Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Unim comunitatea orașului: Primăria Sibiu va construi primul centru multifuncțional pentru copii și vârstnici aflați în dificultate (CP)

Unim comunitatea orașului: Primăria Sibiu va construi primul centru multifuncțional pentru copii și vârstnici aflați în dificultate (CP)

Consiliului Local Sibiu va decide în ședința din această lună asupra unui proiect prin care Primăria Sibiu solicită aprobarea documentației tehnico-economice pentru amenajarea unui Centru multifuncțional pe str. Henri Coandă, nr.51, în spațiul atelierelor școlare ale Liceului Tehnologic Henri Coandă. Proiectul propune realizarea unui centru de zi pentru școlari aflați în dificultate socială şi a unui centru de zi pentru persoane vârstnice.

Dacă primește aprobarea Consiliului Local, Primăria Sibiu va depune acest proiect pentru obținerea finanțării din fonduri europene pe Axa 4, obiectivul prioritar 4.3 care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață pentru comunitățile marginalizate. Valoarea investiției este estimată la 4,7 milioane de lei.

Acest Centru multifuncțional va oferi 120 de locuri pentru copiii, tinerii, adulții și vârstnicii care se află în dificultate. Copiii își vor pregăti aici temele și vor putea participa la activități școlare, educative, recreative și de socializare. În aceeași locație vor fi oferite servicii de consiliere, pregătire profesională și sprijin pentru părinți. Vârstnicii vor putea socializa și primi consiliere juridică, medicală și psiho-socială, Primăria Sibiu dorind astfel să contribuie la reintegrarea vârstnicilor în comunitatea activă.

Noua clădire cu un etaj și mansardă va include două săli dedicate activităților pentru vârstnici, o sală de sport, două săli de activități pentru copii și tineri, trei săli multimedia, o ludotecă, birouri pentru asistenți sociali/ consiliere/ consiliere parentală, trei chicinete, spații de depozitare, administrative și grupuri sociale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Prima prostie

Acum 4 ani

Gata. S-a dat startul la campanie. Prima parcare, primul centru, numai premiere
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus