Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Un cetăţean ceh a fost prins încercând să scoată din ţară 680 de coarne de cerb

Un cetăţean ceh a fost prins încercând să scoată din ţară 680 de coarne de cerb

Un cetățean ceh, care a încercat să scoată din țară 680 de coarne de cerb, în valoare de 14.000 lei, a fost prins de polițiștii de frontieră sătmăreni, la vama Petea.

coarne cerb 2

Miercuri, 21 iunie, în jurul orei 19.30, la punctul de trecere a frontierei Petea, s-a prezentat pentru a ieși din țară L.K., cetățean ceh, care conducea o autoutilitară marca Fiat aparținând unei societăți comerciale din Cehia.

Polițiștii de frontieră au constatat că vehiculul era plin cu mai multe coarne de cerb, pentru care conducătorul auto a prezentat o factura fiscală, dar nu avea documentele necesare pentru a scoate bunurile din țară.

coarne cerb 3

La fața locului a fost solicitat un echipaj din cadrul I.P.J. Satu Mare - Serviciul Arme Explozibil și Substanțe Periculoase care, împreună cu polițiștii de frontieră, a efectuat verificarea în comun a mărfii.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 680 bucăți coarne de cerb - 600 bucăți coarne de cerb carpatin și 80 de bucăți coarne cerb lopătar- în valoare de 14.000 lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

coarne cerb 2

"În cauză, s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de transport al vânatului găsit împușcat ori tranșat în teren, comercializarea, naturalizarea și orice operațiuni privind vânatul sau părți ori produse ușor identificabile provenite de la acesta dobândite fără respectarea legii, fapta prevăzută și pedepsită de Legea 407/2006 a vânătorii și fondului cinegetic, iar cele 680 de coarne de cerb au fost predate unui echipaj din cadrul IPJ Satu Mare - Serviciul Arme Explozibil și Substanțe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor", transmit reprezentanții Poliției de Frontieră printr-un comuniat de presă.

foto Poliția de Frontieră

1498125063412-whatsappimage20170622at091828-S4

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

3 comentarii

iulia

Acum 3 ani

"Cerbul" carpatin!....Asta, da bărbat. Batbatii din ziua de azi, nu mai sunt ce erau odinioară...Nici "coarnele" nu le mai cresc, decat eventual precum țapilor.
Raspunde

thornton percival hareton ironcastle

Acum 3 ani

Valorificarea materialelor refolosibile ! Nimic deosebit ! Eu stiu pe cineva din Câmpulung ( nu spun care Campulung ! ) culegator de astfel de coarne din care confectioneaza obiecte artizanale !Auzi acolo.arme si alte alea !Pai numai cerbul le foloseste ca arme !
Raspunde

thornton percival hareton ironcastle

Acum 3 ani

Asemenea coarne se gasesc prin padure,deoarece sant abandonate de cerbi in mod natural !Pot fi culese pur si simplu, fara a impusca pe nimeni ! O, boy !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus