Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Ziduri și poduri

Controversele dintre stânga retrogradă, ateistă, globalistă și dreapta conservatoare, promotoarea progresului sustenabil – tehnologic și moral – continuă prin declarațiile programatice ale unor personalități neașteptate în aceste arii politice: Papa Francisc și președintele ales al S.U.A., Donald Trump.

D. Trump venea evident dinspre un populism stângist / Papa era înșurubat într-un scaun milenar, esențialmente conservator. Iată însă că adevărata stare de spirit a celor doi exponenți s-a dovedit a fi contrară aparențelor: după luarea de poziție legată de problema avortului și de problemele migrației în Statele Unite, Papa s-a plasat brusc la extrema stângă, alături de toți lătrăii finanțați de ocultele internaționaliste, cu „echipe de șoc” plimbate cu avioanele intercontinentale, pentru a fi prezente la orice eveniment posibil de contestat și filmat din abundență... În timp ce președintele ales al SUA, după luările de poziție din ultimele luni de campanie și după inițiativele ulterioare alegerii, se plasează tot mai revigorant la dreapta tradițională!

Iată o simplă analiză a problemei migranților în lumea actuală: mișcarea unor mase mari de oameni a devenit un lucru curent în ultimul deceniu, tocmai de când ideologia „politicii corecte” și-a pus la punct instrumentele de manipulare ideologică! Indiferent de cauza dislocării acestor oameni, „dreptatea” este (conform mass-media) de partea concepțiilor de stânga: dacă este refugiu din calea războiului, milioane de oameni trebuie să ajungă neapărat în Europa (din Asia și Africa) / dacă e migrație economică, sute de mii trebuie să fie acceptați neapărat în cele mai avansate țări, etc.

Desigur că există state ce refuză această „obligație” scornită de stânga ”mondialistă” – avem de exemplu Coreea de Sud, Taiwan, Australia, Iran, China, ca să nu vorbim că în Japonia este interzisă intrarea oricărui musulman !! Cu mari probleme de viză pentru diplomați!

Doar am putut vedea cu toții ce înseamnă migrația forțată a islamicilor din orientul mijlociu în Europa: respectivii solicită mila și ajutorul creștin, dar resping vehement valorile moralei și civilizației creștine! Donald Trump întreabă absolut firesc – de ce nici un singur refugiat islamic nu se îndreaptă către țările-surori, de aceeași confesiune? (Turcia e văzută doar ca un spațiu de trecere...).

Să venim acum la chestiunea zidurilor și podurilor: ziduri și garduri, între cartiere sau comunități umane vecine în spațiu, dar foarte depărtate mental și civilizațional, s-au tot construit de-a lungul timpului – în același oraș (Berlin, de către comuniști / Ierusalim, de către evrei), SAU pe frontiere statale ( între SUA și Mexic/ mai nou între state din Balcani, contra invadatorilor nonSchengen...). Desigur, este o măsură extremă, dar singura în condițiile respective, pentru a nu se ajunge la vărsare de sânge nevinovat.

În asemenea situații, actualul Papă predică despre faptul că aceste bariere trebuie înlăturate, tocmai în ideea creștină a „podurilor” ce ar fi necesare între comunitățile umane, etc, etc... Între idealismul pseudo-moralist, neapărat „corect politic” și realitatea penală (migrație ilegală / trafic de droguri și arme / trafic de oameni și organe umane, etc.), președintele Trump a ales să atenționeze Vaticanul că, pentru a menține o societate viabilă și progresistă, ar fi cazul să se elimine traficul de ființe umane, munca la negru, contrabanda și corupția, inclusiv complacerea în a fi asistat social !! De ce să nu se facă eforturi pentru a ajuta societățile rămase în urmă, „statele eșuate”, să iasă din subdezvoltare și să-și facă ordine în propria ogradă? Și în nici un caz cu „soluții” de tip rusesc!

Sunt situații în care „podurile” pot face rău ambelor „maluri”...

Dar există acum, cel puțin în Europa, o stare socială, derivată din cea mental-spirituală, pe care numai CREȘTINISMUL, fondator al Europei civilizate, o mai poate repara! (reamintim stângiștilor, care ne tot vorbesc de cruciade, războaie religioase și mondiale, că toate astea le-au născut strămoșii lor ideologici, că toate au pornit din considerente ideologice-economice care n-au avut nimic creștin!).

Tocmai în acest context, Biserica Ortodoxă Română și România împreună cu ea, au ratat din nou ocazia să iasă cu demnitate și aplomb pe scena politică și spirituală europeană – în focul dezbaterii ce opune stânga și dreapta, ceea ce se poate traduce simplu prin ateism contra Spirit!

Locul n-a rămas neocupat – Polonia este acum statul emergent cel mai avansat moral și stă cu capul sus în fața oricăror atacuri ideologice ale năimiților stângiști !! Un splendid exemplu de Biserică luptătoare, când nu se mai poate suporta ca o întreagă națiune să fie dirijată de corupți, penali, atei, trădători de neam (din interior) și de birocrați internaționaliști din exterior...

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

....da' oari iezixta sieva sie n-o "ratat" BOR? Ah, ierea sa uit, "mântuirea" prin ignoranta....
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Dl-e Boila, "sfintii" din Polonia, care dupa parerea dv. "sta cu capul sus în fața oricăror atacuri ideologice ale năimiților stângiști" nu sunt, la randul lor, dacat niste "baieti destepti" polonezi. Spre ex., vezi "Der Spiegel" din 18.11.2016. Sa va traduc? Este vorba despre nepotisme, coruptie, mulgerea statului etc. Poloneza nu stiu, dar linkul http://misiewicze.pl/ dezvaluie o lista cu 253 de persoane, care ar fi obtinut pozitii inalte doar datorita "meritului" de a fi membru in PiS. Adica apropiati al liderului Kaczynski. Dv. scrieti din burta? Nu va informati? Ori credeti ca oricum nu citeste nimeni articolul?
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Domnu arhitect, iar nu ne-am luat pastiluțele? Creștinism fondator al Europei civilizate? Cruciade non-crestine si "de stânga"? Va rog sa va schimbati medicația sau sa încetați consumul de alcool împreună cu prescripția! Începeți să scrieți prostii!
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Ati pregatit deja urmatorul articol, dl-e Boila? Abia astept sa apara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus