Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Turcan: CCR a fost deturnată de la apărarea Constituției

Turcan: CCR a fost deturnată de la apărarea Constituției

Președintele PNL Sibiu a reacționat astăzi la decizia Curții Constituționale care a stabilit existența unui conflict între Ministerul juridic și Președintele Românei generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi. ”CCR a fost deturnată de la apărarea Constituției și a fost transformată în avocatul intereselor private ale coaliției PSD-ALDE.

Președintele reprezintă instituția cea mai legitimă, cu atribuții clare în Constituție. Nimeni nu-l poate constrânge pe Președinte să semneze împotriva atribuțiilor constituționale clare pe care le are. Nici măcar CCR, acum acaparat de politicul nociv care subordonează întreaga țară. Decizia de azi nu are la bază niciun argument juridic. Nu există niciun articol în Constituție care să impună Președintelui obligativitatea de a da curs propunerii Ministrului Justiției de revocare a Procurorului șef al DNA. Din punct de vedere tehnic juridic, sesizarea era inadmisibilă”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României. "Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

cind ccr a zis ca base cu 7,4 mil voturi nu e suspendat am tacut,inghitit si am respectat decizia ccr acum si doamna cu studii la moscova sa tace si sa respecte decizia ccr sau e cetatean RUS?botoshani la sibiu,blonda nr 2 de la cotroceni.kill bill.PDL ..................
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Mars ba , de aici!
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

@dancp2: "doamna sa TACE?' Pe votanți de ăștia se bazează ciuma rosie ;)
Raspunde

Hell-Town

Acum 4 ani

Marsh la Putin ca am auzit ca i-a dat papucii balerinei de la Bolshoi..!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus