Luni,
20.09.2021
Ploi Scurte
Acum
10°C

Procesiunea Învierii în centrul Sibiului

Procesiunea Învierii în centrul Sibiului

Preoții de la bisericile din Sibiu și împrejurimi au participat în prima zi de Paști la slujba Vecerniei, cunoscută ca „A doua Învierea”, oficiată la Catedrala mitropolitană din oraș. Soborul slujitor a fost condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În cadrul acestei slujbe religioase a fost citită Evanghelia în mai multe limbi pentru a arăta universalitatea Cuvântului evanghelic și a mesajului Învierii, anunță Mitropolia Ardealului.

IMG_0638-630x420

După Vecernie a urmat tradiționala procesiune de Paști prin centrul orașului. Cu icoana Învierii în mâini, îmbrăcați în costume populare, credincioșii au însoțit soborul de preoți prin centrul cetății, cântând imnul Învierii și alte cântări specifice marelui praznic. Preoții au purtat racla cu moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. „Acest scurt pelerinaj exprimă dragostea noastră față de Mântuitorul Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu față de toată lumea cetății. Este o procesiune scurtă, mică, specială, în care cântăm imnele pascale exprimându-ne bucuria netrecătoare, sfântă, o bucurie pe care trebuie să o păstrăm în sufletele noastre până anul viitor, mai ales că fiecare duminică din an este închinată Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

IMG_0510-630x420

Procesiunea a avut loc pe traseul Catedrala mitropolitană-strada Mitropoliei-Piața Mare-Strada Nicolae Bălcescu-Parcul „ASTRA”-strada Mitropoliei-Catedrala mitropolitană. La finalul procesiunii, IPS Mitropolit Laurențiu a citit rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor și le-a transmis credincioșilor urările specifice acestei sărbători.

Foto: MItropolia Ardealului

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

modernizati-va, daca vreti sa va caute oamenii

Acum 2 ani

La alte culte ati vazut aceasta tiganie? sau vine evul mediu peste noi? sincer nu cred ca este necesar sa blocam traficul pentru placerea lui streza.
Raspunde

Bogo

Acum 2 ani

How nice, a gay pride parade! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus