Sâmbătă,
29.01.2022
Innorat
Acum
-1°C

Mai bine de un sfert de milion de euro: Primăria a semnat contractul pentru tunsul ierbii din oraș

Mai bine de un sfert de milion de euro: Primăria a semnat contractul pentru tunsul ierbii din oraș

Mai bine de 1,17 milioane de lei, plus TVA, va plăti administrația locală pentru ”serviciile de înlăturare a buruienilor, în parcurile și zonele verzi din Municipiul Sibiu”, după cum poartă denumirea contractul atribuit prin procedură de achiziție publică.

În urma acestei proceduri (al cărei rezultat a fost contestat, fără succes, la CNSC, pe rol fiind și un proces la Curtea de Apel Alba Iulia), Primăria Sibiu a semnat contractul cu asocierea de firme sibiene MT Greenpro SRL – KF Cons SRL. Ordinul de începere a lucrărilor a fost deja dat, perioada de derulare a acestui contract cadru fiind de 20 de luni (iar a celor subsecvente, de cel mult o lună). Potrivit caietului de sarcini, asocierea de firme sibiene trebuie să înlăture lunar buruienile care cresc prin parcuri, pe aliniamentele stradale, în scuaruri și alte zone verzi, precum și pe terenurile care aparțin de școlile din Sibiu. ”Cantitățile propuse pentru serviciile de înlăturare a buruienilor pot fi modificate, prin diminuare în anumite locații și suplimentare în alte locații, fără a depăși valoarea totală a contractului. În cazul în care se constată că în anumite locații nu mai este necesară prestarea serviciilor de înlăturare a buruienilor la ultima trecere, autoritatea contractantă poate renunța la prestarea serviciilor. Serviciile de înlăturare a buruienilor vor fi prestate conform unui grafic. Acesta va fi transmis de către beneficiar prestatorului, la începutul fiecărei săptămâni, cu evidențierea distinctă a locațiilor”, se mai arată în documentația care a stat la baza atribuirii contractului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

CONSTANTIN

Acum 5 ani

CUM PUTEM SOLICITA LUCRARI DE TUNS IARBA SI GARDUL VIU DIN ZONA BLOCULUI CARE DUPA CAT STIU ESTE CONSIDERAT DOMENIU PUBLIC?
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Daca nu ma insel conform HCL XX acolo matale, blocatar de frunte, faci curatenie si tunzi iarba! :)
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

simplu, discutati in asociatia din care faceti parte si fie puneti bani si contractati serviciul la o firma fie pe rand fiecare famile face acest lucru si totul va fi bine. ce la casa vine cineva sa curete in fata casei si pe langa? zapada nu ne-o curata nimeni la casa nici pe strada nu trece cu plugul si platim impozit ca si cei de la bloc mai mult chiar. asa ca putorile ordinare de la bloc (exceptie batranii si cei invalizi) ar face bine sa isi ridice fundul din scaune si fotolii din fata TV-ului sau calculatorului sa coboare sa mature frunzele, sa taie iarba si sa scoata buruienile iar iarna sa curete zapada ca daca isi rupe unul gatul poate da intreaga asociatie in judecata ca nu au curatat zapada. ca la casa imediat vin cei de la primarie sa iti spuna sa cureti zapada ca te amendeaza dar la bloc... pauza :(
Raspunde

Bogdan M.

Acum 5 ani

Daca stai la bloc, nu inseamna ca trebuie sa vina primaria sa imi taie iarba, si eventual sa mai vine sa mai si mature zapada de pe scari ca deh, noi stam la bloc... Cf, aceleiasi HCL (daca nu ma insel HCL 210/2001), care ma obliga pe mine ca propietar de casa sa imi curat trotuarul din fata casei, fie ca de zapada, frunze sau gunoaie, dar si a bunului simt, si cei ce locuiesc la bloc aucam aceleasi obligatii, insa nu nominal, ci prin asociatia de locatari. Asa ca, recomand sa va organizati acolo intre voi, ca e mai simplu, si dureaza si mai putin. Eventual puteti contracta o firma care sa faca asta, in cazul in care nu dispuneti de ustensilele necesare!
Raspunde

dancp

Acum 5 ani

angajati 5 moroseni si va cosesc aia iarba in 2 luni cu 10/milx5 oameni x 2luni CALCULATI BAI .................
Raspunde

Lazaret

Acum 5 ani

Sunt "spatii verzi" atat de neingrijite incat fac imposibila vizibilitatea in trafic, iar in cazul unor accidente Primaria e respinsabila.. Ex capatul str Otelarilor proaspat reabilitata la intersectia cu str. Macaralei si Masinistilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus