Marţi,
07.07.2020
Parțial Noros
Acum
22°C

Subiect la Procuratură: șefa Resurselor umane a IPJ Sibiu a încasat necuvenit sporuri de 80.000 de lei pentru lupta împotriva corupției

20 Aprilie 2017 13:50

Subiect la Procuratură: șefa Resurselor umane a IPJ Sibiu a încasat necuvenit sporuri de 80.000 de lei pentru lupta împotriva corupției

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a deschis un dosar la sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu referitor la sporul de 30% la salariu pe care șefa Serviciului Resurse umane l-a primit în mod necuvenit în ultimii opt ani.

O comisie de cercetare administrativă constituită la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu a verificat circumstanțele în care comisar-șef de poliție Anca Bîrsan a încasat un spor care se cuvine ofițerilor care lucrează în activitatea de combatere a infracțiunilor de corupție. Anca Bîrsan a început să încaseze acest spor lunar de 30% din anul 2009, în baza unui act redactat de către Serviciul pe care îl conduce. Respectivul document arăta că Anca Bîrsan este avertizor de integritate în cadrul IPJ Sibiu, drept pentru care i s-ar cuveni un salariu crescut lunar cu aproximativ o treime. Documentul, întocmit într-un singur exemplar, a fost aprobat de către șeful IPJ Sibiu din acea vreme, Lucian Muntean, după care a stat închis într-un dulap al Serviciului Resurse umane.

Aproximativ 80.000 de lei

Membrii comisiei de cercetare administrativă au calculat că, din 2009, Anca Bîrsan a primit în plus la salariu o sumă de aproximativ 80.000 de lei. „Acest spor se acordă celor care chiar lucrează în activitatea de combatere a corupției, cum ar fi cei de la Protecție internă sau Serviciul anticorupție, nu și pentru avertizorii de integritate“, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanți ai IPJ Sibiu. În comunicarea oficială, însă, reprezentanții Poliției județene arată că verificările sunt în derulare. „La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, este în lucru o cercetare administrativă având ca obiect o posibilă acordare în mod nejustificat a unui spor salarial (…) urmând ca, la finalizarea măsurilor specifice, să se stabilească un eventual prejudiciu adus patrimoniului Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu“, se arată în răspunsul transmis la solicitarea „Turnul Sfatului“.

Anca Bîrsan: „Nu înseamnă că e ceva în neregulă“

Dacă este sau nu de domeniul penalului situația în care se află comisarul-șef Anca Bîrsan urmează să stabilească procurorii, primii sesizați fiind cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. „Dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu“, răspund procurorii la solicitarea „Turnul Sfatului“. Contactată de Turnul Sfatului, Anca Bîrsan spune că nu are cunoștință de un astfel de dosar. „Nu cunosc despre ce plângere vorbiți, nu mi s-a comunicat așa ceva. Acea cercetare administrativă e în desfășurare, vizează mai multe aspecte, nu înseamnă că este ceva în neregulă. Este vorba de o perioadă mai lungă de timp, chiar necesită o aplecare mai atentă”, afirmă Anca Bîrsan. Potrivit ultimei declarații de avere publicată sub semnătura șefei Resurselor umane din cadrul IPJ Sibiu în vara lui 2016, venitul mediu încasat lunar de aceasta este de aproximativ 6.500 de lei.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Grecu

Acum 1 an

De mogulul de la pompieri Sibiu ce zice-ti
Raspunde

Baronul

Acum 2 ani

PENTRU ADI cap de scroafa - nuu ?
Raspunde

alex

Acum 3 ani

poate va spune si cum se ocupau posturile in sistem ,doar DE EA depinde daca ajungi SA POTI da examen sau nu?, de cele mai multe ori avea raspunsul NU SE POATE ca de la tine nu poate cere, pentru o eventuala reincadrare. Asa mai aflai si zona subiectelor. Orice intrebai era un singur raspuns ,NU SE POATE dar acesta nu era si pentru altii. A plecat de la civil si a ajuns CMS. SEF, promovata stim cum, doctorate obtinute ?, nu cred ca a fost asa de capabila de a ajunge aici , pe "creier'. Un ofiter care a crescut nu prin desteptaciune , daca era desteapta era absolventa de Academie , dar nu este. Ocupa locul unor oameni competenti dar care nu au pe nimeni in spate.
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

Se zice ca nu e prost cine primeste, e prost cine da. Nu cred ca d-na in cauza s-a acordat un spor "c-asa a vrut muschii ei" ci mai degraba ca cineva (de ce oare?) a decis asta. Intr-o asemenea situatie, cel care a decis in mod gresit nu trebuie sa restituie nimic, pentru ca n-a primit nimic, vinovat fiind doar cel care a primit... pentru ca i s-a dat?!! Poate aflam mai multe despre de ce s-a dat si pentru ce s-a primit. Avem legi facute parca in stabor. Presa a mai scris despre dramele unor amarati, care au trebuit sa restituie bani primiti in plus la o pensie de rahat , in timp ce functionarii care au gresit (si care aveau salarii de 3-4 ori mai mari decat pensia in cauza) n-au primit nici macar mustrari! Evident, aici nu e vorba de greseli sau drame, ci de o decizie.
Raspunde

adi

Acum 3 ani

Ce cap de porc are...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Roman

Acum 3 ani

Ce se intampal cu domunul Corjescu/Tarnu ? sapati acolo fratilor sa vedeti ce o sa miroasde...:) Tarnu, Tarnu....ce cauta petreusul asta in virful politiei ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul din Beresti

Acum 3 ani

Stiu si eu un caz la I.G.I ...un fost director la Centrul pentru solicitantii de azil di Galati...cms.sef Geru Dorinel a fugit la pensie ca era groasa ...la el ! Desi centrul a avut o mare perioada din timp doar 4 straini cazati el nu facea nimic in timpul programului si cu toate astea a primit ca spor..salariu de excelenta . O sfidare la politistii care au muncit pe branci . Acum sta bine mersi cu pensie consistenta si cu acele sporuri luate prin mita la seful inspectoratului .Ba mai mult desi doar un sef mic...a facut naveta cu masina institutiei zilnic la domicilu in com.Jijila ,jud .Tulcea cu combustibilul de la institutie timp de 4..5 ani ! Oare nineni nu se autosesizeaza ??
Raspunde

Fraierii multi care se desteapta

Acum 3 ani

Dar DNA-ul unde este?! Ca este vestit Sibiul ca în administrație fără spaga nu prinzi nici un post poate Postul Pastelui, funcționari MAI care sunt pe mana cu procurorii la sfanta spaga. Declarațiile de avere prezintă banii de buzunar, unii au averi colosale trecute pe numele unora foarte santajabili, ca sa nu se poată depista. Domnilor ziariști adevarati sapati dar să vă luați si masca de gaze ca sa nu va sufoce duhoarea.
Raspunde

Friedrich

Acum 3 ani

Doamne ce urâtă-i hoața asta...
Raspunde

Lelu

Acum 3 ani

Câți polițiști semidocți am cunoscut, mă întreb cum de mai funcționează sistemul?,...
Raspunde

alt sibian

Acum 3 ani

Resursele Umane, chiar trebuesc cercetate atent,in toate institutiile,unde o gramada de fufuzete,stau degeaba si fac tot felul de facaturi.Stie cineva care este fisa postului unui inspector resurse umane?Si ce au de facut 8 ore pe zi?Cafele, telefoane, net etc etc.
Raspunde

azr

Acum 3 ani

O mică perea ridicată în culise .
Raspunde

Corje

Acum 3 ani

Sub deviza cinste și omenie..te iubesc Romanie
Raspunde

Cetatean

Acum 3 ani

"Cinstea si omenia" ??? Ce are donne omenia cu cinstea su cu Politia? Suntem la anatomie?
Raspunde

Un fost politist din sistem

Acum 3 ani

Mda...mi e lehamite de sefi d astia...d aia am plecat din sistem... e o vorba romaneasca veche...care zica ca cel care are cutitul in mana si imparte, parte si face! Numai ca peste tot...la toate IPJ urile e la fel! Sefii împart doar pt ei, in sedinte cu usile inchise si cand fraierii care baga in strada intreaba de vreo prima....bineinteles ca nu e loc! Si finul lui Kovesi ....Draghici, seful politiei mun.Sibiu...cum a luat salariu de merit la numai 2 luni dupa ce a fost numit in functie...desi nu avea dreptul numai dupa aprox.6 luni?!? ....iar tovarasul Modrescu care striga prin statie politiei sa CALCE URSUL CU MASINA ...beneficiaza si el de salariu de merit ...iar tovarasul Tarnu (tinut si el in spate de Jianu de la Bucuresti…ca pe ala il mai are pila si se duce pe apa sambetei) ..cum beneficiaza de salariu de merit ?! Nu sunt doar vorbe goale...luati si "sapati" d-lor ziaristi...macar putin...si o sa vedeti ce i sa inceapa sa puta rahatul!!
Raspunde

Cetatean

Acum 3 ani

Ptr acuratete "avertizorul de integritate" este o notiune diferita de " consilierul de integritate". In rest, felicitari autorului articolului si autorilor constatarii !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Baba

Acum 3 ani

Dati voi tambalu' ca io aduc mileu' si pestele de sticla.Despre pseudo-handicapatii sibieni s-a mai auzit ceva?Oi fi eu surda da' nici chiar asa!
Raspunde

Hell-Town

Acum 3 ani

Credeam ca e Elena Ceausescu intr-o zi proasta....
Raspunde

Ella Manu

Acum 3 ani

Talu' mâna! Nenea, asta înseamnă ca salariile din poliție sunt "vai mama lor" nu-i așa ?...
Raspunde

///

Acum 3 ani

Adica 8oo de milioanr?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus