Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Gala Altfel, la Sala Thalia: demonstraţie de talent a elevilor speciali

Gala Altfel, la Sala Thalia: demonstraţie de talent a elevilor speciali

Elevii a cinci Centre Școlare de Educație Incluzivă din Sibiu vor participa la cea de-a V-a ediție a spectacolului "Gala Altfel". Ediția din acest an se desfăsoară în 4 aprilie , începând cu ora 17, la Sala Thalia și va fi prezentată de Ducu Bertzi. Evenimentul este organizat de Cluburile Rotary Cibinium și Lions Millenium, alături de partenerii lor. 

Cea de-a V-a ediție a "Galei Altfel"  are menirea să îi bucure pe micii artiști ,iar adulților să le demonstreze că sunt copii de la care au multe de invătat.

 “Ei ne ajută să înțelegem că fiecare pas înainte este un progres. Că a susține pe cineva și a fi alături de cineva înseamnă a insufla încredere și totodată a  aduce în suflet o imensă bucurie.Vă invităm să cunoașteți tineri minunați, extraordinari, copii, <<îngeri>>, <<prinși>>  fără voie într-o luptă inegală cu autismul și cu diferite tipuri de dizabilități. Sunt unici și niciodată nu vor fi la fel ca ceilalti”, spun organizatorii.
Scrisoarea unui copil sau o altfel de invitație  

"Poate că privirea mea este diferită de a celorlați copii, dar sentimentele mele sunt la fel: mă bucur, plâng și mă entuziasmez când pot să fac ceva ce îmi place! Este posibil ca mâinile mele să fie diferite, dar cu ele pot imbrătișa inima celor ce mă iubesc sau își fac timp să mă privească și să îmi zâmbească. Poate că nici picioarele mele nu sunt ca ale celorlalți copii, nu pot fugi cu ele sau nu pot atinge pămantul, dar din scaunul acesta care mă ține captiv, să știi că pot păsi atât de ușor în sufletul celor din jur. Tot ce am nevoie este să îmi întinzi mâna și să devii prietenul meu. Să te oprești langă mine și să mă asculți. Nu îți vor povești despre deficiența mea sau despre cât de trist mă face ea. Pentru că eu sunt un copil fericit! Tot ce am nevoie e să iei loc langă mine și să mă privești. Luni, 04 aprilie, oră 17, la sală Thalia din Sibiu, îți voi arăta lumea mea, o lume de poveste, dar o lume reală. Îți voi spune <<Bun venit!>> și te voi face oaspete de onoare în lumea mea. Îți vor descoperi bucuria mea că ești cu mine aici și acum, și nu în altă parte."

În aceeași zi, în foaierul Sălii Thalia va avea loc vernisajul Expoziției de Artă Fotografică "Sibiu Through my eyes", proiect susținut financiat de către Ambasada SUA la București, realizat de către elevii Liceului de Artă și ai Colegiului Național "Octavian Goga" din Sibiu, precum și vernisajul lucrărilor grafice executate de Gabriel Popă, elev al Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Medici Fara Frontiere

Acum 8 ani

Cu multa placere si inima plina de emotii imi aduc aminte , participara mea la Gala Atfel de anul trecut. In astfel de evenimente,momente iti dai seama in ca Romania mai exista Oameni carora chiar le pasa. Multumesc Lions Millenium pentru invitatie si ca mi-au oferit sansa sa aport si eu un firicel de speranta ( si nu numai ) acestor fiinte luminate ( copiilor, despre ei este vorba ). Un gand bun si multe imbratisari clade pentru organizatori si participanti .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus