Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
2°C

Primăria Sibiu a contractat amenajarea unui nou parc pe bulevardul Corneliu Coposu (CP)

Primăria Sibiu a contractat amenajarea unui nou parc pe bulevardul Corneliu Coposu (CP)

În data de 29 mai, primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru amenajarea unui nou parc pe bulevardul Corneliu Coposu cu asocierea SC Nord Construct SRL Sibiu și SC Terra Building SRL Sibiu, împreună cu subcontractantul SC Repcons SRL Sibiu. Valoarea investiției este de 1,05 milioane lei.

“Am promis că, acolo unde spațiul permite, vom amenaja parcuri mai mari sau mai mici pentru că orașul are nevoie de astfel de “oaze” urbane. Vom transforma o zonă centrală neamenajată într-un spațiu pentru mișcare, dar și un loc de promenadă și odihnă pentru sibieni”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

În termen de 60 de zile constructorii vor amenaja noul parc pe zona ridicată ca nivel situată între bulevard și strada Gimnasticii, în suprafață de aproximativ 1800 de metri pătrați: • O alee pietonală de aproape 200 metri lungime care va străbate zona, cu integrarea celor patru zone de acces spre parc sub forma unor trepte și cearea unei zone de acces sub forma unei alei pentru cărucioare. • O zonă cu aparate pentru work-out • Un loc de joacă dotat cu un complex de joacă, balansoare, leagăne (inclusiv unele destinate copiilor cu vârste mici și dotate cu scaune speciale) și un carusel • Iluminatul public cu tehnologie LED, amplasat pe stâlpi • Mobilier stradal: bănci, rastele pentru biciclete, coșuri de gunoi și o cișmea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

M. Eminescu

Acum 4 ani

"... aparate pentru work-out" se duce naibii si limba romana.
Raspunde

OMG

Acum 4 ani

facem parc, dar sper ca nu il vor distruge ROMANIACSII
Raspunde

didi

Acum 4 ani

"zona ridicată ca nivel " nu este monument istoric? adica este o lucrare de aparare avansata de gen ravelin? acum 40 de ani era mai larga dar s-a ingustat ca urmare a largirii bulevardului Coposu... oare de ce s-a creat trotuarul de la baza lucrarii care a ingustat si mai mult lucrarea? prin amenajarea parcului nu se va distruge si mai mult? zona respectiva nu este pereche cu zidul de aparare de peste bulevardul Coposu?
Raspunde

Saint Bartolomeu

Acum 4 ani

Strict parerea mea, dar avand in vedere halul in care arata acel 'zid', solutia acelui parc din punct de vedere functional si estetic, e mai potrivita... Pentru a dezvolta un oras, uneori mai trebuie sa treci peste unele bucati de istorie construita atunci cand acestea nu au o valoare ridicata din niciun punct de vedere.
Raspunde

Meee

Acum 4 ani

Sa speram ca nu taie toti copacii, ca mai nou asa se face pe la.noi
Raspunde

Sibian din Bungard

Acum 4 ani

Avem nevoie ca de aer de dozatoare de ciorba de burta in puncte cheie ale orasului si automate de mici!!! Ne aude si pe noi cineva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus