Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Peste 2000 de copii și nevoiași vor mânca la cantina de la Goga. Patriarhul Daniel a sfințit locul

Peste 2000 de copii și nevoiași vor mânca la cantina de la Goga. Patriarhul Daniel a sfințit locul

Cantina „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului, amenajată la demisolul Școlii Gimnaziale nr. 15 din Sibiu, a fost inaugurată astăzi, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Locația va avea dublu rol – de cantină școlară dar și cu caracter social.

Cantina a fost inaugurată cu o slujbă de sfințire a locului, ținută de Preafericiul Părinte Daniel, alături de Înaltpreasfinția Sa Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, și un sobor de preoți. În acest loc, începând din anul școlar 2018-2019, vor mânca atât elevii de la Școala Gimnazială nr. 15 și de la Colegiul Național „Octavian Goga” cât și mai multe familii nevoiașe.

„După un efort deloc mic, am reușit să reabilităm o cantină a elevilor care a fost abandonată multă vreme și după 30 de ani am reușit să îi dăm aceeași menire. Întâi de toate, avem grijă de copiii noștri. Aici, în școala 15 sunt mulți copii, dar și liceeni în Octavian Goga. Cantina aceasta va avea însă și un caracter social. Instituția aceasta a noastră va prelua, în cadrul unui program „Masa pe roți”, mâncare de aici și va duce la cei nevoiași care nu se pot deplasa. Noi sperăm ca această lucrare, pe care Dumnezeu a rânduit-o să o putem iniția, să dăinuiască și să fie de folos copiilor noștri cei dragi”, a spus Înaltpreasfinția Sa Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.
ITO streza si patriarhul daniel (8) ITO streza si patriarhul daniel (4)

 

La încheierea slujbei Preafericitul Părinte Daniel a oferit copiilor prezenți la inaugurare câte o icoană cu Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor, iar cantina va purta pe unul din pereți o icoană a Sfintei Treimi.

„Ne ajută să legăm întotdeauna Liturghia cu filantropia, prin Liturghie se vede iubirea lui Dumnezeu față de oameni, pe care noi o celebrăm, iar prin filantropia Bisericii se arată iubirea oamenilor pentru semenii lor, ca răspuns la iubirea milostivă și smerită, darnică a Preasfintei. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să legăm întotdeauna Liturghia cu filantropia și să avem bucuria rugăciunii cât și bucuria faptei bune”, a spus Patriarhul Daniel.
ITO streza si patriarhul daniel (11) ITO streza si patriarhul daniel (10)

Peste 2000 de persoane vor beneficia de pe urma acestei cantine.

„E un eveniment pe care îl așteptăm de mult timp. Noi am avut cantină în perioada în care funcționau Liceul Teoretic Octavian Goga și Școala Gimnazială nr. 15. Cu foarte multă iubire și cu multă susținere din partea Mitropoliei Ortodoxe, acest proiect a fost finalizat. Sperăm să beneficieze de el în primul rând elevii și cadrele didactice ale școlii, dar să nu uităm nici beneficiul social al acestui așezământ, care cred că are și o conotație culturală, având în vedere locația în care este amplasat. Ca număr de beneficiari suntem școala cu cei mai mulți elevi, peste 2000, plus 130 de cadre didactice, o școală foarte mare pe care eu o numesc familia Octavian Goga”, spune Laura Dumitru, director la Colegiul Național Octavian Goga.
ITO streza si patriarhul daniel (6)

Cadrele didactice s-au arătat încântate de inițiativă.

„Este o inițiativă deosebită și ne bucurăm că școala noastră face parte dintr-un asemenea proiect”

”Copiii se vor bucura cu siguranță că pot să mănânce o masă caldă la amiază, iar noi am așteptat cu nerăbdare acest moment. Este un lucru minunat mai ales pentru copiii nevoiași”

Cantina va fi deschisă începând cu ora 9:00 și până în jurul orei 15:00, în weekend urmând să fie folosită exclusiv în scopuri sociale.

ITO streza si patriarhul daniel (17) ITO streza si patriarhul daniel (16) ITO streza si patriarhul daniel (15) ITO streza si patriarhul daniel (14) ITO streza si patriarhul daniel (5) ITO streza si patriarhul daniel (3) ITO streza si patriarhul daniel (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Gretel

Acum 4 ani

Adică și-au amenajat o nouă sursă de venit și pozează în acțiune caritabilă? Sau vor servi gratuit o masă caldă elevilor și cadrelor didactice? Componenta socială văd că e la... și altele. Din păcate, o nouă acțiune marca Biserica S.A.
Raspunde

marius

Acum 4 ani

Nu prea are ce cauta in cadrul unei scoli de stat o institutie religioasa care sa patroneze o cantina care nu este destinata exclusiv elevilor acelei scoli si sa mai si afiseze vizibil si ostentativ numele. Cantina trebuie sa intre in propietatea si administrarea exclusiva a scolii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 4 ani

atentie la UNII DIN cei nevoiasi care vin la mincat pe gratis unii or sa vina cu mert,bmw,audi...............
Raspunde

eu

Acum 4 ani

Felicitări bisericii ortodoxe pentru inițiativă. O să se bucure mulți copii nevoiași de o masă gratuită.
Raspunde

Decebal

Acum 4 ani

In sfârșit cineva care nu e hater
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus