Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

ÎPS Laurențiu Streza: Pozele cu Arsenie Boca vândute ca icoane, o blasfemie

ÎPS Laurențiu Streza: Pozele cu Arsenie Boca vândute ca icoane, o blasfemie

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza atrage atenția asupra unui fenomen răspândit în țară: închinarea la fotografiile unor personalități care nu sunt declarate sfinte de către Biserică. În cadrul unei emisiuni TSTV, ÎPS Laurențiu Streza a declarat că în cazul lui Arsenie Boca, acesta poate deveni sfânt, fiind și înființată o comisie în acest sens, însă până atunci, comerțul cu fotografiile părintelui este unul ”deșănțat” ”Suntem total împotriva comerțului deșănțat. E o blasfemie să dai fotografia unei personalități care are șansa să ajungă în icoană. E diferență între icoană și fotografie. Noi l-am canonizat pe Sfântul Andrei. Puteam să pun tabloul lui, să-i pun o aureolă și să spun că-i icoana lui. Nu, domnule. Imaginea e transfigurată. Icoana e imaginea sfințită. Asta o face artistul, pictorul, după canonul iconografic, ținând cont de acele trăsături trecute în canonizare: viața de sfințenie, ortodoxia credinței, asceza. Nu pui unul să se vadă frumusețea fizică, ci frumusețea spirituală”, a declarat ÎPS Laurențiu la TSTV.

Mihai Viteazu a ratat șansa de a deveni sfânt

Mitropolitul Ardealului spune că sunt șanse ca Arsenie Boca să devină sfânt, însă asta se va face după studierea vieții sale de către o comisie. ”Sunt președintele comisiei sinodale liturgice, didactice și de canonizare a sfinților. Noi avem personalități care au trăit asemenea nouă și noi, studiindu-le viața, suntem obligați să-i trecem în canonul sfinților.  A început de o lună de zile o comisie specială Mitropoliei Ardealului care va cerceta toată viața și activitatea părintelui și mai ales consecințele acestei pietăți. Nu Biserica provoacă produce declanșează procesul, ci poporul”, a spus Mitropolitul. Există însă posibilitatea ca Arsenie Boca să nu ajungă însă sfânt. ”Comisia va studia pentru canonizare, dar se poate ajunge la canonizare sau nu. Comisia a studiat și viața lui Mihai Viteazu și a ajuns la concluzia că nu poate fi canonizat. Dar nu înseamnă că Dumnezeu diminuează starea de fericire a lui Mihai Viteazu sau a altuia care nu va fi canonizat”, a mai pus ÎPS Laurențiu.

https://youtu.be/zIddc9S_3WM?t=35m5s

 Sursa foto: www.romaniatv.net

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

dan

Acum 6 ani

Daca erau poze cu mitropolia si mai luati cativa banuti ce mai ziceai A 8 si mercedes ....nu var fi rusine ....securistilor
Raspunde

...

Acum 6 ani

Cand a intrat Viteazu M. pe mana comisiei Mitropoliei Ardealului l-au facut varza, ca era cam oltean. Daca era comisia Mitropoliei Olteniei sunt aproape sigur ca altul era deznodamantul. Asta cu diminuarea starii de fericire m-a dat pe spate, parca ar fi un fel de entropie sau alta marime de stare si popii fac masuratori pe acolo. Atentie cum calibrati fericirometrul, sa masurati precis pana la a treia zecimala, tocilarilor! :D
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

asa e. dar dupa ce" comisia va decide" poza devine icoana, si icoana tre sa fie sfintita, deci lovele. si atunci se poate...buun
Raspunde

unknown

Acum 6 ani

satanele cu barbi !! Slipknot - the devil in i
Raspunde

crucea ma-tii

Acum 6 ani

Lui Mihai Viteazu i-or placut viata si femeile, pe langa faptul ca si-o iubit tara pana la jertfa. Se pisa pe turbanele aurite si canonizarea voastra. In ochii lui cred ca ati fi niste tradatori de neam, cand va vede cu cata lacomie bagati mana in buzunarele romanilor. Piei satana.
Raspunde

Satana

Acum 6 ani

satana in sutana
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

Ete, pârț!
Raspunde

crestin

Acum 6 ani

corect, Parinte :)
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Daca unii (nu toti) superiori din BOR ajung in iad, ar fi pe tron, si Satana si-ar face bagajele :))
Raspunde

alex

Acum 6 ani

Mi se pare mie sau e tot mai multa dragoste pentru stapanii BOR. Sa vina Niecula sa mai aduca niste Like-uri ca nea Lau e mai injurat ca arbitrul ala Urs Meier care ne-o tras-o la bambilici. Greu domne si afacere cu icoane concurenta acerba, neloiala pe necanonizare. Poate fac astia o franciza Boca si deschid inca 10 morminte prin mall-uri
Raspunde

Pagan

Acum 6 ani

tradatorii neamului ranjesc pe sticle sau lemne "la misto".
Raspunde

Victor

Acum 6 ani

mda, blasfemia e la adresa clerului nu a lui Dumnezeu. chipul creat de Dumnezeu nu va place, doar chipurile standardizate si lipsite de viata, conform canonului stabilit de voi.
Raspunde

nina

Acum 6 ani

INALTPREASFINTE Laurentiu, nu te ai putut abtine in saptamana mare?Cumparam ce vrem noi,poate noi il consideram sfant pe iubitul Arsenie Boca,iar pe unele fete bisericest niste draci. Depinde de ce faceti si cum va purtati.Romanii cred cu tarie in bunul Dumnezeu,nu in preafericitele si preasfintitele voastre fete.Amin.
Raspunde

slipknot

Acum 6 ani

niste retardati pupati in chiur de pensionari. BAAA, nu va doare sufletu sa luati de la amaratii aia contributiile ? Retardati cu barbi
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 6 ani

Astia sunt in evul mediu !!! Treziti-va ba popilor. 2016 baaaa. Boca asta nu e sfant ca nu au zis ei ca e sfant. Si dupa aia e sfant. Ca au zis ei. Ninjalai cretini. Breaking news ba popor: dumnezeu nu exista. Simpla existenta a nenorocitilor astora de popi e o dovada. Imaginati-va ca sunteti dumnezeu si citind Turnul Sfatului dati peste afirmatia cretinului asta, nu-l trazniti instantaneu strict de jena prostiei din capul lui? Na vedeti. Nu exista.
Raspunde

Jane

Acum 6 ani

Daaa, are dreptate jegul asta. E concurenta si scad veniturile lui, nu-i mai ajung banii pt deodorant la mertan. Parerile tale si ale altora ca tine de Arsenie Boca sunt egale cu zero, asa ca mai bine va abtineti. Cat despre canonizarea Parintelui sunt convins ca se va face, in felul asta o sa intre tot in circuitul comercial al acestui jegos, sef de comisie. Doar asta e tot ce-l intereseaza!
Raspunde

Dan Ilova

Acum 6 ani

"Noi l-am canonizat pe Sfântul Andrei." A spus cumva vreun apostol, după Isus Cristos că, Biserica trebuie să-l "canonizeze" ? Dimpotrivă. Oare uită clericii intenţionat să amintească oamenilor că singurul mijlocitor sau intermediar este Isus Cristos, datorită jerfei de răscumpărare din păcat pentru ca "toţi oamenii să ajungă la viaţa veşnică"? Sau mintea oamenilor a fost atât de spălată, încât nu mai poate să accepte şi varianta Bibliei?
Raspunde

Cristina

Acum 6 ani

De ce nu le sfintiti voi si le dati gratis sau vine omul cu poza si voi o sfintiti gratuit, ce spuneti de asta jegosilor? Numai la bani va sta capul nesimtitilor!
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Poate Mitropolitul Mercedes sa-mi spună dacă fotografiile constituie blasfemie ceea ce se întâmplă la Prislop cum se cheamă? Activități de producție?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus