Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

FOTO/VIDEO – Topul toaletelor publice din Sibiu. Lecție de curățenie pentru barurile din centru

FOTO/VIDEO – Topul toaletelor publice din Sibiu. Lecție de curățenie pentru barurile din centru

Prima impresie, după ce am vizitat toaletele publice din Sibiu, este că toate sunt surprinzător de curate și îngrijite. Cred că majoritatea barurilor și restaurantelor din Piața Mică ar trebui să-și trimită angajații la toaleta publică din mijlocul pieței (da, există una!), ca să ia lecții de curățenie. Iar chelnerii să învețe cum să zâmbești în fața unui client.

Primăria Sibiu a anunțat zilele trecute că toate cele patru toalete publice din Sibiu vor fi curățate zilnic de către o firmă pe care Primăria Sibiu o va angaja în baza unui contract tocmai scos la licitație. Aproape 225.000 de lei, fără TVA, este valoarea estimată a contractului în baza căruia, timp de un an, firma desemnată câștigătoare va trebui să curețe și igienizeze în fiecare zi, timp de un an, toaletele publice din Parcul Tineretului, Parcul Astra, din Pasajul Dumbrava și toaletele amenajate în zidul cetății de pe strada Ocnei (în apropierea Podului Minciunilor).

https://youtu.be/gSyteQBSNgk

Cea mai curată și îngrijită toaletă publică din Sibiu este cea din Piața Mică. Aici miroase a bețișoare aromate încă de la intrare, iar întregul spațiu arată ca nou. Doamna care lucrează aici de aproape 11 ani este foarte veselă și spune că toaleta nu este prea frecventată, deși se află în inima orașului iar intrarea este liberă. Foarte puține toalete de restaurante și cafenele din centru sunt atât de curate.

Curată și îngrijită este și toaleta din Parcul Tineretului. Aceasta este folosită mai mult de părinții care ies cu copiii la plimbare în parc. Doamna care lucrează aici s-a arătat foarte îngrijorată să nu-și piardă locul de muncă, fiind foarte important pentru ea. A auzit câte ceva despre planurile primăriei și nu știe la ce să se aștepte.

 

Extrem de amabilă a fost și doamna care se ocupă de toaleta bărbaților la WC-ul public din Parcul Astra. Deși putem spune că și aici locul este destul curat și îngrijit, se pare că aici mai apar unele probleme cu o conductă de apă dă de muncă. Dar nimic grav sau care să deranjeze prea mult sibienii.

Pe ultimul loc am lăsat toaleta din pasajul de la Magazinul Dumbrava. După cum puteți vedea și în imagini, spațiul nu este însă foarte murdar sau neîngrijit, ci doar ceva mai frecventat decât restul.

Începând de anul acesta toate cele patru toalete publice vor fi deschise zilnic, între orele 07:00 și 23:00, iar firma care va fi desemnată câștigătoare a contractului va trebui să efectueze în fiecare zi mai multe operațiuni, potrivit caietului de sarcini: de la aerisire și odorizare, la golirea coșurilor de gunoi, spălarea grupurilor sanitare cu peliculă antibacteriană, respectiv dotarea toaletelor cu hârtie igienică, săpun lichid, detergent, clor, saci menajeri etc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Dumitru Daniel

Acum 8 ani

si toata curatenia asta doar pentru 185 lei/zi pentru fiecare toaleta?
Raspunde

Gufi

Acum 8 ani

Întrebarea e ironică? Nu mi se pare mult 185 lei/zi.
Raspunde

Mimi

Acum 8 ani

Urâte...foarte urâte !!!! Nu le-aș folosi , nu aș putea intra acolo. Usi ca în 1900..toamna !!! Faianța ...îmi zgârie retia, globul ocular, irisul ....OCHIUL CU TOTUL !!! Fire atârnate pe pereti, pubele la intrare, igrasie !!!!!!!!!!! Voi care ați filmat, chiar trebuia să găsiți "noroace" pe jos ca să ziceți că nu e în regulă ???? Singurul "util", e cel de sub Podul Minciunilor . Nu zic mai mult, că mă ambalez dingură și e prea de dimineață și siare la mine. Mai ieșiți di voi în lume. (sfatul meu)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus