Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

VIDEO-Ambulanță pe roșu, fără sirenă, printre pietoni. Poliția verifică șoferul

VIDEO-Ambulanță pe roșu, fără sirenă, printre pietoni. Poliția verifică șoferul

Actualizare ora 12:45

Reprezentanții IPJ Sibiu spun că au demarat o anchetă și vor verifica șoferul ambulanței pentru a vedea contextul în care a condus.

”În referire la imaginile publicate în mediul on-line, care surprind un echipaj medical al cărui conducător auto nu oprește la culoarea roșu a semaforului electric și depășește pe trecerea de pietoni determinând un grup de persoane să se oprească din traversare, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, prin Compartimentul Relații Publice, este abilitat să comunice următoarele:

La nivelul Poliției Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, s-au declanșat verificări în vederea identificării conducătorului auto și stabilirii circumstanțelor care au determinat comportamentul rutier al acestuia, urmând ca, la finalizarea anchetei, rezultatele să fie comunicate și angajatorului pentru aplicarea măsurilor legale care se impun.
Reamintim faptul că, în conformitate cu art. 109 aliniatul 1 din O.U.G. 195/2002R, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră.

Totodată, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu fac demersuri pentru stabilirea unei întâlniri cu cei care conduc autospecialele Serviciului de Ambulanță Sibiu în scopul instruirii acestora cu privire la prevenirea accidentelor rutiere și scăderea riscului de implicare a echipajelor auto medicale în evenimente ce pot pune în pericol atât siguranța membrilor echipajului și pacienților transportați, cât și siguranța celorlalți participanți la trafic”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Știre inițială:

O ambulanță a fost filmată circulând pe trecerea de pietoni, încălcând culoarea roșie a semaforului și fără a avea sirena pornită în timp ce câteva persoane erau angajate în traversare. Momentul a fost surprins de către un participant la trafic, într-un video ce a ajuns mai apoi viral în mediul online. În acest sens, conducerea Serviciul de Ambulanță Sibiu s-a autosesizat și demarează o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele în care a avut loc evenimentul. 

Ieri, în mediul online au ajuns niște imagini care surprind o ambulanță ce traversează pe culoarea roșie a semaforului, în apropierea Muzeului de Științe Naturale, pe bulevardul Coposu. Conform martorilor, ambulanța nu avea sistemul de avertizre sonoră pornit, evitând în ultim moment lovirea unor pietni ce erau angajați în traversare. Din imagini, nu se vede clar dacă autospeciala are girofarele pornite sau nu.

Serviciul de Ambulanță Sibiu a demarat o anchetă în acest sens.

„În urma imaginilor apărute în mediul online ne-am autosesizat și am demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate  circumstanțele în care s-a petrecut evenimentul”, spune Crinu Vasile Scridon, purtător de cuvânt SAJ Sibiu.

Conform Legii în vigoare, prezentată pe site-ul oficial al Poliției Române, codurile utilizate în asistența medicală de urgență prespitalicească sunt, după cum urmează:

Cod Roșu – urgență cu risc vital sau situații critice care necesită intervenția rapidă a unei ambulanțe tip C1/C2 sau B1; la urgențele de Cod Roșu se pot deplasa în situații excepționale, la solicitarea dispeceratului și alte tipuri de ambulanțe. Deplasările se vor efectua, ca regulă, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Cod Galben – urgențele sau situațiile care nu sunt cu risc vital dar se pot agrava în timp. De regulă, ambulanțele vor folosi semnalele acustice și luminoase.

Cod Verde – cazuri care necesită asistență medicală sau transport fără caracter de urgență (asigurate, de regulă, cu ambulanțe tip A1, A2, ACD) deplasarea făcându-se, de regulă, fără semnale acustice sau luminoase.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

i.

Acum 3 ani

Soferul acela inconstient ar trebui trimis rapid in concediu sa-si aerisesca neuronii si sa nu faca victime. Daca venea 4 sec. mai tarziu era macel acolo pe trecere.
Raspunde

MB

Acum 3 ani

Sincer pentru mine nu e o surpriza. Sunt dintre cei care trag pe dreapta fara exceptie cand vine ambulanta, incerc sa fac "cum se face pe dincolo" si ii inteleg pe soferii de pe ambulante sub ce stres traiesc. Pe de alta parte, nu odata m-am trezit in Sibiu cu ambulanta in spate sau de pe vreo strada laturalnica, punand semnalele acusticela doar cativa metri de mine. Daca sunt in misiune, cred ca ar trebui sa aibe semnalele acustice permanent puse, chiar daca deranjeaza. Cred ca o parte din cazurile semnalate in presa locala in ultima vreme privind accidente cu ambulante, se datoreaza tocmai faptului ca nu au semnalele acustice pornite. Daca esti implicat intr-un asemenea accident, clar esti scos vinovat, pentru ca nu poti dovedi ca nu le aveau pornite si nu sta Politia sa adune martori sa vada cine e vinovat.
Raspunde

Goia

Acum 3 ani

Serviciul de Ambulanta nu s-a autosesizat, ci a fost sesizat.
Raspunde

Olteanu '

Acum 3 ani

Și când te gândești ca nu era de Vâlcea...pai ce-ai făcut Bobita, ii zăpăcește pe toți!?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Labus

Acum 3 ani

Ambulanta are prioritate în toate situațiile,iar șoferilor li se dezvolta al6 lea simt,cel al nesimțirii.
Raspunde

liviu

Acum 3 ani

probabil ma repet: 1. ambulantelor sa li se monteze tije telescopice de patru metri de la nivelul solului in varful carora sa fie instalata lumina albastra intermitenta pentru a fi mai usor observate in trafic; 2. ambulantelor sa li se monteze in partea din fata sus sageti culcate din LED-uri lungi de doi metri si late de zece centimetri legate la semnalizarea masinii cat si la lumina albastra intermitenta; 3. in intersectiile critice sa fie montate semafoare cu 25 de metri inaintea intersectiei care se pot activa codat prin radio de la 300 de metri cand luminii albastra intermitenta este activa (cum ar fi intrarea pe Izvorului de pe Balea)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus