Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
14°C

VIDEO Stadiul șantierelor din Sibiu (CP)

VIDEO Stadiul șantierelor din Sibiu (CP)

Primăria Sibiu continuă lucrările pe șantierele deschise în oraș pentru modernizarea străzilor și pentru diverse lucrări de reparații și investiții.

“Lucrăm pe 27 de șantiere deschise pentru modernizarea străzilor de pământ, cât și pentru reparații capitale în zonele de blocuri și pe principalele bulevarde. Date fiind ploile importante cantitativ căzute în ultima perioadă în Sibiu, la ședințele săptămânale cu constructorii am atras atenția asupra asigurării accesului locuitorilor la proprietățile lor și asupra obligației pe care o au constructorii de a curăța roțile vehiculelor și utilajelor la ieșirea din șantier, pentru a reduce disconfortul cauzat. Poliția Locală Sibiu și Direcția Tehnică au sarcină să verifice respectarea normelor în domeniu și să aplice amenzi în caz contrar” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
S-au finalizat și recepționat lucrările pe străzile Scurtă, Stăvilarului, Cooperatorilor și Drumul Ocnei. Pe acestea s-au modernizat rețelele de utilități (în funcție de necesar), carosabilul și trotuarele și s-a amenajat canalizația pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran. Acolo unde a fost posibil ca spațiu s-au trasat parcări, s-au amenajat zone verzi și s-au plantat copaci.

lucrari strazi asfaltare noaptea milea

Lucrările pe strada Ogorului s-au încheiat, urmând să fie organizată recepția lucrărilor.

De asemenea, lucrările de reparații pe Bulevardul Vasile Milea se apropie de finalizare: s-au încheiat reparațiile pe carosabil și se continuă asfaltarea trotuarelor.

Stadiul șantierelor în curs:

MODERNIZAREA STRĂZILOR DE PĂMÂNT:

În cartierul Turnișor:

• Str. Secerătoarelor: se așterne balast pe carosabil și se toarnă beton pe trotuare • Str Ovăzului: se lucrează la trotuare • Str. Grâului: se racordează proprietățile la noua rețea de canalizare menajeră • Str. Zăvoi: pe aceasta se lucrează pe tronsoane, aflate în diverse stadii, lucrându-se la drum pe porțiunea principală și la rețelele de utilități pe fundături • Str. Iazu Morii: s-a finalizat zidul de sprijin, carosabilul fiind la nivel de balast

asfalt geiger asfaltare

În cartierul Ștrand II:

• Str. Tălmăcel: se lucrează la rețeaua de apă • Str. Orlat: s-au asfaltat trotuarele și urmează asfaltarea carosabilului • Str. Prelungirea Săcel: se lucrează la canalizarea pluvială

În cartierul Valea Aurie:

• Str. Pictor Ștefan Luchian – urmează turnarea ultimului strat asfaltic

În cartierul Reșița:

• Str. Ana Ipătescu – se lucrează la canalizația metropolitană pe tronsonul dintre str. Treboniu Laurian și strada Gării

În cartierul Gușterița:

• Str. Mr. Octavian Niță: se montează borduri, se amenajează canalizația pentru coborârea cablurilor, carosabilul fiind la nivel de balast • Str. Mălinului: s-au finalizat trotuarele și urmează turnarea ultimului strat asfaltic pe carosabil • Str. Gorunului: s-a așternut balastul pe drum și urmează montarea bordurilor • Str. Luncii și Frasinului: se lucrează la canalizarea pluvială • Str. Cedonia: se lucrează la săpătura generală pentru modernizarea drumului

REPARAȚII CAPITALE ÎN ZONELE DE BLOCURI:

• În cartierul Hipodrom III se lucrează în partea dinspre Aleea Frații Buzești, începându-se săpătura generală. • În zona sediului Inspectoratului Județean de Poliție și în spatele blocurilor de pe str. Școala de Înot s-a finalizat modernizarea iluminatului și amenajarea tubulaturii pentru coborârea cablajului metropolitan. Se lucrează la amenajarea parcărilor, trotuarelor și a carosabilului • În cartierul Turnișor se lucrează în zonele de blocuri de o parte și de alta a șoselei Alba Iulia pentru modernizarea iluminatului public și amenajarea canalizației pentru cablajul metropolitan. De asemenea, acolo unde este necesar se modernizează și rețeaua de canalizare pluvială. • În zona Gării au început lucrările de reparații în porțiunea dintre Aleea Țesătorilor și Abatorului. Următoarea zonă în care se vor iniția reparații capitale este strada Uzinei și împrejurimile.

ALTE LUCRĂRI:

• La imobilul din Piața Mică nr. 22 și în cel situat pe strada Turismului, nr. 15, ambele viitoare spații cu funcțiuni publice, se continuă amenajările interioare • La Stadionul Municipal continuă lucrările de demolare a tribunelor vechi, se execută săpătura generală în zona pistei de atletism și s-a început reamenajarea tribunei oficiale • S-a emis ordinul de începere a lucrărilor de reamenajare a parcului de pe Bulevardul Corneliu Coposu și se lucrează la noua rețea de iluminat public • Săptămâna trecută s-a emis și ordinul de începere pentru lucrările de amenajare a noului skate park din zona Pieței Obor

Comentarii

12 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Sunteti dezinformat dl Deleanu si,sper fara voia dvs dezinformati:Pe santierele sus mentionate ori nu se prea lucreaza ori nu se lucreaza.V-o spun ca ''beneficiar'' al unuia dintre santiere.PAUZA TOTALA !!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Avem o strada pe care vrem sa o modernizam.De ce avem nevoie:un buldo,un cilindru,un castor,trei bascule si 10 lopatasi.Am firma,demonstrez la licitatie ca am anterior-pomenitele si cistig licitatia.Nu ma opresc aici si mai cistig 4-5 licitatii de strazi.Murphy nu doarme:strazile trebuie modernizate concomitent.N-am 4-5 buldo,4-5 cilindri,4-5 castori ,12-15 bascule si 40-50 lopatasi.Ce fac?Ma descurc eu cumva!Ce face beneficiarul?Se face ca nu vede sau,mai grav,nu vede.Ca sa nu bata la ochi va ofera dvs CP(nu CTP) iar dvs n-i le ''serviti''.Se vede ca nu iesiti ''in teren'' dl Deleanu:caminele si geigerele de pe recent asfaltata Alba Iulia(Aeroport-Metro) tot nu-s la cota!
Raspunde

Beowulf

Acum 2 ani

Nici pe malul Cibinului nu sunt la cota...dar tocmai asta-i farmecul!
Raspunde

io de la tara

Acum 2 ani

pe strada Barcelona cand astupa primaria gropile?ne rupem masinile in ele...
Raspunde

Harari, Yuval Noah

Acum 2 ani

Stadion: demolarea tribunelor a inceput in 13 iunie si dupa 40 de zile tot mai au de demolat peluza dinspre parc. La tribuna 0 sau oficiala s-au demontat scaunele de catre 4 muncitori si acum unul o spala cu apa cu presiune. Atat s-a facut in 40 de zile.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Fotografia care ilustreaza articolul ma confirma:Liniste si pace pe santierele de modernizare strazi ale Sibiului.Daca ma iau dupa video,pe Nita Octavian au ''uitat'' sa puna patul de nisip sub conducte si peste deci asteptati-va la defecte ''neprevazute''. Nici macar filmele regizate(CP pentru manelisti!) nu le pot face ca lumea da' strazile!
Raspunde

Dumitru

Acum 2 ani

Suntem de minune,in momentul asta se rup trotuarele pe o parte si pe alta a sos. Alba Iulia,trotuare care nu au nimic,casa ce, sa turnam altele mai proaste si sa incasam o gramada de bani.
Raspunde

dumitre, vezi in profunzime, nu la suprafata

Acum 2 ani

pe alba iulia s-au coborat retelele de curent, iluminat, cablu, etc, asa ca trotuarele au fost carpite. in banii de lucrare a fost prinsa si asfaltarea finala.
Raspunde

Ada

Acum 2 ani

In cartierul Gusterita pe strada Gorunului nu se mai lucrează de mai bine de o săptămână nimic. Când se apropie termenul de finalizare cei de la Geiger o sa dea vină pe vreme. Oricum calitatea lucrarilor cat si cea a muncitorilor de la Geiger lasa de dorit.
Raspunde

Stefan

Acum 2 ani

Firmele j**** de Gradinaru se afla in spatele tuturor santierelor din Sibiu. Lucru de mantuiala peste tot. In Lazaret balteste apa pe toata strada Luceafarului. Cine a semnat receptia lucrarii? Pe Arcului bordurile se afunda, cine a semnat Procesul Verbal de predare?
Raspunde

Cioricliul Albastru

Acum 2 ani

Lucrările în Turnișor sunt in pauza totala pe.mai multe străzi săpate nu mai vezi de aproximativ două săptămâni nici muncitori nici utilaje , nu știu de ce daca se apucă de o stradă sau de un drum nu stau până nu termina și după să înceapă alt șantier ..... Dar totuși trăim și muncim in România.
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

mai rar atata incompententa la primaria Sibiu...cama asa a fost pe vremea lui Condurat!!! ii suni si nu raspund la telefon...de ex. Ciprian Ratiu care este seful serviciului tehnic nu raspunde la telefon indiferent la ce ora suni...probabil el e important si ocupat cu treburile primariei...problemele incep din primarie...de acolo se comanda modernizarile si reparatiile si tot de acolo ar trebui sa se controleze!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus