfârşitul anului.

Aproximativ 73.500 de migranţi au sosit în Germania de la începutul acestei luni şi până pe data de 20, faţă de 170.000 în aceeaşi perioadă din noiembrie, relevă statisticile poliţiei. Aproximativ 6.000 dintre ei tranzitau Germania către Scandinavia, reducând acest număr la aproximativ 68.000, precizează poliţia.

Statisticile poliţiei au la bază controale prin sondaj în zona de frontieră. În decembrie, numărul nou-sosiţilor a variat între 2.000 şi 5.000 pe zi.

Potrivit datelor sistemului "Easy", folosit pentru înregistrarea iniţială a migranţilor şi refugiaţilor, aproximativ 965.000 de migranţi au sosit până la sfârşitul lui noiembrie în Germania.

Astfel, pragul de un milion de migranţi probabil a fost depăşit.

Multe dintre autorităţile germane locale depun eforturi să facă faţă acestui aflux, iar unii dintre conservatori, aliaţii cancelarului Angela Merkel, au îndemnat-o să plafoneze numărul migranţilor pe care-i acceptă, o măsură pe care Merkel continuă să o respingă.

Sursă: Reuters, Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus