Vineri,
21.01.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

Era Merkel se încheie în Germania. Social-democratul Olaf Scholz va prelua puterea în 8 decembrie

Era Merkel se încheie în Germania. Social-democratul Olaf Scholz va prelua puterea în 8 decembrie

Un lung capitol al istoriei contemporane a Germaniei se va încheia miercuri, când Bundestagul îl va alege pe social-democratul Olaf Scholz în postul de cancelar, întorcând astfel pagina celor 16 ani ai erei Merkel, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Prima femeie care a condus Germania, Angela Merkel s-a aflat 5.860 de zile la putere, eşuând cu doar nouă zile în a bate recordul de longevitate al mentorului său, Helmut Kohl.

La finalul unui proces foarte clar reglementat, lidera conservatoare va ceda miercuri frâiele primei puteri economice europene lui Olaf Scholz, care a fost în acelaşi timp un adversar politic, dar şi ministru de finanţe şi vicecancelar în guvernul pe care l-a condus.

La puţin peste două luni după ce a câştigat scrutinul legislativ de la sfârşitul lui septembrie, Olaf Scholz va fi ales de Bundestag în fruntea unei coaliţii inedite de trei partide, formate mai repede decât se anticipa, de social-democraţi (SPD), cu Verzii şi liberalii (FDP).

Ceremonia de preluare a puterii de la Angela Merkel va avea loc tot miercuri, cu acest prilej consemnându-se pentru prima dată o revenire la şefia guvernului a social-democraţilor de la mandatul lui Gerhard Schroder.

În premieră, noul guvern va fi format dintr-un număr egal de femei şi bărbaţi, posturi cheie precum cel de ministru de externe, de interne şi al apărării fiind ocupate de femei, scriu cei de la Agerpres.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 554

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus