Luni,
06.12.2021
Ploi Scurte
Acum
2°C

Percheziţii în săli de jocuri de noroc. Poliţiştii au confiscat lingouri de aur și peste 100.000 de euro

Percheziţii în săli de jocuri de noroc. Poliţiştii au confiscat lingouri de aur și peste 100.000 de euro

Opt persoane au fost reţinute în urma celor peste 300 de percheziţii desfăşurate în săli de jocuri de noroc din Bucureşti şi 29 de judeţe, la persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală. Poliţiştii au confiscat, între altele, aproape 500.000 de lei, peste 100.000 de euro, lingouri din aur, dar şi 77 de aparate de joc neautorizate, transmite news.ro

Poliţia Română a anunţat joi, printr-un comunicat, că opt persoane au fost reţinute, iar faţă de alte 14 a fost dispusă măsura controlului judiciar, în urma administrării probatoriului în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani.

”În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 492.136 de lei, 101.695 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinţi şi 320 de kuna croaţi”, se mai arată în comunicat.

Totodată, anchetatorii au confiscat un lingou din aur de un kilogram de aur, un alt lingou tot din aur de 50 de grame, 75 de monede din aur, 21 de monede din argint şi cinci insigne din aur.

Poliţiştii au indisponibilizat şi 77 de aparate de joc neautorizate.

În timpul percheziţiilor au fost descoperite 15 spaţii ”în care se exploatau jocuri de noroc fără licenţă”.

Miercuri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au făcut 313 percheziţii, la sediile a 16 societăţi comerciale, la punctele de lucru ale acestora, precum şi la domiciliile sau la reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor, dintre care: nouă în Sibiu, cinci în Bucureşti, şapte în Argeş, patru în Bacău, opt în Bihor, cinci în Bistriţa-Năsăud, 12 în Braşov, una în Caraş-Severin, trei în Călăraşi, 47 în Cluj, trei în Constanţa, 16 în Covasna, una în Dâmboviţa, 14 în Galaţi, una în Gorj, 16 în Harghita, 27 în Hunedoara, cinci în Iaşi, două în Ilfov, una în Maramureş, una în Mehedinţi, 82 în Mureş, patru în Olt, şase în Prahova, şapte în Satu Mare, 15 în Sălaj, una în Teleorman, două în Timiş, două în Vaslui şi şase în Vâlcea.

De asemenea, au fost făcute controale la 142 de puncte de lucru ale unei societăţi care are ca obiect de activitate jocurile de noroc.

Potrivit anchetatorilor, în 2013 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc în săli deschise în Bucureşti şi cele 29 de judeţe în care au loc percheziţii.

Veniturile obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc erau diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor sau sistemelor de contorizare ale acestora.

Sumele neînregistrate în evidenţele contabile erau reintroduse ulterior în circuitul economic ca “împrumut asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus