Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Senatul a respins un proiect care prevedea sancţionarea persoanelor care se filmează la volan

Senatul a respins un proiect care prevedea sancţionarea persoanelor care se filmează la volan

Senatul a respins, miercuri, un proiect legislativ care prevedea sancţionarea conducătorilor de vehicule care se filmează în timp ce sunt la volan. Preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc a anunţat că se lucrează la un nou proiect în acest sens, pe care îl va depune peste două săptămâni.

Senatorii au respins proiectul legislativ pentru modificarea OUG privnd circulaţia pe drumurile publice cu 61 de voturi „pentru” raportul de respingere, 9 voturi „împotriva” respingerii proiectului şi 9 abţineri.

„Din moment ce, în forma actuală a articolului 108 (1) este sancţionat conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitivele de tip „mâini libere”, aceeaşi sancţiune convenţională trebuie să o suporte conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, care foloseşte mijloace tehnice de înregistrare în timpul conducerii cu excepţia acelor dispozitive de tip „mâini libere”. De asemenea, se impune sancţionarea cu suspendarea dreptului de a conduce pe 90 de zile, dacă o astfel de faptăare consecinţe deosebit de grave soldate cu accidente rutiere cu victime” se arată în expunerea de motive a proiectului de lege, citat de Mediafax.

Proiectul legislativ era depus de mai mulţi parlamentari PMP, printre care şi preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac.

„O idee bună care sfârşeşte mai puţin bine, din păcate, ideea de a sancţiona pe cei care, cu tupeu, pur şi simplu se filmează când sunt la volan. Este o idee foarte bună, numai că modul în care a fost pusă în pagină a făcut imposibilă adoptarea unui raport de admitere. Vă propunem un raport de respingere, rămânâd să găsim cu toţii o soluţie pentru cei care pun în pericol viaţa pe drumurile publice, filmându-se în timp ce conduc", a afirmat preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, în plen.

 Întrebat de MEDIAFAX dacă se va depune un nou proiect în acest sens, senatorul PSD, Robert Cazanciuc a răspuns: „Da, lucrăm la un astfel de proiect (privind sancţionarea persoanelor care se filează la volan n. r). Chestionat cu privire la data când va fi gata proiectul de lege, senatorul PSD a precizat că va fi gata „cam în termen de doua săptămâni”.

Senatul a fost prima Cameră sesizată pentru proiectul de lege pentru modificarea OUG privind circulaţia pe drumurile publice, astfel proiectul urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus