Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

O sibiancă, cetățean de onoare al Bucureștiului

O sibiancă, cetățean de onoare al Bucureștiului

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei va fi conferit actorilor Cezara Dafinescu şi George Mihăiţă, conform unor proiecte de hotărâre adoptate în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Cezara Dafinescu, născută în 4 august 1948 la Sibiu, este o bine cunoscută actriţă română care s-a remarcat prin talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1973, la clasa profesor Moni Ghelerter", arată primarul general Gabriela Firea, în expunerea de motive a primului proiect.

În raportul de specialitate sunt menţionate roluri din nu mai puţin de 28 de producţii cinematografice, precum şi din 33 de spectacole interpretate pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

"Considerat om orchestră de prieteni şi de publicul larg, un om deosebit de activ, fiind actor de teatru şi film, George Mihăiţă este directorul Teatrului de Comedie din anul 2002, asociat în proiectul-pilot de reintegrare socio-profesională prin artă a categoriilor defavorizate din Bucureşti. În anul 1994 propune Camerei Deputaţilor proiectul de lege privind Ziua Adolescentului, iar în anul 1997 este promulgată legea 197/1997 privind instituirea Zilei Adolescentului în a doua duminică din luna mai", afirmă primarul general în expunerea de motive a celui de-al doilea proiect.

Se menţionează că în 2010 i-a fost acordat Premiul UNITER pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru rolul Alexandr Tarasovici Ametistov din piesa "Casa Zoikai" de Mihail Bulgakov (Teatrul de Comedie, Bucureşti).

Totodată, George Mihăiţă a sprijinit proiectul "Comedia ţine la TINEri", care are ca scop promovarea şi susţinerea tinerilor creatori de teatru, precum şi "Festivalul comediei româneşti", cu spectacole în care sunt prezentate numai piese româneşti, în vederea sprijinirii dramaturgiei din ţara noastră.

Acordarea titlului de cetăţean de onoare reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus