Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Din vară vom avea noua taxă auto. Între 50 și 3.000 de euro, în funcție de norma de poluare

Din vară vom avea noua taxă auto. Între 50 și 3.000 de euro, în funcție de norma de poluare

Taxa auto revine, cel mai probabil de la începutul verii. Aceasta se va plăti o singură dată, la achiziționarea automobilului. Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german. Mașinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro și 2.500 - 3.000 de euro. Pentru calcul va conta coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon. Nu este clar însă ce reprezintă coeficientul de poluare menționat.

Peste 630.000 de mașini vechi au fost înmatriculate în România, anul trecut. Fenomenul ia amploare și în 2018. În București, parcările marilor bulevarde sunt pline de autoturisme din import scoase la vânzare. Peste 120.000 de mașini au fost omologate deja de la începutul anului. Cu peste 20.000 mai mult decât în perioada similară a lui 2017.

Aceleaşi surse oficiale au susţinut pentru tvr.ro că noua taxa de primă înmatriculare se va aplica timp de trei ani. Va fi înlocuită apoi de un impozit progresiv, plătit de toţi proprietarii de maşini în functie de cât de mult poluează autoturismele lor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Madalin

Acum 6 ani

Este ceva logic pentru oameni sa prefere sh... Suntem o tara in care se munceste pe putini bani si este ceva normal pentru un om sa cumpere la mana a 2 a cu 3000 de euro decat sa dea 10000 pe una noua...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian manufacturier de mici

Acum 6 ani

Noi, sibienii ne permitem achizitionarea de masini noi intre 20.000-60.000 euro, pentru ca aici la Sibiu avem bunastare, dezvoltare si salarii mari pentru ca suntem varfurile competentei si inteligentei in Romania! Cei care nu isi permit masini noi sa plece din Sibiu! Aici e loc doar de cei care o ducem BINE!
Raspunde

Hell-Town

Acum 6 ani

Minciuni! http://jurnalul.ro/stiri/social/gavrilescu-nicio-taxa-de-timbru-nu-va-fi-lansata-in-perioada-urmatoare-resping-speculatiile-aparute-recent-in-presa-769146.html Nici vorba de o noua taxa de mediu. Cel putin nu in perioada imediat urmatoare si nu in forma in care am fost obisnuiti.
Raspunde

Marius

Acum 6 ani

...dupa modelul german pe cand si salariile?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus