Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
13°C

DNA cere arest la domiciliu pentru arhiepiscopul Teodosie

DNA cere arest la domiciliu pentru arhiepiscopul Teodosie

Procurorii DNA solicită Curții de Apel Constanța înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul la domiciliu față de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, trimis în judecată, alături de alte persoane. 

În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, iar față de inculpat este în vigoare măsura controlului judiciar, menținută de instanță. În cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menționează că Teodosie Petrescu a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

"În concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie. Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188, 75 ha," se aratntr-un comunicat de presă al DNA.

Pocurorii arată că prin emiterea împuternicirii ca Ștefan Aurelian să acceseze fonduri europene, arhiepiscopul Tomisului a încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, și anume:

— să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși,

— să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

"A reieșit că inculpatul Petrescu Teodosie a demarat prin interpuși, activitatea de accesare a fondurilor europene, adeverința de suprafață fiind necesară în cadrul cererii unice SAPS în legătură cu care inculpatul a și fost trimis în judecată, iar Cooperativa Agricolă Constanța Tomis este interpusa inculpatului Petrescu Teodosie. (Una dintre faptele pentru care inculpatul PETRESCU TEODOSIE a fost trimis în judecată — cea aferentă campaniei 2016 — era tocmai aceea că, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, folosindu-se de interpusa Cooperativa Agricolă Tomis, reprezentată de inculpatul ȘTEFAN AURELIAN, a încercat să acceseze fonduri europene prin APIA, declarând în fals că folosește anumite suprafețe agricole)," se mai arată în comunicatul amintit.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

SB 10 NUT

Acum 5 ani

Are protectia divina. Nu are nimeni ce sa ii faca. Isus ii tine spatele, ca la orice mafiot, se spovedeste dupa fapta comisa si tot in rai ajunge.
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

A fost lacom, deja se și vedea scapat de vecinu' Liviu așa că niste fonduri de la APIA picau numai bine.... Dar ce să-i faci, Liviu mai are un pic de treabă până reușește să-și scape toți asociații! În lanțuri cu ei! La întreținerea canalului să-și aducă aminte de tinerețea securistă!
Raspunde

ion

Acum 5 ani

amintiti va ce a zis basescu ,,un stat mafiot ,, nu i se intampla nimic .justitia e oarba si lipsita se curaj .amin
Raspunde

Eugen

Acum 5 ani

Nu se precizeaza daca in baza prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar vita de vie mai are voie sa faca struguri sau trebuie sa importam.
Raspunde

Eugen

Acum 5 ani

Nu se precizeaza daca in baza obligațiilor stabilite în cadrul controlului judiciar vita de vie mai are voie sa faca struguri sau trebuie sa importam.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus