Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Maraton de ski și snowboarding, în această noapte, la Arena Platoș | Foto

Maraton de ski și snowboarding, în această noapte, la Arena Platoș | Foto

79 de schiori și snowboarderi au intrat în competiția care se întinde pe durata a 12 ore. De sâmbătă seara până duminică dimineața, concurenții sunt nevoiți să parcurgă pârtia A fie individual sau în echipe de ștafetă de câte doi. Participanții au început competiția cu gânduri pozitive și cu convingerea că vor ajunge la tura cu numărul 180, după cele 12 ore se vor fi scurs.

Competiția pe nocturnă care testează rezistența și psihicul iubitorilor de ski și snowboarding a început sâmbătă seara de la ora 21:30. Timp de 12 ore, concurenții sunt încurajați să se dea pe schiuri sau pe placă și să facă un număr cât mai mare de ture pe una din pârtiile de la Arena Platoș. Maximul de ture pe care ar putea să le facă cei 79 de concurenți înscriși este de 180.

„Avem 43 de concurenți înscriși la individual și 18 echipe. Părerea mea este că trebuie să dai dovadă de înțelepciune și să știi când să te odihnești. Acum o să se vadă cine obișnuiește să se dea de dimineața până seara. Cei care sunt deja pregătiți o să se poată da timp de 12 ore. Pârtia are o lungime de 650 de metri și în 12 ore ne așteptăm să facă undeva la 180 de ture”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș.

Sportivii au început concursul în forță, cu multă determinare și convinși că de dimineață la 9:30 vor fi la linia de finish.

„Am făcut patru ture deja și e ok până acum. Să vedem cum va fi mai târziu. Fac echipă cu o prietenă, deci e bine. Când obosește unul dintre noi, facem schimb. Oricum ar fi, dimineață clar ne vedem”, spune Rareș.
Unii concurenți spun că au venit doar pentru distracție și că nu simt presiunea competiției.
„Suntem adversare, dar totodată prietene. Nu ne gândim la câte ore ne așteaptă, la dureri de picioare sau oboseală. Ne gândim doar la distracție, la timpul petrecut cu familia, cu prietenii, vedem că și vremea ține cu noi pentru că începe să ningă, înseamnă că va fi o noapte de pomină”, povestește o tânără, însoțită de prietena ei dintr-o altă echipă.
Participanții au pe margine grupuri de suporteri care le fac galerie constant și îi servesc cu ceai fierbinte sau un cuvânt încurajator.
„E foarte interesant de pe margine. Aproape că îți vine și ție să mergi să te dai o tură, dar noi trebuie să stăm aici și să îi susținem pe cei dragi. Am venit complet echipați cu ceai fierbinte, snacks-uri și tot ce trebuie”, spune Angelica, una dintre susținătoare.

„E nevoie de condiție fizică, în primul rând, și de un psihic foarte bine pus la punct. Chiar dacă sunt unii care participă în echipă, tot e dificil. Sper să fie toți în regulă până la final. Eu am venit să îi susțin pe antrenorul meu (n.r. fratele său, Sebi Barbu) și pe un prieten”, spune Alex Barbu.

12 ore arena platos-412 ore arena platos-13

Ultima intrare prin poarta de îmbarcare va avea loc la ora 9:30, ceremonia de premiere urmând să aibă loc la ora 10:30.

Valoarea totală a premiilor depășește suma de 10.000 de lei. Concurenții vor fi premiați cu schiuri, plăci de snowboard, căști și alte echipamente oferite de magazinul Decathlon.

 

Foto: Cristina Bălău

12 ore arena platos-112 ore arena platos-812 ore arena platos-1112 ore arena platos-10

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus