Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Unul din fondatorii SMURD Sibiu a fost ales director medical al Spitalului Județean

Unul din fondatorii SMURD Sibiu a fost ales director medical al Spitalului Județean

Începând din această lună, Spitalul Clinic Județean Sibiu va avea un nou director medical. Funcția va fi ocupată de conf. univ. dr. Florin Grosu, care a promovat examenul organizat la începutul lui martie. Acesta este membru fondator al SMURD Sibiu.

Florin Grosu va încheia luni 18.03, cu managerul spitalului, un contract de administrare pe o perioadă de maxim trei ani. Postul de director medical a fost deținut, din luna decembrie 2018, cu caracter interimar, de conf. univ. dr. Călin Remus Cipăian.

„Îl felicit pe dl conferențiar dr. Florin Grosu pentru câștigarea concursului pentru funcția de Director medical, îi doresc succes și sunt convins că vom face o echipă foarte bună cu scopul de a crește calitatea serviciilor medicale oferite de SCJU Sibiu. Pe dl. conferențiar Grosu îl recomandă o experiență îndelungată atât din punct de vedere didactic și medical cât și din punct de vedere administrativ, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al SCJU Sibiu, funcție pe care a deținut-o din anul 2016. Vreau, totodată, să le mulțumesc pentru activitatea susținută și dnei conferențiar dr. Florina Popa, care a deținut funcția de Director medical din august 2017 până în decembrie 2018, precum și dlui conf. dr. Călin Cipăian care a asigurat interimatul din decembrie 2018 până în prezent”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

Date biografice:

Florin Grosu este absolvent al Facultății de Medicină “Victor Papilian”, specializarea Medicină Generală, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Din perioada studenției a lucrat la Disciplina de Anatomie și Embriologie fiind succesiv laborant, preparator voluntar, preparator suplinitor, preparator titular și asistent universitar. Din anul 2002 a fost Șef lucrări la Disciplinele de Anatomie și Embriologie și la Histologie și Citologie. Este Conferențiar universitar din anul 2016 la Disciplina de Histologie și Citologie.

În Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este angajat prin concurs fiind medic rezident, apoi din 2001 medic specialist și din anul 2007 medic primar Radiologie, Imagistică Medicală având și atestate în studii complementare de Ecografie Generală, Computer Tomografie, Imagistică prin Rezonanță Nucleară și Management Sanitar.

Din anul 2017 este Medic Șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Este Doctor în Medicină din anul 2006, abilitat în domeniul de studii universitare de doctorat domeniul Medicină din anul 2019.

Este membru fondator al SMURD Sibiu.

Este membru al Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus