Luni,
26.07.2021
Partial Noros
Acum
29°C

Soluție temporară: Containere modulare pentru pacienții de la Chirurgie Plastică

Soluție temporară: Containere modulare pentru pacienții de la Chirurgie Plastică

În curtea Spitalului Județean va fi ridicat un ansamblu de containere modulare. Acesta va găzdui pacienții de la Chirurgie Plastică și Arși și BMF de la Neurologie, clădire ce va intra în renovări. Pentru această construcție metalică, spitalul are nevoie de peste un milion de euro. Directorul unității spune că este o soluție provizorie, dar obligatorie. 

Neurologia, situată pe strada Cetății, va intra în renovare. Din acest motiv, spitalul a trebuit să găsească o soluție provizorie pentru pacienții de acolo. Astfel, s-a luat decizia construirii unor containere modulare.

„Pentru noi, este absolut necesar să facem construcția aceasta metalică sub formă de containere pentru că nu avem unde muta secția de Chirurgie Plastică și Arșii din Neurologie. În spital, nu există spațiu unde să putem muta și trebuie să avem obligatoriu secția aceasta de Chirurgie Plastică și arși pentru a rămâne Spital Județean de Urgență”, spune Cornel Benchea, directorul Spitalului Județean Sibiu.

Acesta arată că această structură va fi amplasată sub forma literei ”U”. Pe una dintre aripi va fi Chirurgia plastică cu 25 de paturi, iar cealală va fi ocupată de BMF.

„Vor fi peste 30 de paturi, iar noi sperăm să începem din vară. La Neurologie, cel mai probabil, lucrările vor dura vreo trei ani de zile”, mai spune directorul spitalului.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de astăzi se află proiectul ce privește amplasarea acestor containere modulare. Valoarea totală a construcției depășește o mie de euro, mai exact 5227,4 mii de lei.

„Datorită necesității relocării unor secții, este oportună amplasare unor containere grupate, în două corpuri moduare, care asigură funcționarea secțiilor Chirurgie Plastică și Chirurgie buco-maxilo-facială din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sibiu. Amplasarea lor este necesară pentru relocarea activității din corpul de clădire al Neurologiei care va fi supus unor lucrări de reabilitare termică. Aceste corpuri modulare se vor instala pe două platforem din beton armat lângă clădirea în formă de H a secțiilor chirurgie, ortopedie, urologie, UPU”, motivează Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean proiectul supus aprobării.

Întreg proiectul se găsește aici. 

Sursa foto

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus