Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
10°C

Micile afaceri. Și-a deschis juice bar după ce a lucrat în presă și publicitate

Micile afaceri. Și-a deschis juice bar după ce a lucrat în presă și publicitate

Până acum un an, fructele și legumele nu făceau parte din dieta lui zilnică. Niște probleme de sănătate l-au făcut să renunțe la mesele nesănătoase și să-și prepare singur smoothie-uri din fructe și legume proaspete. Așa a ajuns Adrian Oprea, fost jurnalist sibian și om de publicitate la București, să-și deschidă în urmă cu doar două săptămâni în Piața Mică nr 3, SIBIO.

A terminat la Științe Politice la Sibiu și apoi a lucrat în presă. Asta până când a condus campania de publicitate a unui om politic și și-a dat seama că asta vrea să facă mai departe. Mai bine de opt ani, Adrian a lucrat într-o agenție de publicitate la București, dar de câteva luni s-a reîntors la Sibiu, unde și-a pus pe picioare propria afacere. Sucuri naturale, din fructe și legume.

La începutul anului trecut a avut niște probleme de sănătate, ajungând la spital. În timpul recuperării a început să se documenteze despre nutriție și și-a dat seama că ar trebui să-și schimbe alimentația. „Nu aveam cel mai sănătos mod de viață, aveam un regim alimentar specific oamenilor din publicitate. Am petrecut multe săptămâni în recuperare și am apucat să citesc despre nutiție. Am început să învăț despre smoothie-uri și salate. Încă din timul recuperării am început să-mi prepar singur smoothie-urile, dar mi-au ieși de-a dreptul odioase la început”, povestește Adrian.

Dorindu-și să se întoarcă la Sibiu s-a lovit de lipsa unui loc de muncă în domeniul său. Și cum s-a tot întrebat ce ar putea să facă și să-i placă, s-a oprit la ideea unui loc în care să prepare smoothie-uri și sucuri sănătoase din legume și fructe naturale. Fără siropuri sau alte adaosuri. Ideea i-a venit prin noiembrie, a găsit spațiul, iar la începutul lunii mai a deschis SIBIO. „De ce SIBIO? Nu am putut să rezist acestui joc de cuvinte. Sibiu-bio, Sibiu să devină orașul bio”, explică el.

foto Rareș Helici foto Rareș Helici

Până la deschidere, însă, a exersat mii de rețete și de combinații. Într-un final, după teste și lungi documentări a ajuns la o formulă fericită. Pe lângă faptul că sunt naturale, juice-urile și smoothie-urile conțin și produse locale. Își dorește să integreze printre fructele obișnuite care se găsesc tot anul și altele care sunt specifice zonei Sibiului și pe care le găsim doar în anumite perioade de timp. Din acest motiv, o dată la două luni va schimba meniul. De exemplu, acum, găsim smoothie-uri care conţin rabarbăr și spanac, dar în cel mai scurt timp vor fi înlocuite cu măcriş și dude. „Prin faptul că am hotărât să folosim doar ingrediente naturale în juice și smoothie-uri există totuși și un dezavantaj. Gustul aceluiași produs poate să difere deoarece poate odată o să fie coapte fructele și altă dată nu”, menționează el.

Combinații surprinzătoare

Cea mai surprinzătoare combinație este un suc care printre spanac și morcovi conține și pătrunjel. Acesta din urmă aduce un gust puternic și totodată neașteptat celui care gustă. Singura problemă o reprezentă scepticismul oamenilor, cărora li se pare de-a dreptul ciudat să bea un astfel de suc. „E ceva la care lumea nu se așteaptă. Când vezi castraveți sau pătrunjel de exemplu nu le asociezi cu băutură niciodată. Oamenii sunt sceptici, nici măcar nu mănâncă pătrunjelul, cu atât mai puțin să-l bea”, spune Adrian.

foto Rares Helici foto Rares Helici

În afara celor curioși sau cu un regim de viață sănătos, ținta preparatelor marca SIBIO este reprezentată de sportivii amatori. Acestea conțin doza necesară de vitamine și energie pentru efortul fizic. „Este un loc în care sportivul amator poate să vină să se energizeze și să se recupereze înainte și după efort. Pe de altă parte, și cei care au ales un loc de viață mai sănătos caută aceste lucruri. Un smoothie de dimineața, de exemplu, te umple de energie și este foarte sățios. Cred că fiecare ar trebui să-și dedice măcar o zi pe săptămână doar acestui stil de alimentație, cu fructe și legume”, mai spune proprietarul SIBIO.

Pe lângă salate și băuturi, peste puțin timp, la SIBIO vom putea gusta dintr-un mic dejun sănătos. Un smoothie de 300 de ml. costă 12 lei, iar un suc de 250 de ml. are același preț. Un element surpriză sunt bicicletele Pegas, amplasate în fața SIBIO. Pe acestea se poate da oricine, fără să plătească vreo sumă de bani. „Bicicletele de afară sunt efectiv pentru test drive, când dai de un Pegas să-ți aduci aminte de copilărie. Îmi place la nebunie că există oameni care cred în brand-urile românești și încearcă să le aducă la viață”, zice Adrian.

foto Rares Helici foto Rares Helici

foto Andrei Niculescu foto Andrei Niculescu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

politrucul

Acum 6 ani

Bai feciori, mai lăsați-l o tara, sa mai exerseze! Si aici, ca si-n politica, experiența se câștiga dupa un număr de ani, nu se dobândește prin naștere....
Raspunde

Bsi_Hermmanstadt

Acum 6 ani

O idee faina. Succes!
Raspunde

City break

Acum 6 ani

Excelent! Suntem onorați și privilegiați să avem o asemenea ofertă în Sibiu. Abia aștept să gust niște smoothie-uri. Felicitări pentru inițiativă!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

Bă, vezi să nu-ți dea onoarea și privilegiul pe-afară...
Raspunde

Max

Acum 6 ani

De ce oare nu folositi cuvinte romanesti in loc de "juice" si "smoothie"? Cand le mai pui si la plural punand un '-uri' arata si mai dubios totul. Daca nu, mai bine scrieti tot articolul in engleza...
Raspunde

sinergistina

Acum 6 ani

daca vrei sa bei un suc/ nu mergi la miercurea ciuc
Raspunde

sinergistina

Acum 6 ani

Si piureul ramas de la stoarcere ? Are fibre extrem de valoroase...
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 6 ani

Si credeti voi ca e vre-o diferența intre aceasta "stire" si cea care-ar zice"Si-a deschis o afacere in domeniul presei si-al publicității, dupa ce-a lucrat ca barman intr-un juice bar"?....Mai întrebați si voi, in stânga-n dreapta....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus