Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Finlanda își deschide Consulat onorific la Sibiu

Finlanda își deschide Consulat onorific la Sibiu

Ambasadorul Finlandei în România, Excelența Sa, Päivi Pohjanheimo, va fi prezentă la Sibiu pentru a inaugura cel de-al doilea consulat onorific deschis în țara noastră, după cel de la Constanța.

Deschiderea oficială a Consulatului onorific al Finlandei la Sibiu este programată pentru după-amiaza zilei de vineri, 25 mai, la doi ani de la deschidere Școlii finlandeze din acest oraș. De altfel, sediul Consulatului onorific este în clădirea în care funcționează și Școala finlandeză. “Zona educațională este foarte importantă atât pentru copii, profesori, cât și pentru noi, iar un consulat ca atare se va ocupa de tot ceea ce înseamnă și promovarea Finlandei în România, cu toate aspectele ei culturale și economice. Avem în vedere susținerea unui parteneriat mai intens pe partea de schimburi culturale și economice între cele două țări“, spune Elena Lotrean (foto), cea care va conduce Consulatul onorific al Finlandei la Sibiu.

Educația pare a fi unul dintre obiectivele principale ale noii instituții: deschiderea Consulatului va fi urmată de lansarea centrului de formare dedicat profesorilor, Finnish Teacher Training Centre (FTTC). “În spiritul abordării educaționale finlandeze care ne inspiră, Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare care răspunde nevoilor de învățare ale profesorilor, abordând atât programe metodologice specifice corpului didactic, de predare – învățare – evaluare dar și de dezvoltare personală și management al carierei“, anunță inițiatorii proiectului.

Iar în cadrul FTTC va fi organizată o primă dezbatere a cărei temă este perseverența. “«Sisu» este un concept finlandez care nu are o traducere directă, dar se referă la rezistența mentală de a continua să acționezi chiar și în fața eșecurilor repetate și a șanselor potrivnice. Este un mod de a-ți trăi viața prin a manifesta perseverență chiar și atunci când ai ajuns la capătul capacităților mentale și fizice“, mai anunță organizatorii.

“Eu cred că se poate performanță în educație și în România, dar să nu uităm că avem nevoie de răbdare. Lor le-a luat 30 de ani să ajungă la aceste rezultate. Deci nu putem avea pretenția ca lucrurile să se schimbe peste noapte. Tocmai de aceea am ales drept temă a primei conferințe «perseverența». Trebuie să avem răbdare și perseverență, să nu lăsăm lucrurile în aer dacă vedem că până mâine nu se schimbă totul în mod fundamental“, Elena Lotrean, consul onorific al Finlandei la Sibiu
Printre cei care vor vorbi în cadrul conferinței se numără Daniela Vișoianu, preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie, Simona David-Crisbășanu, fondator Asociatia ROI, Zburd – Educatie Prin Coaching, Oana Moșoiu, Lector universitar, doctor în Științele Educației – Facultatea de Psihologie și Științele Educației București, dar și părintele Constantin Necula - profesor la Facultatea de Teologie Andrei Șaguna Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

AnoNimeni

Acum 5 ani

"Educația pare a fi unul dintre obiectivele principale ale noii instituții ......................". Despre ce vorbim, in finlanda invatamantul este gratuit pe cand la noi e Vandut la supra pret http://www.scoalafinlandeza.ro/taxe.html
Raspunde

ID

Acum 5 ani

Invatamantul de stat, atat in Finlanda cat si in Romania este gratuit. Scoala Finlandeza din Sibiu este o scoala privata. Da, despre ce vorbim?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus