Patru producători locali care au participat la un târg culinar din Polonia cu produsele proprii vor fi invitații speciali ai ediției de sâmbătă a Pieței volante Transilvania.
Cei patru sibieni au participat zilele trecute la târgul „Gustul Regiunilor”, organizat în orașul Poznan din regiunea poloneză Wielkopolska. Mesajele transmise de oficialități au fost că delegația sibiană – căreia i-au fost decontate de polonezi cheltuielile cu transportul și cazarea – a fost extrem de bine primită, mai ales datorită brânzei și a tocanei de oaie gătită acolo. La fel spun și producătorii. „N-a fost vorba de un câștig în bani – am expus fără să vindem. Câștigul este experiența acestui târg, care a depășit așteptările. Am fost primiți cu atâta căldură de polonezi încât vă spun de pe acum: merg cu plăcere și anul viitor, chiar dacă e pe cheltuiala mea”, spune Hortensia Mununar, producător de brânzeturi din Piața Transilvania, potrivit unui comunicat de presă emis de CJ Sibiu. Alături de Hortensia Mununar, în Polonia au mai dus propriile produse David Limbășan, Jana Hanzu și API-LIFE. Totodată, produse pentru degustare au trimis și Păstrăvăria Albota (brânzeturi și mezeluri), Liviu Moldovan (legume-fructe), Monica Cucerzan și Daniel Minea (brânzeturi), mai arată reprezentanții CJ Sibiu.
„Tocmai se împlinește un an de când am câștigat titlul de Regiune Gastronomică Europeană și mă bucur că micii producători sibieni ajung deja la târguri gastronomice de mare amploare și se dedică cu trup și suflet pentru promovarea județului”, Daniela Cîmpean, președinta CJ SibiuProdusele sibiene au fost folosite pentru degustări permanente la standul Județului Sibiu, protocol pentru Salonul VIP-urilor și două spectacole de tip cooking-show. În Piața Transilvania, sâmbătă, 30 august, cei patru mici producători sibieni vor fi prezentați la Insula de Promovare a Tradițiilor, din cadrul pieței.
Potrivit celor de la Consiliul județean, micii producători au fost însoțiți și de muzeograful Raluca Iliuț din cadrul CNM ASTRA, pentru care experiența târgului de la Poznan a fost o pregătire practică pentru rolul pe care Muzeul ASTRA îl va avea în cadrul programului Regiune Gastronomică Europeană din 2019. „Vrem sa începem cooking-showuri la Târgul de Țară, iar la Poznan am putut exersa cum să împletim o serie de elemente tradiționale – de la rețete la decor și cântece – pentru a bucura toate simțurile”, a declarat Raluca Iliuț, potrivit comunicatului amintit.
Foto: CJ Sibiu
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Păstrăvăria Albota , Piața Țărănească Transilvania , Județului Sibiu , Daniela Cîmpean , Hortensia Mununar , Regiune Gastronomică Europeană , Gustul Regiunilor , Piaţa Transilvania , producatori locali , Pentru Sibiu , Raluca Iliuț , Daniel Minea , David Limbășan , Jana Hanzu , Liviu Moldovan , În Piața Transilvania , Monica Cucerzan
Vizualizari: 1670
Ultimele comentarii
Acum 22 ore
Unul
Acum 23 ore
Tulnicul de mucava
Acum 23 ore
Unul
Acum 23 ore
Canaris
Acum 23 ore
Olingpia Gafosdea