Miercuri,
12.06.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Romii se întrec la gătit. La prima ediție a Festivalului Gastronomic al Romilor

Romii se întrec la gătit. La prima ediție a Festivalului Gastronomic al Romilor

În acest weekend, la Muzeul Astra va avea loc prima ediție a festivalului Gastronomic al Romilor. Pe lângă pregătirea mâncărurilor tradiționale rome, sâmbătă se va organiza un concurs de gătit.

Muzeul ASTRA are rolul de partener în cadrul primei ediții a Festivalulului Gastronomic al Romilor. Evenimentul organizat de către Fundația Centrul European de Integrare al Romilor (C.E.I.R.) va avea loc în data de 09.09,  în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară, începând cu ora 14:00.

În scopul promovării obiceiurilor și tradițiilor în domeniul gastronomic al romilor, Fundația Centrul European de Integrare al Romilor (C.E.I.R.) va organiza Festivalul Gastronomic al Romilor, Editia 1– 2017 - Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Programul acțiunilor din domeniul culturii pe anul 2017, prin Școala Populară de Arte și Meserii ,,ILIE MICU’’.

„Acesta este cel mai important eveniment al Fundației, la care va participa un număr foarte mare de persoane interesate în activități gastronomice, de menținere și de promovare a tradițiilor rome. În afara participanților, evenimentul va găzdui numeroși invitați speciali - reprezentanţi ai Consiliului Județean, ai Primăriei și ai unor companii cunoscute și apreciate, interpreți muzicali. În cadrul evenimentului vom organiza un concurs de mâncăruri tradiționale rome, cu participanți, juriu și premii. Astfel, startul pregătirii mâncărurilor se dă la ora 14:00, iar Juriul va aprecia mâncărurile pregătite la ora 16:00”, transmit organizatorii.

Mai jos vă prezentăm programul:   13:00 Prezentarea echipelor.

13:30 Prezentarea mâncărurilor care vor fi pregătite- fiecare echipă își va prezenta felul său de mâncare. Fiecare echipa și participant 30  14:00 Se dă Startul pregătirii mâncărurilor, cei care au nevoie de mai mult timp pentru gătit, vor începe pregătirile mai devreme

16:00 Prezentarea către juriu pentru degustare a mâncărurilor gătite. Fiecare participant 1 oră  17:00 Rezultatele și comentariile juriului: Pentru locurile I, II si III se vor înmâna diplome și cecuri valorice. Ceilalți participanți vor primi diplome de participare. 16:00-18:00 Concert grupul romilor de la Toflea, Galați După premierea participanților toți invitații au posibilitatea degustării din toate bunătățile pregătite. toți invitații

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

bogdan

Acum 6 ani

e diversiune. incuiati-va copiii si ascundeti-va casele cand mergeti sa le mancati mancarea :))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, cu alte cuvinte, suntem invitați la un festival al ciorbei de burta, mâncarea favorita a...ghiciți cui?...
Raspunde

Un sibian

Acum 6 ani

si ce gatesc astia maronii? mici de la kaufland? cartofi prajitz? cap de porc la gratar? resturi adunate de prin tomberoane?? ce mancare traditionala au nehalitii astia, ca sunt in stare sa-si omoare puradeii pentru un blid de tocana!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus