Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Zece zile până la reluarea ridicării mașinilor parcate neregulamentar: schema de personal, aproape completă

Zece zile până la reluarea ridicării mașinilor parcate neregulamentar: schema de personal, aproape completă

Conducerea Poliției locale apreciază că schema de personal necesară activității de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în Sibiu va fi completă până la 1 aprilie 2017, dată aproximată pentru reluarea acestei activități, întreruptă din 2015 din cauza vidului legislativ.

În urma modificărilor normelor legislative la nivel național, conducerea Primăriei Sibiu a stabilit data de 1 aprilie ca zi din care mașinile parcate neregulamentar vor începe a fi ridicate. Activitatea de ridicare a acestor mașini a fost încredințată Poliției locale, care a organizat mai multe concursuri de angajare de personal pentru această nouă activitate. ”A fost angajat o parte din personal, iar pe 27 martie mai este programat un ultim concurs pentru completarea schemei de personal. Dosarele depuse până acum ne îndreptățesc să credem că vom avea o schemă completă. E un pic mai complicat decât pare, deoarece personalul trebuie să urmeze anumite cursuri. Dar o parte din cei care au lucrat înainte la serviciul de ridicări auto s-au angajat la noi”, arată Gheorghe Aldea, cel care conduce Poliția locală Sibiu.

Primăria Sibiu a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliu local pentru stabilirea tarifelor care să fie percepute proprietarilor de mașini ridicate. Potrivit acestui proiect, care ar urma să intre în ședința CL Sibiu programată săptămâna viitoare, 1 aprilie 2017 este data de la care Poliția locală va începe activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar. Data exactă pentru începerea activității de ridicare va sta, însă, în decizia conducerii executivului local.

Tariful de ridicare, propus a fi cu 75% mai mare decât cel din 2015

Potrivit proiectului aflat încă în dezbatere publică, Poliția locală Sibiu va percep 350 de lei tarif de ridicare a vehiculului, alți 100 de lei – tarif de transport al vehiculului și, respectiv, 150 de lei pentru fiecare zi de depozitare a vehiculului ridicat din cauza parcării neregulamentare. De remarcat faptul că ultimul tarif, cel de depozitare, nu va fi aplicat din momentul în care mașina este depusă în viitorul depozit. ”Tariful pentru depozitarea vehiculelor se va percepe începând cu ora zero a zilei următoare ridicării vehiculului”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre pentru adoptarea tarifelor. Potrivit acestui proiect, aceste tarife mai pot fi ajustate după un an de funcționare a activității de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Până în 2015, activitatea de ridicare și transport a mașinilor parcate neregulamentar era încredințată societății Piețe Sibiu SA, societate a Consiliului local Sibiu. Tarifele percepute de aceasta erau diferite față de cele propuse acum. Astfel, tariful de ridicare practicat era de 200 de lei, iar cele de transport și depozitare, de câte 150 de lei. Tariful de depozitare era aplicat inclusiv pentru prima zi în care mașina ridicată era adusă în depozitul din spatele autobazei Tursib, situată pe Calea Dumbrăvii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

George

Acum 7 ani

Legea trebuie respectata, asta este o certitudine, dar legiuitorul are obligatia de a creea conditiile de respectare a legii. Din pacate in tara asta se dau legi dupa ureche. Din 2015 pana acum se putea amenaja o parcare etajata pe cazarma 90. O sa vina vara, turisti, si nu o sa ai loc sa arunci un ac. Un plus este faptul ca aceasta activitate a fost scoasa de sub autoritatea nesimtitului de Birt. Ce facea el era infractiune in forma continuata.
Raspunde

Faceti parcari!!!!!

Acum 7 ani

Dar parcari subterane, etajate pe cand "dragilor" ca vreti doar multi baniiiii dar investiti minime sau aproape zero.. Sa trageti niste dungi albe si gata parcarea... si percepeti asemenea taxe enorme pentru ridicarea masinilor.. Faceti parcari "tovarasilor" si apoi puteti cere si taxee...
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Parcari sunt destule. Doar ca...trebuie sa mai faci si cativa pasi pe jos. Sau nu poti? Poate esti handicapat. In aceasta situatie, cu siguranta gasesti locuri de parcare mai "la indemana"
Raspunde

dan

Acum 7 ani

Doar pt ca ai masina nu esti proprietar pe drum sau pe trotuar sau petrecerea de pietoni sa le transformi parcari dupa bunul plac. In momentul in care tu parchezi unde ai chef si pui in pericol viata altora meriti sa ti se ridice masina. Eu v-as lua permisul pt asta si v-as trimite din nou la scoala de soferi sa invatati unde se parcheaza
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 7 ani

Daca face primaria sensuri unice ca sa creeze locuri de parcare, sunt prea multe sensuri unice, daca nesimtitu blocheaza calea de acces, trecerea sau limiteaza vizibilitatea in intersectie asta e pentru ca nu sunt parcari supraetajate subteran. Leac pentru nesimtire e doar amenda usturatoare, din punctu meu de vedere e destul de ieftin sa parchezi aiurea in Sibiu, pe dincolo e de la 200 de euro in sus.
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Începe din nou teroarea șpăgarilor analfabeți! Și Tursib-ul în paragină...
Raspunde

Din Sibiu !!!

Acum 7 ani

Eu vin zilnic sa aduc copiii la școala Regina Maria si nu am unde parca. Nu ma deranjează sa merg pe jos. Pur si simplu nu sunt locuri de parcare in orașul asta. Parchez si la distanță de 500-600 metri si mai mult dacă am noroc sa găsesc un loc . Dar chiar nu sunt locuri de parcareeee!!! Si asta nu e vina șoferilor si nici treaba lor .
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 7 ani

Sunt locuri la cazarma 90 dimineata...
Raspunde

Driver

Acum 7 ani

Trist este ca se vor ridica doar masinile oamenilor NORMALI si cinstiti. Daca masina vreunui mahar va fi parcata neregulamentar, simpla aparitie a acestuia va declansa fuga pe rupte a TALHARILOR pusi sa ridice masini la POT.
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 7 ani

Se vor ridica doar masinile nesimtitilor. Tin minte cand o fost ridicata masina regala, imediat o sarit Cioaba ca ars ca io zgariato.....
Raspunde

Paul

Acum 6 ani

Un cacat de oras.judet sibiu niste idioti prostii batuti incap.nu ai un loc de parcare in cacatu ala de oras mai ales fiind turist pt a vizita centrul puli mele.mi sa ridicat masina parcat aproape de centru lor venind sa vizitez cacatu de sibiu parcata pe u colt unde scria parcarea cu plata chiar si pe coltu strazi unde cica se termina parcare.masina zgariata iar un sistem de tot cacatu pkus ca au ridicato cu nr de telefon afisat pe parbriz
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus