Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

VIDEO - Primăria anunță când va fi gata mall-ul de la Gară, Festival Centrum

VIDEO - Primăria anunță când va fi gata mall-ul de la Gară, Festival Centrum

Primăria Sibiu a făcut publice în această dimineață ultimele detalii legate de construcția mall-ului de lângă Podul Gării.

În plus, reprezentanții municipalității au prezentat și cele mai noi proiecții referitoare la cum va arăta construcția. Conform acestora Festival Centrum ar urma să fie finalizat până la finalul anului 2019.

”Sibiul va avea un centru comercial în zona Podului Gării, pe terenul fostei fabrici Simerom. Investitorul a prezentat municipalității și instituțiilor abilitate ultimele detalii cu privire la clădire și funcționalitatea acesteia, înainte de a solicita autorizația de construcție”, au postat reprezentanții primăriei pe pagina oficială de facebook.
Iată mai jos clipul de prezentare a investiției:

Ultimele informații din partea dezvoltatorului arătau că Festival Centrum va fi primul centru comercial de tip mall din Sibiu şi va fi ancorat de un hipermarket. În total, va avea 160 de spaţii comerciale. Mall-ul are prevăzut și un cinematograf modern, pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați.

De asemenea, noul mall va avea 1100 locuri de parcare, atât într-o parcare subterană cât și la suprafață.

“Deşi Sibiul este al treilea oraş regional ca putere de cumpărare (după Timişoara şi Cluj), acesta nu a beneficiat de o livrare semnificativă de spaţii comerciale moderne în ultimii zece ani. Oraşul atrage anual un număr impresionant de turişti (320.000 în 2015) şi face parte dintr-o regiune unde au ales să investească companii internaţionale precum Continental, Siemens, Takata, Daimler, Wienerberger sau Faurecia. În acest context, dezvoltarea unui centru comercial de ultimă generaţie în centrul oraşului reprezintă un pas natural în evoluţia pieţei de retail locale”, spunea Oana Iliescu, managing director DTZ Echinox, compania de consultanţă imobiliară desemnată consultant exclusiv pentru închirierea proiectului.
O a doua fază a proiectului prevede construcția a o mie de apartamente, în vecinătatea centrului comercial.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/03/foto-dezvoltatorul-mall-ului-de-la-gara-investitia-se-ridica-la-70-mil-de-euro-si-va-fi-gata-in-2018/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

28 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Monteverdi

Acum 5 ani

Să nu cumva să faceți parcări acolo, că există oricum destule în oraș !
Raspunde

dd

Acum 5 ani

esti idiot boss? sau cand vezi multe cuvinte ametesti. hai ca iti fac un rezumat pe intelesul tau "De asemenea, noul mall va avea 1100 locuri de parcare"
Raspunde

K.Samuel

Acum 5 ani

Inca nu am vazut un plan concret cu circulatia in acea zona, care sa fie supus dezbaterii publice. Anumite propuneri erau pur si simplu aberante.
Raspunde

€€€€€€

Acum 5 ani

Exact, anul trecut era 2018, anul asta 2019....In teren au facut exact un mare NIMIC, nici macar balariile indepartate sau terenulimprejmuit cum se cere. Renderul e praf in ochi, in partea dreapta, pe Lector, exista o cladire ce nu a fost demolata si nu e prevazuta a face parte din mall, vad ca in render au eliminato. Deci, pana la urma ??? Pare praf in ochi.
Raspunde

Eric

Acum 5 ani

Primaria prezinta o investitie privata. Poate ca de aia nu va citeste publicul ala "fain".
Raspunde

cetatean

Acum 3 ani

privata ca sa nu poata fi verificat?????!!!!
Raspunde

X

Acum 5 ani

O denumire mai faina nici ca putea avea
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

1000 de apartamente..., adică vreo 3000 de oameni noi, adică cât de pe vreo 20 de străzi de dimensiune medie, adică încă un mic cartier înghesuit între linia ferată și străduțele ălea înguste, zonă unde deja e traficul prea aglomerat în zona Coposu-Bâlea-Calea Gușteriței. Voi vă dați seama ce presupune construcția blocurilor, împreună cu mall-ul, pentru circulația din zona limitrofă și nu numai? Sibiul nu e New York... Asta e crimă cu premeditare la adresa Sibiului.
Raspunde

...

Acum 5 ani

Numai asa s-a mai construit dupa revolutie incoace in Sibiu. Cat mai inghesuit si peste limita legii daca se poate. Unde erau ambitii mai mari de atat s-au "largit" legile (vezi Calea Dumbravii etc) si gata, se poate construi pana la X etaje. Orasul nostru moare sufocat sub ochii nostri si noi nu putem face nimic. Din pacate raul porneste de sus, acolo unde ar trebui sa avem oameni vrednici care sa vegheze cu adevarat la viitorul urbei si nu la propriile buzunare...
Raspunde

YYY

Acum 5 ani

Va fi un trafic de vis in zona cand vor fi gata si blocurile de pe terenul fostei fabrici balanta si mall-ul!! Un pod cu cate o banda pe sens cum va deservi traficul din ce in ce mai aglomerat .....
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

Jurnalism quality, frate! Cand vezi intr-un articol titlul "Cand va fi gata mall-ul" te astepti sa citesti in text o data, oricare ar fi ea. Nu sa trebuiasca sa te uiti la clipul Primariei ca sa afli! (a doua jumatate a lui 2019)
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Minutul 0:34 -> Pop e atat de plictisit incat mai are putin si adoarme.
Raspunde

care, cum?

Acum 5 ani

Care Sibiu? ...Cum sistematizare? "Noi" construim Vâlcea Noua pentru olteni, ca la următoarele legeni oricum, nu mai avem șanse...
Raspunde

Kontiki

Acum 5 ani

Nu inteleg acest articol. pai si CAND va fi gata mall-ul?
Raspunde

€€€€€€

Acum 5 ani

Cand Razvan P. va participa la JO. E TEAPA ! Aceeasi firma din 2008 tot construieste, a venit criza si ei n-au dat falimrent...tot construiesc de 10 ani pe acelasi loc :) N-au facut decat sa schimbe renderul si numele locatiei.
Raspunde

gtr

Acum 5 ani

Vai de ea primarita. Si-a luat-o in freza cu interviul zilele trecute si iese acum sa ne scoata ochii cu povesti vanatoresti. Ea doarme pe excedent bugetar cu orasul e praf la toate capitolele importante si primaria vine sane spuna ce o sa faca gheorge cu banii.
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Apropo Mall-urile de acest gen se fac in afara orașului nu in înghesuiala vedeți Mall Băneasa, oare de ce nu l-au facut in mijlocul Bucureștiului?
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Aceste magazine se fac in afara orasului doar acolo unde exista o primarie cu oameni capabili sa gandeasca, proiecteze si aplice un plan de extindere si dezvoltare a infrastructurii. Pe romaneste sa construiasca drumuri de acces, canalizare, apa, energie electrica, salubritate, transport in comun, etc. Noi nu avem decat "stampile" semiautomate capabile, daca sunt bine "unse", sa aprobe proiecte de constructii private si sa se disculpe daca se intampla ceva. De aceea Sibiul se extinde intr-un ritm "ametitor" si apar cartiere gen ciuperca prin localitati limitrofe fara infrastructura. In 5 ani o sa fie densitatea de locuitori mai ceva ca in Dhaka, Bangladesh!
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Dar mentalitatea in Sibiu e CIT mai pe Centru acolo ne înghesuim toti
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Azi maine mergem pe vârfuri in Sibiu in zona de centru
Raspunde

Che

Acum 5 ani

Până nu își ia marafetii nenea care are clădirea pe Lector o să vedeți mall când va zbura porcul..
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Țin să te anunț că pe la noi, oaia deja zboară, atunci când traficul e aglomerat precum va fi la viitorul mall: http://www.turnulsfatului.ro/wp-content/uploads/2017/01/oi-630x420.jpg
Raspunde

Smart Guy

Acum 5 ani

De mulți ani se construiește Mall! Proprietarul terenului își bate joc de Primărie și de cetățenii orașului! O rușine este acest om! Mizeria care este acolo de nedescris! Dacă s-ar construi ceva acolo ar fi extraordinar! Nu cred că în viitorul apropiat o să se construiască ceva pe acel teren! Sibiul este un oraș cu clădiri abandonate! Mai precis Fabrici de pe vremea lui Ceaușescu aflate în paragină! Logic ar fi ca acestea să fie demolate apoi construite parcări , mall-uri , locuri de joacă pentru copii zi complexe rezidențiale! Traficul o să fie același! Nu v-ați născut în mașină! Există autobuze, mopede! Extraordinar! Ciobanul de Sibiu să modernizat! Îl dor călcâiele să meargă pe jos până la Mall! Haideți nu faceți din țânțar armăsar! Primăvara, vara, toamna se poate circula pe jos fără probleme! Mișcarea este prioritară în ziua de astăzi! Sibiul nu se mai extinde! Sibiul o să demoleze sau o să cosmetizeze clădirile aflate în paragină! Luați exemplul Fostei Fabrici BALANTA Cartier Lazaret! Bravo ! Sa construit Cartier Rezidențial! Urmează și alte Fabrici să fie demolate dacă acestea nu vor fi cosmetizate ! Primăria trebuie să pună presiune pe acest om care deține terenul! Nu știu să mărească taxa pe teren! Să facă ceva!
Raspunde

Leonardo

Acum 5 ani

Revin cu un comentariu legat de traficul în comun! Tursib să achiziționeze autobuze hibrid și electrice! Cu camere de luat vederi , rampe pentru persoane cu handicap , invalide, loc pentru bicicliști! Suntem de 10 ani în UE și acest oraș care este în dezvoltare și extindere continuă nu are mijloace de transport în comun la standarde europene! Terminați odată străzile de nisip că avem un praf de nedescris în oraș! Goliți penitenciarele și aduceți deținuții să muncească ! Nu trebuie să fie plătiți! Plătesc cu reducerea anilor din pedeapsă! Angajații SOMA să nu mai mature străzile ziua! Să măture noaptea că oricum nu fac treaba treabă ziua! Praful care se ridică la suprafață de nedescris! Doamna Primar ar trebui să iasă pe teren de L-J de la ora 9-15 să lucreze teritoriul ! Nu se stă la birou! Au votat-o mulți oameni! Dânsa reprezintă 80000 de votanți ai Sibiului ! Nu doar câțiva angajați ai Primăriei! Se lucrează în Sibiu foarte prost! Se știe acest lucru dar nu se ia nici o măsură! Bazele sportive modernizate! Impozitul de 5% ptr sport din bugetul Primăriei să fie aplicat!
Raspunde

Degeaba sibian

Acum 4 ani

Mall la marginea orasului , langa Hornbach, era un plan, demult ...unde ar fi alt fel suportabila circulatia ! Locuinte NUMAI cu parcari ar trebui sa se avizeze + plan zonal pt fluidificarea curculatiei + transport in comun fluent si conditii , nu sa schimbi minim 2 autobuze !!! Gunoaie multe si da, mult praf din cauza terenurilor abandonate si strazilor care si de 30 de ani sunt neasfaltate!!! Nivelul european se regaseste STRICT in centru unde e circ :-( in rest nu exista nici un confort pt locuitori , doar pt turisti ! Daca ai copii la scoala nu pot fi dusi decat cu masina ...pt ca transportul in comun lasa de dorit :-( ZERO investitii , cartiere fara minimum de utilitati , parca traim doar pt turisti ! Si noi , locuitorii de "toata ziua" ai acestui "oras" platim taxe !!! Nu vrem sa finantam "circ si paine", vrem calitatea vietii de zi cu zi ! Asa se masoara , in orasele europene, calitatea vietii, dupa confortul locuitorilor sai, nu a turistilor !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus