Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Primăria cere părerea sibienilor: Pe ce să fie cheltuiți banii?

Primăria cere părerea sibienilor: Pe ce să fie cheltuiți banii?

Sibienii utilizatori de facebook au fost invitați începând de ieri dimineață să completeze un chestionar prin care să le propună reprezentanților Primăriei Sibiu o ordine în care principalele probleme ale orașului să fie rezolvate. Chestionarul a fost postat pe pagina oficială de facebook a municipalității.

Sibienii sunt invitați să își exprime opinia cu privire la proiectele pentru care se vor aloca bani în viitorul apropiat și ordinea în care aceste proiecte ar trebui realizate. Reprezentanții Băncii Mondiale sunt cei care au contactat Primăria Municipiului Sibiu în acest sens, iar administrația locală a transmis Băncii o listă conținând 10 proiecte majore pe care le consideră prioritare pentru dezvoltarea Sibiului.

Chestionarul este creat sub forma unei liste, pe care cel care răspunde trebuie să o așeze în ordinea importanței.

Postarea a strâns 60 de distribuiri în 24 de ore și numeroase reacții din partea utilizatorilor facebook. Aceștia s-au plâns de anumite proiecte de pe listă, au propus soluții pentru diferite probleme ale Sibiului sau au concluzionat triști că cel mai probabil proiectele de pe listă nu vor fi realizate.

„Alegem acolo ordinea frumos, apoi nu se vor face nici unul dintre ele...”, spune un internaut.
„Parcările nu rezolvă absolut nimic. Orașele europene nu sunt făcute pentru mașini multe. Mai multe parcări, străzi mai late și mai multe și astfel de măsuri doar înrăutățesc problema. Un transport local eficient e singurul răspuns la problema traficului congestionat”, mai scrie un sibian.

„Să pui construirea noului spital județean pe o listă dinasta de vot popular cu aquapark și parcări subterane e puțin... Cum să zic?! Spitalul ăla ar trebui să fie punctul 0 de focus al primăriei Sibiu și primăriilor adiacente, consiliului județean, prefecturii, sibienilor și nu în ultimul rând al mediului privat. Ar trebui să fie țelul nostru suprem (valabil pentru orice județ)”, mai spune un tânăr.

Campania se va încheia pe data de 22 martie. Până atunci, doritorii pot să completeze chestionarul pe link-ul atașat AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Eu

Acum 5 ani

Sa ma ierte lumea dar cine e cretina sau cretinu care pune sa se faca o astfel de alegere intre sanatate si distracrie
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Eu as trimite echipa de la primarie in vacanta pe o perioada lunga. Cred ca asa sunt mai bine cheltuiti banii in folosul cetatenilor decat daca ar lucra!
Raspunde

Părerea mea ....

Acum 5 ani

Incompetență !!! Ceri părerea când nu ai nici un plan, viziune sau obiectiv ! Oare din ce cauză nu ne-au solicitat părerea când au stabilit prețul la parcare si la ridicatul mașinilor ?
Raspunde

sOricum boariu

Acum 5 ani

Înainte de toate doamna primar,rezolvați și problema legata de emiterea autorizațiilor de construire nelegale întrucât suntem obligați sa pierdem timpul în instanțele de judecata,deși aspectele nelegale erau cunoscute de cei de la urbanii anterior emiterii acestor acte administrative.
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

- o sugestie TRANSPORT ELECTRIC TROLEIBUZE AUTOBUZE SI TRAMVAI-se poate numai sa vreti(la astea se pot accesa fonduri europene)
Raspunde

jan von jan

Acum 5 ani

Doamnelor care conduceti c j si primaria apelati la bani europeni nu la BMptr ca dobanzile practicate de sacali de la B M sant distrugatoare Faceti proiecte si la prezentati la comiisiile europene ptr ca avem dreptul si noi la acesti bani Ptr spitalul nou se pot cere bani de la guvern findca bani sant ptr asa constructie si mai lasati din orgoliul ala de opozitie si cereti de la guvernul care este findca este al Romaniei ....indiferent de cine este ales este al nostru Cu orgoli nu mai construim nimica si deageaba santeti in fruntea C J s au al Primariei fara sa coabitati in folosul populatiei Ambitia nu este buna ptr a scoate spitalul la groapa de gunoi a orasului ptr ca distanta este mare iar necajiti nu au toti masini si bani ptr taxiuri ...Stiti d na Campeanu desi v am ales....santem toti dezamagiti de prestatia d v ptr ca vorbiti doar ca aia de la psd si nu faceti nimica ...realizari ioc ...psd cel putin s a apropiat de oameni prin salari si pensii dar dvoasrta ?
Raspunde

Jan, limbută maro !!!

Acum 5 ani

Ești un pesedist îmbuibat de sistemul bugetar care a profitat de creșteri salariale necorelate cu munca desfășurată ! Odată cu aceste creșteri salariale ți-au crescut competențele profesionale și implicarea ??? ... sau doar nesimțirea și tupeul !!! Daca pesede Sibiu își dorea să facă acest spital pt sibieni acum putea fi gata !!! Dar, este mai simplu sa bagi vina altora .
Raspunde

POPA MIRELA

Acum 5 ani

Un spital este chiar necesat dar, n-ar trebui sa-l faca guvernul.?Mi-as dori pt Sibiu ceva de impact care, sa-i aduca un plus din toate punctele de vedere.Sibiul este acelasi de ani de zile,,nimic nou,doar reasfaltari,sensuri unice si flori pe stalp.Sibiul este considerat de multi ,un oras imbatranit
Raspunde

rtue

Acum 5 ani

Hoooh tu Veorica , aaaah Astrid stringe banii la ciorap nu ii cheltui. Aduna-i sa creasca excedentul bugetar . In oras nu trebuie facut nimic e perfect. .... Adica primaria e inchisa pt cetateni nu ai cu cine vb si interactiona , semnala probleme si acum mimati consultarea publica. ... cat de nesimtita sa fi sa te apuci de ridicat masini in prima zi dupa ce natura a topit zapada. Pai tu bunico in stare vegetativa , nu te-a deranjat ca locuri de parcare marcate au fost blocate cu mormane de zapada saptamani la rand ? ... Poate ar trebui sa iasa in balconul primariei din cand in cand sa o aclamam , sa ne inchinam ca o avem si o vedem . ... ma mir
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus