Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Turcan anunță apocalipsa după Dragnea: impozite noi, distrugerea pilonului 2 de pensii, bani mai puțini la sănătate și educație

Turcan anunță apocalipsa după Dragnea: impozite noi, distrugerea pilonului 2 de pensii, bani mai puțini la sănătate și educație

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan a prezentat pe pagina ei de Facebook o analiză a situației economice a României după ultimele măsuri pe care vrea să le ia Guvernul PSD-ALDE, iar concluzia nu e liniștitoare. ”Ordonanța Dragnea-Dăncilă-Teodorovici introduce noi impozite, noi taxe, care vor fi plătite de români! Toate majorările de venituri pentru populație vor fi făcute praf automat!”, anunță Turcan, făcând o listă de 11 puncte în care arată ce înseamnă în cifre această ordonanță:

”1. Introduce un NOU IMPOZIT ce va merge de la 0,2% la peste 0,9% din ACTIVELE instituțiilor bancare!

Ca și în cazul supra-accizei la carburanți, tot consumatorul va plăti impozitul suplimentar, nu băncile! Acest impozit va fi transferat către consumatori. Cei cu credite vor plăti rate ale dobânzilor mai mari! Guvernul se va împrumuta la dobânzi mai mari, pe care tot populația le va plăti!

 1. Promite investiții prin ÎMPRUMUTURI din contul curent general al trezoreriei statului!
România are încă la dispoziție peste 31 de miliarde de euro GRATUITE din fonduri europene iar Guvernul Dragnea-Dăncilă vrea să facă școli, grădinițe și drumuri din banii românilor, din taxele și impozitele plătite de români.

CINISM maxim: după ce, în anul 2018, au confiscat excedentele bugetelor locale și au diminuat transferurile către autoritățile locale, acum UAT-urilor li se cere o contribuție proprie la proiectele de investiții! De unde să mai ia primarii alți bani?

 1. SE DETURNEAZĂ BANII DE LA SĂNĂTATE LA BUGETUL DE STAT
Banii colectați din taxele de viciu (tutun, alcool, potrivit art. 367-373 din Legea sănătății) sunt direcționați în bugetul de stat! Investițiile din sănătate și unele programe de sănătate vor grav afectate!
 1. Amenință contribuțiile românilor la PILONULUI 2 de pensii.
 • Banii colectați în conturile participanților vor putea fi utilizați pentru finanțarea fanteziilor lui Dragnea, în parteneriate public-privat!!
 • Introduce posibilitatea retragerii din PILONUL 2, după 5 ani de contributivitate!!! O prevedere neclară care va deschide multe posibilități!
 1. Majorează punctul de pensie abia de la 1 septembrie, cu o întârziere de 8 luni!
Un pensionar are la 1 ianuarie o pensie de 1.000 de lei, în anul 2019, pierde prin această amânare nu mai puțin de 600 de lei.
 1. ÎNGHEAȚĂ, la nivelul lunii decembrie 2018, sporurile, indemnizațiile, compensațiile, primele și celelalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar!
Pentru cei mai mulți angajați, sporurile, indemnizațiile și celelalte elemente de salarizare sunt cel puțin la fel de importante ca salariul de bază! În timp de creștere economică, Guvernul nu poate susține financiar legea salarizării, îngheață valoarea tichetelor de vacanță și nu poate nici măcar să asigure plata orelor de muncă suplimentară!
 1. SUSPENDĂ alte drepturi financiare prevăzute de lege:
 • În perioada 2019 – 2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.
 • Suspendă, până în anul 2022, alocarea a 6% din PIB pentru educație!
 • Suspendă, până în anul 2022, distribuirea de miere către școlari!
 • Amână, până în anul 2022, stabilirea unor măsuri speciale de impozitare a activităților cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice și al gazului natural;
 1. Confiscă bani de la Ministerul tineretului și sportului și îi virează la bugetul de stat!!!
Disponibilităţile Ministerului Tineretului și Sportului provenite din încasarea veniturilor aferente cotei de 1% din taxele şi accizele aplicate la nivel naţional pentru ţigarete, ţigări şi băuturi alcoolice, existente la data de 31 decembrie 2018, se virează integral la bugetul de stat.
 1. MAJOREAZĂ SUBSTANȚIAL ACCIZELE PENTRU ȚIGARETE, deși prin Codul fiscal acestea erau stabilite, într-un calendar de creștere mult mai mic, până în anul 2022.
 1. Stabilește prețul de achiziție pentru gazele din producția internă la 68 lei/MWh, indiferent de vânzător.
 1. Pregătește introducerea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anumite domenii de activitate. Domeniile mai bine plătite vor fi dictate de Guvern, indiferent de performanța angajaților”, scrie Turcan.
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a spus, marţi, că, printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul doreşte să le impună băncilor o „taxă pe lăcomie”, dacă nivelul ROBOR la 3 luni şi la 6 luni aplicat creditelor este de peste 1,5%. Mai exact, dacă nivelul ROBOR la 3 şi 6 luni este de 1,5%-1,7%, atunci băncile vor avea o taxă de 0,2% din active, iar pentru un ROBOR de peste 1,71 - 2,5% vor achita o taxă de 0,4% din active. La un ROBOR la 3 şi 6 luni de 2,51 - 3,%, taxa pe lăcomie va fi de 0,6% din active, iar la 3,01 - 3,5%, această taxă va fi de 0,9%.

Această măsură va fi inclusă într-un proiect de Ordonanţă de Guvern, care se va aplica de la începutul anului viitor. De asemenea, taxele pentru firmele din energie şi telecom se vor majora de anul viitor, a reieşit din declaraţia făcută marţi de Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, la Guvern.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Lol

Acum 5 ani

Sa-i dea cineva medicamentele lu' turcana.
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Nu stiu altii cum gandesc dar cand ai nevoie de bani-guvernul de ex si pui taxe suplimentare la banci- alea de te imprumuta, cam pe ce rezultat economic mizezi ?
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

turcan este o apocalipsa pdlistabasisa killbill made in botsheni nu e sibianca,jeaba graieste
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@dancp2

Acum 5 ani

Putina minte mai ai sau deloc!Ai o marota cu Turcan ca si alti cativa "isteti"foc!Voi sunteti fala PSD-ului,vorbiti numai ascunsi in boscheti si doar prostii!Nu o fi avand dreptate intotdeauna dar e mai isteata decat toata floarea PSD-ista la un loc.Voi nici cate zece intr-o legatura nu valorati cat unul bun.Nu-ti dai seama ca esti penibil si caraghios?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

kokos

Acum 5 ani

Cat de cretin poti sa fii sa pui o "taxa pe lacomie" bancilor , dupa care sa mergi la banci sa ceri noi imprumuturi ?Pai bancile o sa zica: aaa , acum vrei imprumuturi? Pai ia plateste tu stat roman , nu 5% dobanda , ci 8%! Si cine plateste diferenta? Tot noi fraierii din privat din taxele si impozitele pe care le platim!
Raspunde

cu 1 neuron mai mult ca asta la care ii scriu

Acum 5 ani

Dar tu cat de "destept" poti sa fi sa faci o astfel de afirmatie. Tu chiar crezi ca statul se imprumuta de la BCR sau BRD? Nuuuu astia se imprumuta de la BERD, FMI, BM si alte entitati straine...asa ca sa fim datori si vanduti vreo 3 generatii de acum inainte.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 5 ani

Va fi inflație mare! PSD vrea sa reducă valoarea muncii noastre. Sa ne fure banii prin inflație, în timp ce din taxele astea o sa tot mărească salariile bugetarilor lor. Sunt ca fanarioții aia care cocosau poporul. Nu am avut fanarioți în Ardeal, avem acum. Sa distrugem PSD!
Raspunde

Levente Carbit

Acum 5 ani

Pana nu se vor judeca si condamna asemenea personaje pentru subminarea economiei, incompetenta, genocid si alte cate mai fac acum... nu se va rezolva nimic. In ritmul asta se ajunge la razboi si vor fi judecati de instantele internationale.
Raspunde

nostalgic

Acum 5 ani

Dna Tircan ar putea anunta duminica1 de cate ori o vad si o aud, imi amintesc de ciocanitoarea Woody si de duminicile fericite din copilaria mea! la multi ani, doamna... Si ciocul mai mic...
Raspunde

Cocalarul De Teleorman

Acum 5 ani

Romania e in colaps, copii.... intr-un an, maxim vom fi terminati din punct de vedere economic, iar dupa asta va urma colapsul structural. Probabil Transilvania va fi o tara, pe sistemul "scapa cine poate". Vor ramane sudistii primitivi cu PSD-u lor si vor fi noul Yemen al Europei.
Raspunde

Coca Moldoveanca

Acum 5 ani

...hai tu sa merem ca ne manca sighienii !! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus