Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Studenții de peste 26 de ani călătoresc gratis cu trenul

Studenții de peste 26 de ani călătoresc gratis cu trenul

Studenții de peste 26 de ani vor circula din nou gratuit cu trenul în curând. Senatul României a adoptat miercuri amendamentul privind propunerea legislativă L 450/2017 care vizează studenții ce depășesc vârsta de 26 de ani și nu aveau gratuitate la transportul feroviar intern, potrivit unui comunicat ANOSR.

Conform legislaţiei în vigoare, numai studenţii în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de gratuitate la transportul feroviar. Legea va fi trimisă Administrației Prezidențiale, pentru promulgare, după care va intra în vigoare. În acest timp, ANOSR anunță că va face toate demersurile pentru a urgenta cât de mult distribuirea legitimațiilor de transport, studenților de peste 26 de ani care sunt eligibili pentru acest drept.

Pentru a beneficia de gratuitate, studenţii trebuie să fie înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate. Gratuitatea este valabilă doar pentru transportul la clasa a II-a a trenurilor şi doar pentru călătoriile în ţară.

Legea nr. 450/2017 conține următoarele prevederi:

Art. 5, alin. (1) – „Prin excepție de la prevederile alin. (2) al art. 205 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență – licență, master, doctorat – în instituțiile de învățământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern”.

Art. 5, alin. (2) – „Instituțiile de învățământ superior acreditate poartă responsabilitatea legală asupra distribuirii legitmațiilor de student pentru gratuitate la transport, precum și asupra eliberăririi adeverințelor care să ateste calitatea de student”.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este federația națională studențească, non-guvernamentală și non-partizană care reprezintă interesele comune ale studenților din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rafila Susai

Acum 6 ani

Vedeti, mai multe pomeni din partea PSD, si inca va legati de ei... Pai e corect ce faceti?
Raspunde

lol

Acum 6 ani

Pai daca au furat banii de autostrazi, macar cu trenul sa-i lase gratis...
Raspunde

sarmaluta

Acum 6 ani

corect ar fi daca sunteti toti psd-isti la parnaie, fara calculatoare
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

Deci beutorii de cerneala-s subventionati iar aia de vodka ****.Apai asta-i drepate ?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

Ma delimitez de cratima!Dixit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus