Miercuri,
29.11.2023
Cer Senin
Acum
4°C

Iohannis, în Hora Unirii la Iași: nu mă implic în campania pentru alegerile locale. Dar voi vorbi despre schimbare

Iohannis, în Hora Unirii la Iași: nu mă implic în campania pentru alegerile locale. Dar voi vorbi despre schimbare

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent la Iași, în cursul zilei de duminică, pentru a participa la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. În fața a aproximativ 10.000 de oameni, după relatările presei ieșene, Iohannis a susținut un discurs despre semnificația Micii Uniri. ”Afirm cu toată convingerea că suntem o națiune care poate sta cu capul sus în Europa anului 2016. Unii poate că vă vor spune că nu sunt motive de bucurie astăzi. Este, totuși, o sărbătoare a statalității românești. România este membru cu drepturi depline a UE, face parte din cea mai puternică alianţă militară care a existat vreodată şi românii au demonstrat că sunt o naţiune care ştie să ducă la bun sfârşit mari proiecte”. În discursul său, președintele a vorbit și despre anul electoral 2016, susținând că nu dorește să se implice în campania electorală pentru alegerile locale. "Sper că vom avea un an electoral decent, în care tenacitatea, munca şi profesionalismul vor câştiga. Vocea mea se va face auzită în tot acest an, dar nu pentru a intra în campanie, ci pentru a vorbi despre înnoirea clasei politice şi continuarea schimbării modului de a face politică. Avem nevoie de abordări, idei şi oameni noi, care au înţeles că metehnele trecutului trebuie să rămână ale trecutului, că nu putem continua înşelând speranţele oamenilor", a declarat Iohannis, citat de Mediafax. Referitor la discuțiile despre renunțarea la proiectul alegerilor într-un singur tur, șeful statului a declarat că este o idee bună. Dar că politicienii români trebuie să decidă dacă doresc asta. ”Nu voi ceda tentației de a face lucrurile în grabă”, a mai spus Iohannis despre modificările care trebuie făcute în România. S-a prins în Hora Unirii, iar în drum spre biserica Trei Ierarhi, Iohannis a stat de vorbă cu numeroși oameni.

"Suntem la câţiva kilometri de frontiera cu Republica Moldova şi cred că este un moment potrivit pentru a ne îndrepta gândurile către fraţii noştri de peste Prut. Istoria şi limba comune contribuie la consolidarea identităţii şi solidarităţii dintre statele noastre. Vă asigur că România sprijină cu tot ce este posibil aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi rămâne un partener de încredere", Klaus Iohannis
Foto: pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

norway

Acum 7 ani

Unirea si kiwi, vaca si abecedarul, da undei nanasa karmen? Poate la america . Da caciula io facuto socrul,ala cu pesie de 350 lei?
Raspunde

Ionut

Acum 7 ani

"Hai sa dam mana cu mana, toti cu inima romana..." Care inima romana? Ca suntem condusi de un sas si un ungur. Iohannis cum da mana cu mama lui? Mama lui fiind in germania. Halal tara, permitem strainilor sa ne conduca!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus