Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Neagu: Deținem președinția UE, dar n-avem buget

Neagu: Deținem președinția UE, dar n-avem buget

Deputatul liberal Nicolae Neagu susține că deși România va prezida Consiliul de miniștri ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene nu este în stare să aibă un buget pe anul în curs. ”Bugetul Uniunii Europene, cadrul financiar multianual pentru perioada 2020-2027, Brexitul, migrația, politicile de coeziune ale UE, politica agricolă comună, politica energetică europeană sunt cele mai importante procese pe care România în calitatea sa de Președintă a Consiliului UE trebuie să le medieze. Succesul Președenției stă însă în credibilitatea celor care conduc și mediază aceste procese! Adică, Guvernul Dăncilă, Primul Ministru și fiecare ministru în parte! Cât de credibilă este dna Prim-Ministru Viorica Vasilica Dăncilă? Dar fiecare ministru al cabinetului guvernului PSD-ALDE, care va trebui să conducă și să medieze sectorial agenda ministerelor de resort ale țărilor membre ale UE? Vor reuși să obțină mai mulți bani pentru România, să scăpăm de MCV și să intrăm în spațiul Schengen? Câteva întrebări legitime care vor marca succesul sau insuccesul acestei președinții! Debutul președinției Consiliului UE este însă, din păcate, cu stângul! Am intrat în 2019 fără Bugetul de STAT și fără Bugetul Asigurărilor sociale de STAT (pensii), deși trebuia ca până la data de 15 noiembrie 2018, Guvernul Dăncilă și majoritatea parlamentară PSD-ALDE, să-l prezinte, să-l dezbată și să-l voteze. Nu avem încă Bugetul de Stat pe anul 2019 dar avem O.U.G. 114 -taxă pe lăcomie - Ordonanța de urgență emisă de Guvernul Dăncilă la sfârșitul anului trecut!”, semnalează deputatul liberal într-o declarație politică.

Neagu a condamnat emiterea Ordonanței 114 în urma căreia au avut de suferit companii românești. ”În dispreț maxim față de legea responsabilității fiscal-bugetare, față de mediul bancar și cel de afaceri, în "foamea" nebună după bani, tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici au produs trăznaia care a bulversat piața bancară, companiile energetice și cele de telecomunicații în principal! Și am văzut cu toții primele consecințe, căci așa numitele politici împotriva multinaționalelor au afectat în primul rând capitalul românesc. Nu ERSTE BANK a picat spectaculos la bursă, ci BANCA TRANSILVANIA, și nici OMV nu a încasat torpila prețurilor, ci ROMGAZ, acestea în primă fază căci în final costul trăznăii O.U.G. 114 îl vom plăti cu toții, noi, românii”, a punctat liberalul.

 

”În schimb Ministerul Finanțelor Publice condus de Teodorovici angajează împrumuturi de 3,2 miliarde de lei pentru luna ianuarie probabil pentru finanțarea deficitului bugetar! Cum altfel să închidă exercițiul bugetar pe 2018, în limita deficitului de 2,92%, dacă nu din "pix"! Și probabil tot din "pix" vor cosmetiza Bugetul de STAT pe 2019, căci Comisia Națională de Prognoză, aflată în curtea guvernului ne-a comunicat că "vede" o creștere economică de peste 5% în 2019, ceea ce este absolut fantezist, dacă ar vedea lucrurile prin perspectiva minimilor istorice la care au ajuns vreodată investițiile publice, scăderea investițiilor directe private, absorbția mediocră a fondurilor europene și continuarea depopulării pieței muncii! Probabil pe la sfârșitul lunii ianuarie ni se va prezenta Bugetul de STAT pe 2019 când probabil din același "pix" Teodorovici - Vâlcov, guvernul Dăncilă- Dragnea ne va prezenta victorios un buget nerealist ca și cel din 2018, cu o creștere economică de 5,5% și un deficit sub 3%, urmată din nou de sute de modificări ale codului fiscal, cum posibil să fie și taxa de 2,5% per salariat de la firmele private, căci firmele și companiile românești trebuie să suporte nepriceperea guvernanților!”, deputatul Nicolae Neagu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Scufita Rosie

Acum 3 ani

Si sefu hotilor din pesedistan e plecat la furat, in ziua inaugurarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus