Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Admitere la ULBS: Facultatea unde sunt patru candidați pe un loc

Admitere la ULBS: Facultatea unde sunt patru candidați pe un loc

Facultatea de Medicină și Facultatea de Științe sunt cele mai râvnite de către absolvenții liceelor care doresc să-și continue studiile superioare la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Perioada de admitere la ULBS s-a apropiat de final, iar conducerea instituției a prezentat bilanțul. Pentru un loc la universitatea din Sibiu s-au înscris cu 1.000 de tineri mai mulți decât locurile pe care le-a scos la concurs administrația. Cea mai mare concurență are loc la Facultatea de Medicină - aproape  patru tineri luptă pentru un loc la Licență: 1.201 dosare au fost depuse pentru 312 locuri, din care 129 fără taxă.

Aglomerație este și la Facultatea de Științe, unde 683 de tineri vor să facă Licența, în timp ce conducerea ULBS a scos la concurs 297 de locuri, 175 dintre  ele fără taxă. La Drept, Științe Economice și Științe Socio-Umane candidează în medie câte aproape doi tineri pentru un loc, în timp ce la Teologie, Inginerie și Industrie Alimentară locurile oferite de ULBS sunt suficiente pentru dosarele depuse. În ceea ce privește Artele, aici numărul candidaților practic a coincis cu numărul locurilor disponibile, conform ultimelor date.

Potrivit rectorului ULBS, Ioan Bondrea, față de anii precendenți de data aceasta sunt mai mulți doritori la Medicină, dar și la Științe și Drept. Totodată, Bondrea a precizat că interesul tinerilor este crescut și față de Facultatea de Inginerie, deși în acest an s-a înregistrat un număr mai mic cu aproximativ 100 de locuri.

Rectorul ULBS a mai spus că e greu să fie urmărit traseul pe care îl are un student după absolvire - dacă se angajează sau nu.

„În ceea ce privește Ingineria toți absolvenții noștri și-ar găsi de lucru dacă ar absolvi. În ansamblu, 15-20% renunță sau nu fac față. Pe cei mai mulți îi pierdem după anul I - e șocul întrecerii, mulți vin la recomandarea părinților etc.”, a concluzionat Ioan Bondrea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus