Vineri,
18.09.2020
Innorat
Acum
21°C

Ce să faceți dacă vă întâlniți cu ursul: nu fugiți!

02 Noiembrie 2018 16:14

Ce să faceți dacă vă întâlniți cu ursul: nu fugiți!

Jandarmeria Sibiu le transmite cetățenilor o serie de recomandări pe care ar trebui să le respecte în cazul în care se vor întâlni cu ursul. 

Pentru a preveni evenimentele nedorite, jandarmii lansează un set de sfaturi, de care poate ține cont în cazul unei întâlniri cu ursul, respectiv:

- nu-i hrăniţi;

- dacă întâlniţi doar puii, îndepărtați-vă, cu siguranţă ursoaica este în preajmă;

- dacă ursul vă vede, rămâneți calmi și nu aruncați cu pietre sau cu alte obiecte;

- faceți zgomot, gălăgia sperie urşii, astfel pot fi ţinuţi la distanţă;

- tineți cont de faptul că mirosurile dulci îi atrag întotdeauna;

- nu mizaţi că e destulă distanţă până la urs și îndepărtați-vă de el;

- nu fugiţi.

Cetăţenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei Sibiu apelând în orice moment numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot adresa direct jandarmilor aflați în dispozitiv.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Marius

Acum 1 an

In schimb, daca va intalniti cu jandarmii: – nu-i hrăniţi; – dacă întâlniţi doar jandarmul de rand, îndepărtați-vă, cu siguranţă duba este în preajmă; – dacă colonelul vă vede, rămâneți calmi și nu aruncați cu pietre sau cu alte obiecte; – degeaba faceți zgomot, gălăgia nu ii sperie, Nu pot fi ţinuţi la distanţă; – tineți cont de faptul că mirosurile îi atrag întotdeauna; – nu mizaţi că e destulă distanţă până jandarm și îndepărtați-vă de el; – fugiţi cat va tin picioarele.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Ce să faceți dacă vă întâlniți cu Jandarmul: - nu il hrăniţi, este deja destul de bine harnit. – dacă întâlniţi doar jandarmul de rand, îndepărtați-vă, cu siguranţă duba este în preajmă; – dacă colonelul vă vede, rămâneți calmi și nu aruncați cu pietre sau cu alte obiecte; – degeaba faceți zgomot, gălăgia nu ii sperie, Nu pot fi ţinuţi la distanţă; – tineți cont de faptul că mirosurile îi atrag întotdeauna; – nu mizaţi că e destulă distanţă până jandarm și îndepărtați-vă de el; – fugiţi cat va tin picioarele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus