Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cea mai titratӑ publicaţie de speedway din Europa și un renumit arbitru vin la Sibiu. Surprizele organizatorilor în memoria lui Ionel Pavel

Cea mai titratӑ publicaţie de speedway din Europa și un renumit arbitru vin la Sibiu. Surprizele organizatorilor în memoria lui Ionel Pavel

Au mai rӑmas doar douӑ zile pânӑ la prima ediţie a Memorialului Ionel Pavel și a treia etapӑ a Campionatului Individual OPEN al României de speedway, care se vor desfӑșura pe 18 și 19 iunie, pe stadionul “Voinţa” din cartierul Ștrand.

În premierӑ, personalitӑţi mari din speedway-ul mondial

Pentru prima datӑ într-o cursӑ de speedway din România, la competiţie vor fi prezenţi suedezul Jonas Holmqvist, redactorul șef al “Speedway Moto Magazin” – cea mai titratӑ publicaţie de speedway din Europa care conţine 52 de pagini color, și renumitul arbitru de speedway Mr. Chris Durno, care va avea atribuţia de supervisor.

“Reprezentanţii acestei prestigioase reviste s-au arătat interesaţi de cursele din România şi au rezervat de acum o lunӑ bilet de avion pentru dl. Holmqvist. Acest lucru nu face decât să ne demonstreze că eforturile pe care o mânӑ de oameni le face pentru acest sport sibian îşi arată uşor, uşor roadele. Şi recunosc că suntem mândri de nivelul la care am reuşit să aducem dirt-track-ul!”, susţine Cornel Moosz, președintele onorific al Voinţa.

"Cea mai tare grilӑ din istorie"

Un rider bine cotat, care fusese anunţat pe grila de start, se pare cӑ nu va mai participa la Sibiu, din cauza unei viroze. Este vorba despre slovacul Michal Tomka. “Ieri ne-a transmis, cu scuzele de rigoare, cӑ este bolnav, cu febrӑ 39, și cӑ urmeazӑ un tratament cu antibiotic. Deşi este cam la limitӑ, apreciem că Tomka ne-a transmis acest lucru şi deja am făcut demersuri pentru a aduce un alt rider măcar de acelaşi calibru pentru completarea grilei de 16 sportivi”, precizeazӑ președintele onorific al Voinţa. Chiar și așa, pe grila de start vor lua parte nume importante din speedway-ul mondial, astfel cӑ se anunţӑ cea mai tare grilӑ din istoria dirt-track-ului sibian.

Organizatorii s-au reorientat repede și se aflӑ în tratative avansate cu super rider-ul polonez Stanislav Burza, fost vicecampion al Poloniei, cu ucraineanul Nazar Fedorchuk şi cu bine cotatul slovac Jan Mihalik.

grila

Unii dintre rideri vor participa atât la Memorialul Ionel Pavel, cât și la etapa a III-a a Campionatului Naţional Individual de Seniori.

50 de copii de la Centrul de plasament din Orlat, spectatori

“Colaboratorul nostru de nădejde şi omul de suflet, Mircea Aldea, prin intermediul firmei Prima, care ne-a pus încă o dată la dispoziţie un autocar, va aduce o mare bucurie celor 50 copii de la Centrul de plasament din Orlat. Aceştia vor fi spectatori şi la această cursa, fiindcă au fost foarte entuziasmaţi de concursul din luna mai, când au văzut pentru prima oară o asemenea întrecere. Înţelegem situaţia acestor copii defavorizaţi de soartӑ şi vrem să le aducem măcar o rază de zâmbet prin prezenţa lor pe stadion. Un alt scop este de a găsi poate printre ei, tineri dornici să practice acest sport şi astfel să îşi găsească pe plan personal o cale în viaţă”, susţin organizatorii Voinţa Sibiu.

Moment emoţionant pentru Ionel Pavel, în deschidere

Atmosfera va fi animatӑ de 5 majorete, înaintea fiecӑrei manșe. De asemenea, s-au fӑcut îmbunӑtӑţiri la partea tehnicӑ a pistei, fiind puse în funcţiune toate cele 16 boxe din parcul moto. Organizatorii mai pregӑtesc un moment emoţionant, la începutul cursei, în memoria Maestrului Ionel Pavel, singurul român care a participat în sferturile de finală ale unui Campionat Mondial de Speedway, în 1988.

Totodată, pentru spectatori,  în incinta stadionului este pusӑ la dispoziţie o tonetă cu băuturi răcoritoare, apă minerală, cafea, sandvişuri, dulciuri şi mititei proaspeţi la grătar.

Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 16:00, va avea loc prima ediţie a Memorialului Ionel Pavel, organizat în semn de omagiu şi respect faţă de cel considerat cel mai bun rider român de speedway, în timp ce pe 19 iunie, de la ora 10:00, se va desfăşura etapa a III-a a Campionatului Naţional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

2 comentarii

Vulcu Dan

Acum 7 ani

nu se poate afisa si locul/modalitatea de a achizitiona bilete? numai bine!
Raspunde

sorin

Acum 7 ani

In ziua cursei la casa de bilete a stadionului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus