Marţi,
20.04.2021
Innorat
Acum
8°C

La Cisnădie se poate construi orășelul Moșului, din ciocolată

La Cisnădie se poate construi orășelul Moșului, din ciocolată

Fabrica de praline din Cisnădie pregătește în fiecare an în perioada sărbătorilor diferite figurine, în ton cu sărbătoarea. Anul acesta cei care vor să își răsfețe copiii cu ceva dulce și atrăgător, pot să creeze chiar un mic orășel din ciocolată.

De sărbători, inginerii fabricii de ciocolată propun figurine în formă de Moș Crăciun, om de zăpadă, îngeraș, căsuță și, vedeta acestui an, brăduți cu mai multe fețe. Ciocolata este adusă din America Latină, iar prelucrarea ei la fabrică se face cu foarte mare atenție, pentru ca zahărul din compoziție să poată fi controlat.

„În fiecare an aducem numai ciocolată de calitate, cea de anul acesta este adusă din America Latină. De asemenea, avem foarte mare grijă la cantitatea de zahăr din ciocolată, asta însemnând practic faptul că noi nu adăugăm mai mult zahăr pe lângă ce are ciocolata deja. Poți să mănânci câte ciocolățele vrei și nu ți se face sete. Asta înseamnă calitate”, spune Florin Balan, proprietarul fabricii.

Procesul prin care ciocolata se transformă în figurine este unul foarte plăcut pentru cele trei angajate ale fabricii, spun ele. Deși lucrează în fiecare zi a săptămânii până la ora 16:30, faptul că ajută la crearea unui mic colțișor de magie pentru copii de Crăciun, le aduce multă bucurie.

„Începem cu o planșă pentru orice figurină dorim și începem să o pictăm. Evident, întâi ne folosim de culorile pentru ochi, barbă, sac și haine, iar la final închidem planșele ermetic și turnăm la mijloc ciocolată. Totul durează aproximativ 10-15 minute, după care alte 12 minute ciocolata stă la frigider. Scoatem figurina din formă și iată, un personaj este gata”, spune Daciana Peteu, inginer.

Prețurile figurinelor pornesc de la 4,5 lei/buc și ajung până la 45 lei/buc. Un pachet complet, cu toate figurinele de Crăciun, costă în jur de 450 de lei.

Pentru cei care doresc să se preocupe și de sănătate, nu doar de papilele gustative, fabrica produce în continuare și praline terapeutice, practic un cocktail apicol care conţine miere, polen, propolis şi lăptişor de matcă. Într-o pungă de 100 de grame sunt 20 de praline, cantitatea recomandată timp de cinci zile pentru un adult.

ciocolata fabrica (4) ciocolata fabrica (3) ciocolata fabrica (10) ciocolata fabrica (11) ciocolata fabrica (12) ciocolata fabrica (2) ciocolata fabrica (9)

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

je

Acum 3 ani

De unde se pot cumpara aceste produse? Multumesc.
Raspunde

Nicoleta din Dobarca

Acum 3 ani

...la Feinkost Aldi din München !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus