Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un sibian și un brașovean, recompensați cu 1000 de euro. Pentru cel mai bun proiect de reamenajare a două spații în săli de spectacol

Un sibian și un brașovean, recompensați cu 1000 de euro. Pentru cel mai bun proiect de reamenajare a două spații în săli de spectacol

În perioada 9-18 iunie, a avut loc, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), atelierul „Simplitatea este foarte sofisticată”, condus de Jean-Guy Lecat. Fiecare trebuia să vină cu idei de reamenajare a două spații deja existente în săli potrivite spectacolelor. Cel mai bun proiect dintre cele 13 prezentate, recompensat cu 1000 de euro, a fost considerat cel realizat de sibianul Ioan Emilian Veliciu și tânărul din Brașov Alin Bogdan. 

Pe parcursul celor zece zile, cei 15 participanți, tineri arhitecți, masteranzi și studenți în ani terminali la facultăți de profil din țară, au deslușit tainele reinventării spațiilor în destinații culturale de la unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scenografi din lume, cu peste 200 de spații de joc redesenate în întreaga carieră.

Tinerii profesioniști au avut și două teme concrete pe care au lucrat: un spațiu abandonat al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, pe care organizatorii își propun să-l ofere studenților ca spațiu de joc și săli de cursuri, și Fabrica de Cultură, unde s-au jucat multe dintre spectacolele FITS din acest an, un spațiu în continuă dezvoltare, parte a unui proiect grandios pentru prezentul și viitorul artelor spectacolului.

După deliberarea juriului, cel mai bun proiect dintre cele 13 prezentate a fost considerat cel realizat de Ioan Emilian Veliciu (30 de ani, Sibiu) și Alin Bogdan (25 de ani, Brașov) care au prezentat soluții tehnice ingenioase și integrate ca design pentru Fabrica de Cultură.

Simplitatea-este-foarte-sofisticata-Cristian-Cojocariu-2

Partener oficial al FITS și partener al proiectului Fabrica de Cultură, UniCredit Bank a oferit un premiu de 1000 de euro pentru cei doi tineri arhitecți care au realizat proiectul câștigător.

„Suntem parteneri de tradiție ai Festivalului și ne dorim ca, prin implicarea noastră, să aducem comunitatea celor care sunt pasionați de artele spectacolului încă și mai aproape de acest proiect ambițios. Fiecare fabrică are nevoie de o bancă, iar Fabrica de Cultură are UniCredit Bank – e angajamentul nostru față de comunitate. Așa cum facem în toate proiectele noastre, vom continua să sprijinim, alături de partnerii TNRS și SC Construcții SA, dezvoltarea acestui spațiu, fideli principiilor și valorilor noastre, încrezători în ambiția că Fabrica de Cultură va deveni un reper pentru artiștii din întreaga lume”, spune Anca Ungureanu, Director Identitate şi Comunicare, UniCredit Bank.

Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul general al TNRS, a participat la prezentarea tuturor proiectelor rezultate ca urmare a atelierului „Simplitatea este foarte sofisticată”, ascultând cu atenție toate propunerile participanților: „Este importantă pentru noi viziunea tinerilor pentru aceste spații. Ambele proiecte – și Fabrica de Cultură, și spațiul de la ULBS – sunt destinate publicului, iar noi avem o profesiune de credință din a oferi acestuia cele mai bune experiențe artistice, dar și cele mai bune condiții pentru a se bucura de evenimente”, a spus el.

De asemenea, împreună cu Jean-Guy Lecat, și la cererea participanților, organizatorii atelierului au declarat că își propun continuarea acestui proiect de educație – parte a FITS – și la ediția viitoare a Festivalului, care va avea loc între 8 și 17 iunie 2018.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus