Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Turcan: PSD Amputează perspectivele de dezvoltare ale României

Turcan: PSD Amputează perspectivele de dezvoltare ale României

Președintele PSD Sibiu, Raluca Turcan, acuză social-democrații de ”mutilarea” unor legi care privesc educația care pun în pericol educația din România. ”Asaltul PSD asupra sistemului de educație nu ține cont de interesul noii generații. Amputează perspectivele de dezvoltare ale României și de reușită individuală prin muncă și dezvoltare”, susține Turcan.

Deputatul liberal face referire la modificarea O.U.G. nr. 96/2016, care permitea posibilitatea înființării unor programe de studii de licență cu duble specializări pentru formarea inițială a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. ”De exemplu, un profesor de matematică să poată preda și o altă materie în școala în care are postul, ca să nu fie nevoit să facă naveta între mai multe școli pentru a-şi completa norma didactică. În Camera Deputaților, la solicitarea Ecaterinei Andronescu și a Olguței Vasilescu au fost introduse, fără nicio dezbatere, o serie de amendamente care au afectat proiectul inițial. Astfel: s-a creat o ambiguitate în ceea ce priveşte formarea profesională a adulţilor; dacă o va face Ministerul Educaţiei sau Ministerul Muncii, mai ales pe nivelul 6 de calificare și au fost eliminate CNATDCU și CNCS din procesul de evaluare externă a școlilor doctorale. Aceste două structuri sunt singurele care au legitimitatea și capacitatea organizațională de a se pronunța asupra calității resursei umane, respectiv a calității cercetării științifice din învățământul superior”, susține Turcan.

PNL a cerut și a susținut retrimiterea la comisie pentru dezbatere, însă propunerea a fost respinsă de majoritatea PSD-ALDE, anunță deputatul liberal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

un curios

Acum 6 ani

De când Raluca Turcan este presedinte PSD Sibiu?
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

Doamne prosta e girafa dar la fel si "ziaristul"
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

jigodie pdlista ebista participanta la nunta pupncurista lui boc cind o taiat pensii si salarii jeg de botdheni in sibiu RALUKA RAUS!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus