Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Turcan, mesaj de an nou universitar: calitate, performanță, etică

Turcan, mesaj de an nou universitar: calitate, performanță, etică

Prioritățile Guvernului pentru anul universitar 2016-2017 trebuie să țină cont de calitatea studiilor, ierarhizarea programelor universitare, finanțarea pe criterii de performanță, echitate pentru studenții din medii defavorizate și asigurarea criteriilor de etică universitară, susține președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, într-un comunicat de presă. ”Anul universitar 2016-2017 a început cu o restanță moștenită de la Guvernul Ponta: lipsa acreditărilor pentru Școlile Doctorale. De la adoptarea Legii Educaţiei Naţionale (2011) şi până în prezent, Școlile Doctorale nu au fost evaluate extern pentru a primi acreditare. Autorizarea provizorie, acordată de Ministerul Educației pentru anul universitar 2016-2017, nu rezolvă o serie de alte probleme ce țin de calitatea programelor de studiu, etica academică, desfășurarea examenelor de finalizare a studiilor doctorale. Prin urmare, Ministerul Educație trebuie să demareze, conform legii, procedurile de evaluare si acreditare a Școlilor Doctorale, ierarhizare a programelor de studii si clasificare a universităților. Fără această procedură, risipa publică nu va putea fi stopată, iar calitatea diplomelor va fi, la nivel de ansamblu, sub semnul întrebării”, susține Turcan în declarație.

Conform deputatului PNL, universitățile și școlile doctorale, atunci când înmatriculează studenți noi, trebuie să țină cont de cerințele de pe piața muncii, de nevoile reale și să-și îndrepte programele universitare, doctorale și de cercetare către cerințele mediului economic național și internațional. ”Acesta ar trebui să fie criteriul de care să se țină cont în momentul acreditărilor și acordării de autorizații”, a mai apreciat Turcan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

un cititor

Acum 7 ani

Beeeehheeehhhheeee
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Fata asta nu o sa aiba niciodata constiinta propriului ridicol?
Raspunde

Alzara real

Acum 7 ani

Nu.
Raspunde

hoinar

Acum 7 ani

Care fata?Poate schilopata...isi face campanie,dar nu stiu ce prost o v a vota.Din toti sibienii nu gasesc oameni curati,destepti etc.Aceeasi latratori inchipuiti....
Raspunde

ivănel

Acum 7 ani

Dlor, ce-ar fi să nu-i mai acordăm votul nostru Ralucăi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus