Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Proiect de lege: Condamnații penal pot fi miniștri dacă s-au reabilitat

Proiect de lege: Condamnații penal pot fi miniștri dacă s-au reabilitat

Guvernul Tudose pregătește un proiect de lege prin care persoanele care au suferit condamnări penale pot face parte din Guvern, dacă au fost reabilitate, relatează Profit.ro. Proiectul vine în urma deciziei CCR care spune că pot deveni miniștri persoanele care au fost reabilitate, amnistiate sau dacă fapta pentru care au suferit o condamnare a fost dezincriminată.

Legea 90/2001, aflată acum în vigoare, se spune că pot deveni miniștri persoanele care „nu au suferit condamnări penale”. Actuala lege interzice ocuparea unei funcții în Guvern și pentru cei aflați în incompatibilitate, ceea ce în noul proiect de lege nu se regăsește.

În proiectul Guvernului, pot fi membri ai Guvernului „persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: a) au cetăţenia română şi domiciliul în ţară; b) se bucură de exerciţiul drepturilor electorale; c) nu au suferit condamnări penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea”.

Proiectul consultat de Profit.ro abrogă Legea 90/2001, care nu i-a permis lui Liviu Dragnea să devină premier. Avocatul Poporului a sesizat CCR pe această lege pe 5 ianuarie, a doua zi după învestirea Guvernului Grindeanu.

Citește restul materialului pe Profit.ro

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

(-)

Acum 6 ani

Trăiască Adelu si toată șleahtă lui de neo-comuniști!
Raspunde

va-ti ascunselea

Acum 6 ani

De cateva luni tot asta incearca, pe dupa gard, pe dupa drum....au destula putere sa dea o lege speciala ptr. ca drac.nea sa fie priministru pe viata, ce se mai tot ascund pe dupa tertipuri democratice de parca nu-i vede nimeni???? Sa-i dea lega drac.nea special ptr. far si poate asa nu mai scapa si alti infractori pe langa el....
Raspunde

hot

Acum 6 ani

In sfarsit imi este rusine in tara asta, imi este rusine ca nu am furat nimic, daca se va aproba voi face tot posibilul sa conving comrcianti de unde cumpar sa nu emite bonuri fiscale, facturi. De ce sa dam bani la hoti?
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

P'aia cu lupul isi schimba parul da' naravul ba, o stiti ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus